Een beschadigde SD-kaart op Mac repareren en opnieuw gebruiken?

SD-kaarten zijn een geweldige opslagoptie vanwege hun kleine formaat. Ze zijn zeer draagbaar en bieden een grote hoeveelheid opslagruimte die gemakkelijk in een tas of zak past.

Zonder bewegende delen zijn SD-kaarten eigenlijk best betrouwbaar, maar niets kan dat zijn free van alle hardware- en softwarefouten.

macbook

In dit artikel gaan we kijken hoe u een beschadigde SD-kaart op Mac kunt repareren en als deze niet kan worden gerepareerd, hoe u uw gegevens ervan kunt verwijderen.

Eerst moeten we ervoor zorgen dat onze Mac onze SD-kaart kan zien voordat we problemen kunnen oplossen.

Hoe u uw Mac uw SD-kaart kunt laten herkennen

Maak je geen zorgen als je SD-kaart onleesbaar is op je Mac! Er zijn manieren waarop we problemen kunnen oplossen, zodat onze Mac de SD-kaart opnieuw kan vinden en zien.

1. Start je Mac opnieuw op

herstart icoonSoms kan het probleem worden opgelost door uw Mac uit te zetten en vervolgens weer aan te zetten. Een eenvoudige power-cycle is: free en makkelijk te doen! Zorg ervoor dat u uw werk van tevoren opslaat om te voorkomen dat uw probleem met gegevensverlies nog erger wordt.

2. Probeer de SD-kaart op een ander apparaat aan te sluiten

geheugenkaart icoonDe reden dat de SD-kaart mogelijk niet werkt, kan de SD-kaartlezer op onze Mac zijn of de dongle die we gebruiken. We kunnen de SD-kaart in een andere Mac steken en kijken of dat het probleem voor ons oplost. Houd er rekening mee dat als u het op een Windows-machine aansluit, de gegevens mogelijk niet leesbaar zijn omdat Mac en Windows een andere bestandsstructuur gebruiken.

3. Reinig de SD-kaartlezerpoort

schoon icoonStof en andere deeltjes zijn mogelijk in uw SD-kaartlezerpoort terechtgekomen, wat verbindingsproblemen tussen de SD-kaart en uw Mac kan veroorzaken. We kunnen de poort opschonen door gecomprimeerd te gebruiken. Zorg er wel voor dat u niets in de poort steekt, omdat dit de poort kan beschadigen.

Als uw SD-kaart verbinding maakt, laten we eens kijken hoe u gegevens van de SD-kaart kunt herstellen, want dat willen we doen voordat we proberen het te repareren. Als u probeert de SD-kaart te repareren, kan dit tijdens het proces gegevensverlies veroorzaken.

Hoe gegevens van een SD-kaart te herstellen met Disk Drill

Beschadigd SD-kaartherstel op Mac is mogelijk dankzij software voor gegevensherstel van derden. Dit kan ons in staat stellen om foto’s van de beschadigde SD-kaart te herstellen, evenals alle andere gegevens die erop staan. Ik heb Disk Drill in het verleden gebruikt om verwijderde bestanden van een SD-kaart te herstellen en het heeft goed werk geleverd.

Disk Drill is een krachtige en betaalbare tool voor gegevensherstel. Hiermee kunnen we gegevens herstellen van interne en externe opslagapparaten. We kunnen het gebruiken om te proberen gegevens van een SD-kaart te herstellen, wat handig zou zijn als we er per ongeluk iets van hebben verwijderd of als het acteert en er beschadigde bestanden op staan.

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill op je Mac.

Stap 2. Start Disk Drill en selecteer het opslagapparaat waarvan je de gegevens wilt herstellen. Ik ga mijn SD-kaart selecteren, maar je kunt hem ook gebruiken voor interne opslag op je Mac, evenals een iPhone of iPad.

SD-kaart scannen in schijfboor

Stap 3. Wacht tot de scan op uw opslagapparaat is voltooid. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van hoeveel gegevens je op je SD-kaart hebt.

SD-kaart scan bezig in schijfoefening

Stap 4. Nadat de scan is voltooid, kun je de items bekijken die Disk Drill kon herstellen van je SD-kaart. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en klik op de blauwe knop Herstellen.

SD-kaartfoto's herstellen in schijfoefening

Dat is het! Gegevensherstel met Disk Drill is vrij eenvoudig te doen, en het duurt maar een paar stappen. We hebben een complete gids voor het herstellen van verwijderde bestanden op uw Mac, die u een dieper inzicht geeft in de best practices voor gegevensherstel.

Nu we onze gegevens van de SD-kaart hebben hersteld, gaan we proberen het te repareren.

Een beschadigde SD-kaart repareren met behulp van eerste hulp

First Aid is een software-optie voor het repareren van SD-kaarten die te vinden is in Schijfhulpprogramma en waarmee we schijffouten kunnen herstellen. We kunnen SD-kaartfouten controleren en deze op onze Mac repareren door onze SD-kaart op onze machine aan te sluiten en EHBO uit te voeren. Dit is een geweldige manier om je SD-kaart op Mac te repareren, en het gebruik van deze methode is gemakkelijk en free.

Stap 1. Start Schijfhulpprogramma door naar de map Programma’s en vervolgens naar de map Hulpprogramma’s te gaan.

map hulpprogramma's in Finder

Stap 2. Zoek in de map Hulpprogramma’s Schijfhulpprogramma en start het.

schijfhulpprogramma in Finder

Stap 3. Nadat u Schijfhulpprogramma hebt gestart, selecteert u uw SD-kaart en klikt u vervolgens op Eerste hulp.

sd-kaart in schijfhulpprogramma

Stap 4. Bevestig dat u EHBO op uw SD-kaart wilt uitvoeren.

EHBO uitvoeren in schijfhulpprogramma

Stap 5. Wacht tot de eerste hulp is voltooid en u ziet een dialoogvenster dat u vertelt wat er tijdens het proces aan de hand is.

EHBO-succesbericht in schijfhulpprogramma

Nadat u een bericht met succes hebt ontvangen, controleert u uw SD-kaart en kijkt u of de gegevens erop nog steeds beschadigd zijn. Als u toegang heeft tot uw gegevens, heeft de reparatie gewerkt!

We kunnen de Terminal ook gebruiken om te controleren of onze SD-kaart fouten bevat.

De terminal gebruiken om te controleren op SD-kaartfouten

We kunnen onze SD-kaart op fouten controleren met behulp van de Terminal. Dit is meer een geavanceerde gebruikersstap, maar ik zal je er doorheen leiden zodat het gemakkelijk voor je is om te doen. Hoewel u uw SD-kaart niet kunt repareren met behulp van de Mac Terminal, kan deze ons laten weten of deze niet correct werkt door ons een foutcode te geven.

Stap 1. Start de Terminal-toepassing. We kunnen dit doen door naar onze map Toepassingen te gaan en vervolgens naar de map Hulpprogramma’s te zoeken.

Stap 2. Eenmaal in de map Hulpprogramma’s kunnen we de Terminal-toepassing selecteren om deze te starten.

Stap 3. Nu we in de Terminal zijn, voert u de opdracht in:

diskutil verifyVolume [drive identifier]

Drive-ID is de naam van de SD-kaart zelf. Je kunt het intypen of het gewoon vanuit het Finder-venster of het bureaublad naar het Terminal-venster slepen, waar het vervolgens het bestandspad voor je zal typen, wat ik deed. Klik op Return en de opdracht wordt uitgevoerd.

Stap 4. Nadat u de terminalopdracht hebt uitgevoerd, ontvangt u een voltooiingsbericht met informatie over de volumecontrole.

Zodra de scan is voltooid, kunt u de resultaten googlen, en deze zal u vertellen wat ze betekenen. Mijn resultaten waren “File system check exit code is 0”, wat betekent dat er geen fouten zijn gevonden op mijn SD-kaart.

Hoe een beschadigde SD-kaart op Mac te formatteren

Als je je bestanden van je SD-kaart hebt kunnen halen, maar First Aid het daarna niet kon repareren, dan is formatteren misschien de op één na beste optie voor het repareren van een beschadigde SD-kaart.

Het formatteren van de SD-kaart is misschien de enige manier om hem weer aan het werk te krijgen vanwege het beschadigde bestandssysteem.

Houd er rekening mee dat hierdoor alles op je SD-kaart wordt gewist, dus zorg ervoor dat je de bovenstaande stappen probeert voordat je naar deze kaart gaat.

Stap 1. Sluit uw SD-kaart aan op uw Mac en start Schijfhulpprogramma.

Stap 2. Selecteer vanuit Schijfhulpprogramma uw SD-kaart en kies Wissen.

sd-kaart in schijfhulpprogramma

Stap 3. U kunt dan selecteren hoe u de SD-kaart wilt formatteren. Ik zou Mac OS Extended (Journaled) aanraden, omdat je Mac dat bestandsformaat kan lezen en ermee kan werken. Selecteer Wissen om uw SD-kaart te formatteren.

SD-kaart formatteren in schijfhulpprogramma

Dat is het! Je SD-kaart wordt nu geformatteerd, zodat er geen gegevens op staan, wat hopelijk alle problemen met de beschadigde gegevens die erop stonden, zou moeten wissen en oplossen.

Conclusie

Omdat SD-kaarten zo veel worden gebruikt door fotografen en Mac-gebruikers die alleen gegevens op een klein apparaat willen opslaan, bestaat de kans dat bestanden worden beschadigd. Als u weet hoe u dit moet oplossen, kunt u er zeker van zijn dat u uw werk niet hoeft te doen, of beter nog, plezier heeft bij het maken van foto’s met uw camera.

FAQ

Als u uw SD-kaart niet op uw Mac kunt formatteren, is er mogelijk een hardwareprobleem en zou uw volgende stap zijn om ofwel een nieuwe te kopen of het Data Recovery Center te gebruiken dat de gegevens van uw SD-kaart kan halen.

PhotoRec is een free tool die u kunt gebruiken voor SD-kaartherstel.

    Download en installeer PhotoRec op uw Mac. Start de applicatie. Gebruik de opdrachtregelnavigatie om het SD-kaartopslagapparaat te selecteren. Selecteer de partitie die zal worden hersteld. Geef parameters op om de instellingen van de applicatie te beheren. Selecteer het type bestanden dat moet worden hersteld. Kies het type bestandssysteem. Selecteer een locatie voor de opslag van herstelde bestanden. Voer het herstel uit.

Dit kan worden gedaan met behulp van de EHBO-functie in Schijfhulpprogramma.

    Start Schijfhulpprogramma. Selecteer uw SD-kaart en kies vervolgens EHBO in Schijfhulpprogramma. Wacht tot het proces is voltooid en controleer vervolgens uw SD-kaart opnieuw en kijk of deze leesbaar is.

0 Shares:
You May Also Like