Een beschadigd of beschadigd PDF-bestand herstellen (eenvoudige en efficiënte manier)

Een PDF-bestand (Portable Document Format) wordt als het handigst beschouwd als het gaat om het maken van een presentatie. Helaas kan het, net als alle bestanden die op de HDD zijn opgeslagen, worden beschadigd of verwijderd. En u kunt een fout tegenkomen uw PDF-bestand is beschadigd of niet leesbaar terwijl u een pdf-bestand op uw computer opent? Onjuiste download, onverwacht afsluiten van het systeem, een probleem met opslagmedia of harde schijf of virus-malware-infectie zijn enkele veelvoorkomende redenen voor dit probleem.

Maar als u ook een soortgelijk probleem ondervindt, is het PDF-bestand beschadigd en kan het niet worden geopend, maak u geen zorgen, u heeft een zeer grote kans om het te herstellen. U kunt ingebouwde Windows-functies, Adobe Acrobat Reader-software en handmatige methoden gebruiken. Er is ook nog een methode die in 90% van de gevallen werkt en deze wordt Recovery Toolbox-software genoemd. Hier in dit bericht zullen we bespreken hoe u Een beschadigd PDF-bestand herstellen in Windows 11, 10, 8 of 7.

Kunnen de ingebouwde hulpprogramma’s van Windows helpen bij het herstellen van beschadigde pdf-bestanden?

Ja, dat kunnen ze echt en het belangrijkste voordeel van deze methoden is dat ze heel gemakkelijk te gebruiken zijn. U hoeft geen speciale software te installeren – ze zijn er altijd als u Windows 7, 8 of 10 gebruikt.

Ze worden tijdelijke bestanden genoemd die elke keer dat het systeem op een onregelmatige manier wordt afgesloten, worden gemaakt en opgeslagen. In feite wordt het tijdelijke bestand elke keer dat u een programma gebruikt, inclusief Adobe-producten, gemaakt. Maar zodra het programma op een normale manier wordt afgesloten, wordt het tijdelijke bestand verwijderd. Het wordt alleen opgeslagen als Windows is vastgelopen en een gebruiker de computer moet resetten om het Windows-besturingssysteem opnieuw te starten. In dit geval wordt het bestand opgeslagen in een speciale map met de extensie .tmp. Ondanks de vreemde extensie kun je ze nog steeds openen via Adobe reader.

Om het benodigde bestand te vinden, moet u een zoekfunctie gebruiken die in Windows is ingebouwd. Open het gewoon en zoek naar het bestand door de naam van het document in te voeren. Als je geluk hebt, kun je het zonder problemen openen. Kijk niet naar de .tmp-extensie omdat deze nog steeds kan worden geopend via Adobe Acrobat Reader.

U kunt ook de map Tijdelijke bestanden openen en handmatig naar het bestand zoeken. Maar dit kan lang duren, omdat er meestal te veel andere bestanden zijn opgeslagen na elke Windows-crash. Dat is de reden waarom sommige gebruikers de software installeren om alle tijdelijke bestanden te verwijderen omdat het te veel ruimte op de HDD in beslag neemt.

Dit tijdelijke bestand kan ook worden genoemd als een back-upbestand omdat het automatisch door het systeem wordt opgeslagen.

Klik daarnaast met de rechtermuisknop op dat beschadigde PDF-bestand en selecteer eigenschappen. Ga nu naar het tabblad met vorige versies. Controleer of de vorige versies voor de PDF-bestanden beschikbaar zijn, selecteer de nieuwste of de juiste versie en klik op herstellen.

Heeft het Adobe Acrobat Reader-ontwikkelteam geholpen bij het herstellen van beschadigde PDF-bestanden?

Helaas heeft het programma zelf geen tool om een ​​beschadigd of verwijderd bestand te herstellen. Het team biedt ook een paar opties voor een gebruiker en de hulp is standaard. Kortom, het is beter om geen tijd te verspillen op de officiële site van de ontwikkelaar, omdat deze geen bruikbare opties biedt om het probleem op te lossen.

Als u naar de officiële site gaat, krijgt u te maken met de volgende algemene oplossingen:

Ze zullen je adviseren om de Adobe Acrobat Reader-app opnieuw op je computer te installeren en proberen het beschadigde bestand te openen – alsof je het nog niet hebt geprobeerd. Ze zullen ook adviseren om de app in te stellen als een standaardtool voor het openen van de bestanden, maar in 99% in alle gevallen wordt dit automatisch gedaan wanneer u het programma op Windows installeert.Installeer de nieuwste versie van het programma opnieuw – download het bestand alleen van de officiële site.Repareer de app met de officiële Windows-tools – u kunt ook verwijderen en installeer het programma.

Dit zijn de oplossingen die handmatig kunnen worden genoemd. Ze zijn echter generiek en praktisch nutteloos, zelfs voor een beginnende gebruiker.

U kunt ook proberen het beschadigde bestand te openen met een Kladblok-app van weduwen. Het enige wat u hoeft te doen is proberen het te openen via het Kladblok-programma om toegang te krijgen tot tekstgegevens. U verliest alle grafische gegevens, maar bewaart alle tekst die kan worden gebruikt om een ​​nieuw bestand te maken in plaats van een beschadigde pdf.

Hoe een beschadigd of beschadigd PDF-bestand te repareren

Om deze vraag in het kort te beantwoorden, kunt u enkele basisfuncties gebruiken die de situatie zeker zullen redden. Hoewel deze methoden generiek en eenvoudig zijn, kunt u nog steeds de eenvoudigste oplossing proberen. Waarschijnlijk heeft u toch geen speciale software nodig.

Controleer de Prullenbak

Dit is de gemakkelijkste en meest voor de hand liggende methode, maar de meeste Adobe Acrobat-gebruikers negeren deze. Als het bestand per ongeluk is verwijderd, controleer dan de prullenbak. De stappen zijn heel eenvoudig uit te voeren:

Het Prullenbak-pictogram bevindt zich meestal op het bureaublad – dubbelklik op het pictogram om het te openen. Vervolgens moet u het verwijderde bestand handmatig of via de zoekfunctie van Windows vinden. Klik met de rechtermuisknop op het bestand om te herstellen – u kunt slepen het op het bureaublad.

Vervolgens kunt u het bestand openen en op een normale manier gebruiken. Als het per ongeluk is verwijderd, is het in de meeste gevallen niet beschadigd. Als het echter beschadigd is, moet u speciale software gebruiken.

Het is ook de moeite waard eraan te herinneren dat elke gebruiker handmatig een back-upbestand moet maken en dit op andere apparaten zoals flashdrives of cloudservices moet opslaan. In dit geval zult u nooit problemen hebben met beschadigde bestanden en software om de beschadigde fragmenten te herstellen.

U kunt elke downloaden free software van elke ontwikkelaar. De meeste van deze programma’s hebben een functie om het beschadigde bestand te herstellen, zodat een gebruiker het vrij kan openen. Ze werken echter niet allemaal naar behoren en u kunt alleen maar verder zoeken naar meer varianten. In ieder geval krijg je een proefversie die je zal helpen om resultaten te boeken. Zoek naar de top 10 beste apps voor het herstellen van een beschadigd of beschadigd PDF-bestand.

Herstel Toolbox

We hebben besloten om een ​​punt te maken van dit programma omdat dit een stabiele en werkende oplossing is. Volgens de beoordelingen herstelt deze app het bestand in 90% van alle gevallen. Het is gemaakt als het belangrijkste hulpmiddel voor het herstellen van beschadigde bestanden. Wanneer andere programma’s falen, slaagt deze zachte oplossing erin om het resultaat te bereiken.

Het belangrijkste voordeel is dat je dit programma kunt proberen voor free. Installeer het en gebruik het om bestanden van elke grootte te uploaden en te herstellen. Maar wanneer de proefperiode voorbij is, moet u een licentie kopen. In ieder geval, als u slechts één bestand hoeft te herstellen, kunt u het installeren voor: free en gebruik het voor een korte tijd. In de meeste gevallen zal het werken. De licentie is nodig voor gebruikers die dagelijks met pdf-bestanden werken.

Een ander voordeel is dat het programma in 2 versies beschikbaar is:

We hopen dat de methoden die in dit artikel worden genoemd, u zullen helpen het probleem op te lossen. Het zal je zeker lukken om het verwijderde bestand te herstellen. Om het beschadigde bestand te herstellen, heeft u echter speciale software nodig, zoals Recovery Toolbox of een andere app met dezelfde functie.

Hebben de bovenstaande methoden geholpen bij het repareren of herstellen van uw beschadigde PDF-bestand? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like