Een andere taal toevoegen aan de toetsenbord-iPhone: probeer deze twee methoden

How To Add Another Language To Keyboard iPhone: Try These Two Methods

Wil je een typen andere taal op uw iPhone, maar weet u niet hoe u een andere toetsenbordtaal moet toevoegen?

Misschien moet je een typen andere taal voor werkof u wilt in meerdere talen kunnen schrijven wanneer u berichten stuurt naar vrienden en familie die verschillende talen spreken.

Wat uw redenen ook zijn om een ​​nieuwe toetsenbordtaal op de iPhone toe te voegen, het proces is eigenlijk vrij eenvoudig. In dit artikel laten we je zien hoe toetsenbordtaal toe te voegen naar uw iPhone, zodat u in elke gewenste taal kunt typen.

Een andere taal toevoegen aan het iPhone-toetsenbord: stap voor stap

Er zijn twee manieren waarop u een vreemde taal aan uw iPhone-toetsenbord kunt toevoegen.

De eerste methode is door naar de app Instellingen gaan en de tweede is door een toetsenbord in een overeenkomstige taal toe te voegen rechtstreeks vanaf het iOS-toetsenbord zelf. Beide methoden zijn eigenlijk vrij eenvoudig te doen, waarbij de tweede methode gewoon een snelkoppeling is voor de eerste methode.

Ik zal u beide methoden laten zien, zodat u kunt kiezen welke het beste voor u werkt. Houd er ook rekening mee dat deze methoden: werk voor zowel iPhone als iPad.

Een toetsenbordtaal toevoegen via de app Instellingen

  Open de app Instellingen op je iPhone en tik op Algemeen.
Tikken op Algemene opties in de app Instellingen om een ​​toetsenbordtaal toe te voegen op de iPhone
  Scroll naar beneden en tik op “Toetsenbord.” Hier kunt u de toetsenbordgerelateerde instellingen van uw iPhone bewerken, sneltoetsen toevoegen, de toetsenbordindeling wijzigen en meer.
Toetsenbordopties in het menu Algemeen in iPhone-instellingen
  Tik op “Toetsenborden” opnieuw. Je ziet hier een lijst met toetsenborden die je hebt, inclusief het Emoji-toetsenbord als je dat hebt ingeschakeld.
Toetsenbordoptie om een ​​lijst met meer toetsenborden te zien, inclusief Emoji-toetsenborden
  Tik Voeg nieuw toetsenbord toe.
Nieuwe toetsenbordoptie toevoegen in het toetsenbordmenu in iPhone-instellingen
  Selecteer de nieuwe toetsenbordtaal die u wilt toevoegen uit de lijst met toetsenborden.
Nieuwe toetsenbordtaal selecteren om toe te voegen aan de toetsenbordenlijst
  Als er meerdere talen of variaties zijn, zoals in het geval van veel Aziatische talen, bekijk alle beschikbare toetsenborden hier.

Chinees en Hindi bieden bijvoorbeeld beide handschrift- en transliteratie-opties op hun toetsenbord.

Jij kan pas je toetsenbordlijst aan door alleen deze optie te selecteren, of u kunt ze allemaal selecteren. Het maakt niet uit of u meer dan twee talen wilt – iOS-apparaten kunnen ze allemaal aan.

Pas het gekozen toetsenbord aan door de beschikbare opties in het menu te selecteren
  Selecteer het nieuwe toetsenbord van uw gewenste taal. Zoals vermeld, kunt u zoveel variaties selecteren als u wilt. Zorg ervoor dat ze een blauw vinkje naast zich hebben. Als je zeker weet dat je al je gewenste variaties hebt geselecteerd, klik je op “Gedaan” in de rechterbovenhoek.
Blauw vinkje bevestigt de geselecteerde toetsenbordvariant en klik vervolgens op Gereed om te voltooien
  Nadat u een toetsenbord in een nieuwe taal heeft geselecteerd, kunt u dit nu zien in de lijst met toetsenborden. Alle toetsenbordtalen die je hebt, inclusief hun variaties, worden hier weergegeven.
Het geselecteerde toetsenbord verschijnt in de lijst met toetsenbordopties waaruit u kunt kiezen

Als je bovendien een taal die je niet langer nodig hebt van je toetsenbord wilt verwijderen, ga dan gewoon terug naar Instellingenselecteer Toetsenbordtik Toetsenbordenen klik op de “Bewerk” keuze. U kunt vervolgens de toetsenbordtalen die u niet meer wilt verwijderen.

Een toetsenbordtaal toevoegen vanaf het toetsenbord zelf

De tweede methode is sneller als je ben al iets aan het typen en wil gewoon een ander taaltoetsenbord toevoegen.

Met andere woorden, als u meertalig wilt typen, maar nog niet over de andere toetsenbordtalen beschikt die u nodig heeft, kunt u deze methode gebruiken om het snel te doen zonder de app te verlaten je bent momenteel bezig.

  Open een app waarmee u kunt typen, zoals a berichten-app. In dit geval gebruik ik mijn Berichten-app om automatisch het iOS-toetsenbord te openen. Houd de . ingedrukt wereldbol knop bij de deel linksonder van het scherm totdat u een lijst met toetsenbordopties ziet.
Globe-knop linksonder in het scherm om de lijst met toetsenborden te zien
  Klik Toetsenbordinstellingen om direct naar de Toetsenbordopties in de Instellingen-app van je telefoon te gaan.
De optie Toetsenbordinstellingen verschijnt nadat u op de Globe-knop hebt getikt
  Volg de stappen beschreven in de eerste methode. U kunt nu in elke gewenste taal typen op uw iPhone of iPad.

En dat is het! Nu weet u hoe u toetsenbordtaal op uw iPhone kunt toevoegen, zodat u in twee talen kunt typen – of drie, of vier of vijf.

Onthoud gewoon dat je het kunt schakel altijd toetsenborden terug naar uw standaardtaal door te tikken op de wereldbol icoon opnieuw en selecteer het toetsenbord dat u wilt gebruiken.

Hier is een YouTube-video die laat zien hoe het moet:

Veelgestelde vragen

Hoe verwijder ik een toetsenbordtaal op mijn iPhone?

Als u een toetsenbordtaal wilt verwijderen, gaat u naar Instellingen, klikt u op Toetsenbord, selecteert u Toetsenborden en tikt u op ‘Bewerken’. Van daaruit kun je de talen die je niet nodig hebt verwijderen door tikken op het “-” teken. Je kunt het voor zoveel talen doen, zolang je er maar één actief laat.

Kan ik de talen op mijn iPhone-toetsenbord opnieuw ordenen?

U kunt de talen op uw iPhone-toetsenbord opnieuw ordenen. Het bevindt zich op dezelfde plaats als de andere toetsenbordinstellingen: ga naar Instellingen, tik op Toetsenbord, selecteer Toetsenborden en tik vervolgens op ‘Bewerken’. Herschik daarna uw talen door door ze omhoog of omlaag te slepen in de lijst.

Hoe weet ik welke taal ik gebruik op mijn toetsenbord?

Als u wilt weten welke taal u op uw toetsenbord gebruikt, controleert u de wereldbolpictogram in de linkerbenedenhoek van uw iPhone- of iPad-scherm. Als u erop tikt, ziet u welke taal u momenteel gebruikt.

Ik heb per ongeluk het Emoji-toetsenbord verwijderd. Hoe kan ik het terugkrijgen?

Maak je geen zorgen als je per ongeluk het Emoji-toetsenbord hebt verwijderd. U kunt het terugkrijgen door deze stappen te volgen. Ga naar Toetsenbordinstellingen en tik op “Voeg nieuw toetsenbord toe.” Vanaf daar kunt u selecteer Emoji om het weer toe te voegen aan uw beschikbare talen.

Kan ik meer dan één taaltoetsenbord tegelijk gebruiken?

U kunt meer dan één toetsenbordtaal tegelijk gebruiken. Tik gewoon op het wereldbolpictogram en dan selecteer de taal die u wilt gebruiken. U kunt schakelen tussen verschillende toetsenborden door nogmaals op het wereldbolpictogram te tikken.

Ik kan het wereldbolpictogram niet vinden op mijn toetsenbord.

Als u het wereldbolpictogram niet kunt vinden op uw iPhone of iPad, betekent dit gewoon dat u heb nog geen andere toetsenbordtalen toegevoegd. Het enige dat u hebt, is uw standaardtaal. Ga gewoon naar Toetsenbordinstellingen en tik vervolgens op “Nieuw toetsenbord toevoegen” om een ​​nieuw taaltoetsenbord toe te voegen.

Nieuw taaltoetsenbord toevoegen aan iPhone: tot slot

Of je nu een andere toetsenbordtaal moet typen voor je werk of gewoon wilt kunnen communiceren met vrienden en familie die verschillende talen spreken, het toevoegen van een nieuwe toetsenbordtaal op je iPhone is een vrij eenvoudig proces.

Volg gewoon de stappen die in dit artikel worden beschreven en u typt in een mum van tijd in elke gewenste taal op uw iPhone-toetsenbord.

Vond je dit artikel leuk? Voelen free om hieronder te reageren als je vragen hebt!

0 Shares:
You May Also Like