Een alles-in-één luidsprekersysteem voor uw platenspeler

The Spinbase is a perfect all-in-one, vibration-free speaker solution for your turntable.

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Geweldig geluid uit een compact pakketUltrabrede soundstage levert een brede, kamervullende sweetspot Vrijwel trillingsvrije prestaties die het afspelen van uw vinyl niet verstoren

nadelen

Bluetooth-streaming vereist het gebruik van kortsluitdoppen op de ingangen aan de achterkant van het apparaat Geen afstandsbediening

Ons oordeel

De Spinbase is een geweldig klinkende, compacte, trillingsvrije oplossing voor je draaitafel, maar de Bluetooth-streaming en hoofdtelefoonfuncties hebben vervelende eigenaardigheden.

De mantra met geluidssystemen van tegenwoordig lijkt te zijn dat ze gehoord moeten worden, niet gezien. Als je een vinylliefhebber bent, is het verkleinen van een draaitafelopstelling niet zo eenvoudig. Minimalistische draaitafelopstellingen bestaan ​​meestal uit een paar boekenplankluidsprekers en een geïntegreerde versterker. En laten we niet vergeten dat de vibrerende luidsprekers een verwoestende uitwerking kunnen hebben op uw kostbare en gevoelige opstelling.

Als je op zoek bent naar een echt compacte en bijna trillingsvrije ervaring voor je platenspeler, zoek dan niet verder dan de SpinBase van Andover Audio. Het is een ingenieus, alles-in-één plug-n-play luidsprekersysteem dat speciaal is ontworpen voor draaitafels. Het is een bijna perfecte oplossing voor appartementsbewoners of kamers die geen grotere systemen kunnen herbergen. De eenvoud, prestaties en pure waar voor je geld van de SpinBase hebben me met ontzag vervuld. Lees verder om te zien waarom ik de SpinBase zo leuk vond en hoe Andover Audio de tekortkomingen van het apparaat heeft aangepakt sinds mijn oorspronkelijke recensie.

Wat is de SpinBase?

Op het eerste gezicht zou je de SpinBase voor iets anders kunnen verwarren. De afmetingen van 18 x 3,25 x 13,5 inch (BxHxD) maken hem perfect geschikt voor vrijwel elke draaitafel. De toevallige voorbijganger zou kunnen denken dat de SpinBase een draaitafelplatform of een doorsnee audiocomponent is.

Kijk goed en je zult snel zien dat de SpinBase vier producten in één is: een luidsprekersysteem met eigen voeding, phono-voorversterker, hoofdtelefoonversterker en Bluetooth-streamer in één compacte behuizing.

De Spinbase paste perfect onder mijn U-Turn draaitafel.

De SpinBase heeft een enkele volumeknop op het minimalistische voorpaneel. Draai de volumeknop met de klok mee om het apparaat in te schakelen. De knop zit bovenop een metalen luidsprekerrooster dat de voorkant en zijkanten van het apparaat flankeert. Afgezien van een klasse D-versterker, is de SpinBase verder een analoge erfenis – er is geen afstandsbediening. Het aanpassen van het volume is een handmatige inspanning.

Die versterker voedt twee woofers en twee tweeters. Andover Audio zegt dat de driveropstelling van de SpinBase een uitgebreid stereobeeld van 270 graden produceert. Ik ben meestal sceptisch over marketingclaims, maar in plaats van mijn gradenboog uit te trekken, was ik gewoon onder de indruk van de breedte van het geluidsbeeld van de SpinBase. In tegenstelling tot een typische tweekanaals luidsprekeropstelling die je een enkele goede plek geeft, kon ik van de ene kant van de SpinBase en rond naar de andere lopen met vrijwel geen hoorbare off-axis penalty. Het geluid van de luidspreker was soepel en consistent van de ene kant naar de andere.

spinbase-volume

De output van de SpinBase zal gemakkelijk kleine, middelgrote en zelfs grotere kamers vullen – uitdagende of beter presterende luidsprekers voor twee keer de vraagprijs van Andover $ 300.

Ontworpen voor zowel keramische als bewegende magneetcartridges, is de SpinBase out-of-the-box compatibel met de meeste draaitafels, en op het achterpaneel is duidelijk aangegeven waar keramische of magnetische cartridges moeten worden aangesloten.

Als je een tweede bronapparaat hebt, zoals een cd-speler of een netwerkaudiostreamer, kun je dat in theorie op de SpinBase aansluiten via de RCA-ingangen op lijnniveau op het achterpaneel van het apparaat (ervan uitgaande dat je geen platenspeler hebt met een keramische cartridge die op die aansluitingen zou vertrouwen). De luidspreker heeft geen ingangskeuzeschakelaar, dus als je een platenspeler met een magnetische cartridge aansluit – of een platenspeler met een ingebouwde voorversterker – moet je de keramische cartridge-schakelaar van de SpinBase op “uit” zetten positie. Het gedrukte snelstartblad van Andover moet trouwens opnieuw worden uitgevoerd.

Geen problemen in koptelefoonland

Je vindt een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan de achterkant van de luidspreker, maar de koptelefoonuitgang was voor mij een echt dieptepunt. Ten eerste zou ik willen dat Andover Audio de koptelefoonaansluiting op het apparaat had geplaatst, zoals zowat elke andere audiocomponent op de planeet. Ik weet zeker dat er een technische reden voor was, maar de plaatsing aan de achterkant van het apparaat is gewoon onpraktisch. Ten tweede moet de aansluiting een standaard 1/4-inch hoofdtelefoonaansluiting zijn, in plaats van de 3,5 mm-aansluiting die er is.

Je kunt naar je vinyl luisteren via je koptelefoon, hoewel er enkele nare eigenaardigheden aan zijn prestatie zijn

In mijn oorspronkelijke recensie merkte ik op dat de SpinBase een luide en vervelende “pop!” toen ik hem aan en uit zette – genoeg om mijn oren te laten suizen. Godzijdank heeft Andover Audio dit probleem aangepakt met de bijgewerkte SpinBase. Ik heb Bowers&Wilkins C5 IEM’s, Sol Republic en Focal Clear over-the-ear-koptelefoons geprobeerd om dit te bevestigen. Je zult nog steeds een plop horen wanneer je het apparaat aanzet terwijl de koptelefoon is aangesloten, maar het is volledig draaglijk en hetzelfde als je zult ervaren met sommige andere audioapparatuur.

Als je een bestaande SpinBase-klant bent die door dit probleem wordt getroffen, heeft Andover Audio me laten weten dat ze je de mogelijkheid zullen geven om een ​​vervangende eenheid te ontvangen. Een pluim voor Andover Audio voor het aanpakken van dit probleem en voor zijn klanten.

De SpinBase had geen probleem met het besturen van mijn Focal Clear-koptelefoon. Het volume werd zelfs heel, heel luid zonder zelfs maar de negen uur-markering op de wijzerplaat te bereiken. Ik durfde niet te proberen om gemakkelijker te besturen in-ear-monitors of oordopjes te gebruiken. Je koptelefoon aansluiten en teruggaan naar vinyl is een geweldige optie.

Bluetooth-ondersteuning ook

Je kunt je favoriete nummers ook draadloos naar de SpinBase streamen, dankzij de ondersteuning voor Bluetooth 5.0. Zelfs met de bijgewerkte gebruikershandleiding moet Andover Audio echter beter werk leveren voor niet-technische en beginnende gebruikers; het Bluetooth-gedeelte in de snelle-installatiegids van SpinBase is letterlijk twee zinnen lang, en er staat niets in de instructies om u te vertellen hoe u eerdere koppelingen kunt wissen als u van Bluetooth-bron wilt wisselen.

spinbase achter

Bluetooth was een ander gebied waar ik de SpinBase in mijn oorspronkelijke recensie noemde vanwege de waanzinnig hoge ruisvloer in de eerste recensie-eenheid. Andover Audio ging nogmaals in op mijn observaties in de bijgewerkte beoordelingseenheid. De hoge ruisvloer en digitale ruis zijn verdwenen. De SpinBase gedroeg zich net als elke andere Bluetooth-bron en vestigde geen onnodige aandacht op zichzelf. Voor de zekerheid vestig ik uw aandacht op de opmerking in de gebruikershandleiding om de kortsluitstekkers op de magnetische phono RCA-ingangen te gebruiken, om de kans op digitale ruis via de luidspreker te minimaliseren. Andover Audio vermeldt dit kort op de achterkant van de snelstartgids, maar niet in het Bluetooth-gedeelte. Ik kan eindelijk zeggen dat de bijgewerkte SpinBase kan dienen als zowel een solide draaitafel als een Bluetooth-luidspreker.

Een geweldige prestatie

Het uitpakken en opzetten van de SpinBase was een fluitje van een cent. De enige setup die nodig was, was om de SpinBase op mijn draaitafel aan te sluiten. Andover Audio bevat een kort paar analoge interconnects met een geïntegreerde aardingskabel – een leuke touch.

De trillingsvrije prestaties van de SpinBase voldeden aan zijn facturering. Ik merkte geen trillingen tijdens mijn testen. Het hebben van de SpinBase direct onder mijn draaitafel had geen enkele invloed op het afspelen van mijn vinyl. Zelfs als ik mijn hand rechtstreeks op de spinbasis legde, kwam er slechts de geringste resonantie door de kast – zeker niet meer dan je zou ervaren met een typische opstelling van een boekenplank.

Ik heb de stereoprestaties van de SpinBase al besproken, maar sta me toe nogmaals te zeggen: het superbrede geluidsbeeld is absoluut geweldig.

De Spinbase wordt geleverd met kortsluitdoppen voor ongebruikte RCA-ingangen.  Je hebt ze nodig als je probeert te stre

Met zijn eigenaardigheden verholpen, is dit een geweldig systeem

Andover Audio’s SpinBase dient als een alles-in-één, minimalistische oplossing die velen zal aanspreken. Het brede geluidsbeeld, het solide geluid en de bijna trillingsvrije prestaties van de SpinBase zullen velen verleiden. Het heeft me zeker gedaan.

De bijgewerkte SpinBase van Andover Audio lost de tekortkomingen van de hoofdtelefoon en Bluetooth-streaming op die ik in mijn oorspronkelijke recensie heb opgemerkt en Andover Audio zal de oorspronkelijke kopers steunen. Met die twee belangrijke tekortkomingen die zijn aangepakt, heeft de SpinBase terecht de volledige ster terugverdiend die ik hem in de oorspronkelijke recensie noemde. Het komt neer op? Als je een analoge junkie bent die op zoek is naar een gestroomlijnde, alles-in-één luidsprekeroplossing voor je draaitafel, dan moet je absoluut serieus naar de SpinBase luisteren.

0 Shares:
You May Also Like