Een abonnement van 99 cent met on-demand deuntjes, onbeperkt overslaan en advertenties

spotify mobile new look

Spotify staat bekend om het testen van de wateren als het gaat om plannen en functies, en nu probeert de streaminggigant een nieuw abonnement op maat: een advertentie-ondersteunde laag van 99 cent die onbeperkte skips mogelijk maakt en de mogelijkheid om tracks te kiezen .

Dat is het woord van The Verge, dat meldt dat willekeurige Spotify Free-gebruikers aanbiedingen zien voor het abonnement, dat Spotify Plus wordt genoemd.

Spotify bevestigde het plan aan The Verge, maar benadrukte dat Spotify Plus voorlopig slechts een test is en dat het niet alleen experimenteert met de functionaliteit, maar ook met “een verscheidenheid aan prijspunten”.

Zoals het er nu uitziet, beperkt Spotify Free op mobiele apparaten je meestal tot slechts zes nummers die per uur worden overgeslagen, en je kunt alleen artiesten en albums in willekeurige volgorde afspelen in plaats van specifieke nummers af te spelen. De uitzondering is als je naar een van de 15 automatisch gegenereerde afspeellijsten luistert; in dat geval kun je specifieke nummers kiezen en zo vaak overslaan als je wilt. Hoe dan ook, je zult advertenties moeten tolereren na ongeveer drie nummers.

Op desktops is Spotify iets genereuzer met zijn gratis laag, waardoor gebruikers zowel onbeperkt overslaan als on-demand deuntjes, hoewel de advertenties er nog steeds zijn.

Spotify’s test met een goedkoper “Plus” -plan is logisch en biedt gebruikers een relatief pijnloze manier om de twijfelachtige Spotify Free-luisterervaring te verbeteren; tenslotte, als je kunt kiezen wat je hierna gaat horen, haal je een deel van de angel uit de frequente commercials.

Tegelijkertijd zou de Plus-laag het voor Spotify gemakkelijker maken om gratis luisteraars om te zetten in betalende abonnees. Spotify heeft misschien maar liefst 365 miljoen “maandelijkse actieve” gebruikers, maar slechts ongeveer 165 miljoen van hen zijn betaalde abonnees. (Natuurlijk is dat “enige” cijfer nog steeds de afgunst van de markt voor muziekstreaming.)

Raak echter niet te enthousiast over het Spotify Plus-abonnement; het is slechts een test en het is bekend dat Spotify functies en plannen voor onbepaalde tijd test, soms zonder ze ooit officieel te maken. (Daarover gesproken, waar is dat Spotify Hifi-plan dat ons was beloofd?)

0 Shares:
You May Also Like