Edifier Stax Spirit S3 review: een geweldige en compacte vlakke magnetische hoofdtelefoon

Edifier Stax Spirit S3

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekend uitgebalanceerd planair magnetisch geluid Aangenaam compact voor een hoofdtelefoon met vlakke magnetische drivers Bluetooth 5.2 Ondersteunt aptX Adaptive codec

nadelen

Geen actieve ruisonderdrukking (ANC)Moet worden gevoed, zelfs voor bekabeld gebruik

Ons oordeel

De Edifier Stax Spirit S3 is een dure hoofdtelefoon, maar hij levert uitstekende sonische prestaties, mede dankzij de vlakke magnetische drivers. Het is verrassend compact voor een PM-hoofdtelefoon, maar als je actieve ruisonderdrukking wilt, moet je ergens anders kijken. Houd er ook rekening mee dat het moet worden ingeschakeld, zelfs voor bekabeld gebruik.

Prijs bij beoordeling

$ 399,99

Beste prijzen vandaag: Edifier Stax Spirit S3-hoofdtelefoon

In mijn oren is de Stax Spirit S3 van Edifier de beste vlakke magnetische hoofdtelefoon die ik heb getest – en dat zegt wat: de Drop THX Panda (Bluetooth-problemen terzijde) en de gigantische Monoprice BT600ANC-competitie die ik ter vergelijking gebruik, zijn nauwelijks gehakte lever. Ik moet vermelden dat het zeggen van “beste vlakke” gelijk staat aan het zeggen van “beste hoofdtelefoon”. In ieder geval in termen van nauwkeurige reproductie.

De Stax Spirit S3 is ook minder omvangrijk dan zijn rivalen, hoewel de technologie erin vereist dat ze worden ingeschakeld, zelfs als je een kabel gebruikt. Ze missen ook actieve ruisonderdrukking, maar niet iedereen zal dat als een minpunt beschouwen. Als je dat doet, bekijk dan onze Sony WH-1000XM5 review.

Stax Spirit S3 ontwerp en functieset

De Stax Spirit S3 is een standaard hoofdtelefoonontwerp dat uitzonderlijk goed is gedaan. Er is een royale hoeveelheid vulling op zowel de oorschelpen als de hoofdband die ik echt op prijs stelde; inderdaad, mijn oorschelpen kwamen nooit in de buurt van de luidsprekerroosters – een veelvoorkomend probleem met hoofdtelefooncomfort voor mij. En hoewel de pasvorm goed was, was het niet irritant, zoals bij sommige anderen.

De Stax Spirit S3 gebruikt een USB-C-aansluiting aan de onderkant van de linker oorschelp om op te laden. Een combo aan/uit/volume/multifunctionele schakelaar bevindt zich op de rechter cup, samen met een microfoonarray en een 3,5 mm audio-aansluiting. Edifier levert zowel een Type-C naar Type-A oplaadkabel als een gevlochten, niet-opgerolde, 3,5 mm audiokabel met een 3,5 mm naar 1/4-inch adapter. Alles wordt geleverd in een mooie compacte draagtas.

Deze hoofdtelefoon is aan de kleine kant voor een vlak model, meet ongeveer 8,2 inch lang en 4,3 inch van voren naar achteren; ze zijn iets meer dan 10 inch breed als ze gelijkmatig worden uitgeschoven. Dat is slank vergeleken met de eerder genoemde Drop Panda en Monoprice BT600ANC.

Merk op dat in de boetiekruimte waarin Edifier speelt, er een enorme hoeveelheid marketinghyperbool is. De drivers van de Stax Spirit S3 maken gebruik van EqualMass-membraantechnologie, evenals Audeze Fluxor magnetische structuur, Uniforce-membraan en Fazor-fasebeheer. Vertaling? Edifier haalde zijn krachtige vlakke magnetische drivers van Audeze, een bedrijf met een gerespecteerde reputatie die zijn eigen PM-hoofdtelefoons bouwt (bekijk onze Audeze LCD-1-recensie). Negeer de slogans, de Stax Spirit S3 maakt gebruik van goed ontworpen, hoogwaardige flat-plane drivers.

Qua industrieel design is de Stax Spirit S3 fraai gestyled in het zwart, met geëtste platen op de oorschelpen. Edifier bevat een extra paar stoffen kussentjes als u die verkiest boven de lamsleren kussentjes (oorbeschermers, boven Edifier) ​​die vooraf zijn geïnstalleerd. Het bedrijf biedt ook een plectrumvormige spudger om je te helpen ze in te stoppen. In feite kan het zelfs een plectrum zijn.

Er is ook een app (natuurlijk) hierboven weergegeven die informatie geeft, evenals de mogelijkheid om te definiëren welke acties worden aangeroepen door de multifunctionele schakelaar, automatische uitschakeltijd en zelfs EQ-compensatie voor het type oorkussens / oorkappen dat wordt gebruikt .

Ongeveer het enige dat je misschien mist bij de Stax Spirit S3’s is actieve ruisonderdrukking. De goede pasvorm, het ontwerp en de materialen beschermen je tegen de meeste omgevingsgeluiden, maar als ANC een functie is die je waardeert, moet je ergens anders kijken.

Uitvoering

Hoogwaardige vlakke magnetische drivers zoals deze laten muziek realistischer klinken. Het is vooral de verfijnde definitie van de middentonen. Dit doet echter niets af aan de andere sonische kenmerken van de Stax Spirit S3. Er is veel top-end, veel bas en mooi gedefinieerde sub-bas als daar behoefte aan is.

Maar hoewel alle frequenties aanwezig en verantwoord zijn, maakte de meeste indruk op mij hoe goed uitgebalanceerd ze uit de doos zijn. Ik voelde op geen enkel moment de behoefte om iets te EQ. Dat is het teken van een superieur, of op zijn minst gelukkig, ontwerp.

Toonnauwkeurigheid is ook een kenmerk waar je naar op zoek bent bij het mixen van audio, waarbij te veel nadruk op iets je kan misleiden om een ​​frequentiebereik op te pompen of te verminderen dat het eigenlijk niet nodig heeft. Dat gezegd hebbende, als tegenargument kan een goede ingenieur zowat alles compenseren, op voorwaarde dat hij de resultaten op een verscheidenheid aan andere apparatuur heeft gehoord.

Terwijl de Stax Spirit S3 fantastisch geluid levert, is er veel hooey op de website van Edifier over 24-bit/96Khz Snapdragon Sound (genoemd om samen te vallen met de Qualcomm Bluetooth-chipset die Edifier gebruikt). Een bemonsteringsfrequentie van 96 kHz heeft zijn voordelen als het gaat om opnemen en verwerken, maar als je de bovenstaande grafiek bekijkt, kun je zien dat alle frequenties die het vastlegt buiten het bereik van het menselijk gehoor liggen, om nog maar te zwijgen van het vermogen van de meeste audioapparatuur om het vast te leggen of te reproduceren. In feite moeten deze hogere frequenties worden uitgefilterd, anders kunnen ze tijdens het afspelen geluidsoverlast veroorzaken. Evenzo heeft codering in 24-bits diepte zijn voordelen, maar vooral tijdens het opnemen.

De Qualcomm-technologie die Edifier gebruikt en die een waarneembaar verschil kan maken, is de aptX Adaptive-codec. aptX Adaptive ondersteunt zeer hoge bitrates, waardoor audio met hoge resolutie (tot 24-bit) kan worden gestreamd via een Bluetooth-verbinding met een zeer lage latentie (het is achterwaarts compatibel met de originele aptX en aptX HD). Houd er echter rekening mee dat uw afspeelapparaat aptX Adaptive (of op zijn minst aptX HD) moet ondersteunen om hiervan te profiteren. Als dit niet het geval is, overweeg dan om een ​​bekabelde verbinding te gebruiken. En het spreekt voor zich dat het materiaal waarnaar u luistert in de eerste plaats goed moet worden opgenomen – en gecodeerd. Geen enkele audiotechnologie kan goedmaken wat er om te beginnen niet is.

De Stax Spirit S3 heeft een impedantie van slechts 24 ohm. Minder weerstand kan de vervorming van de versterker verminderen, omdat de versterker minder hard hoeft te werken. Over versterkers gesproken, u moet zich ervan bewust zijn dat de Stax Spirit S3 moet worden ingeschakeld, zelfs wanneer deze is aangesloten via een analoge kabel. Als je geen sap meer hebt, kun je net zo goed een hoed dragen. U moet ook de oplaadbare batterij vervangen als deze niet meer kan worden opgeladen. De geluidskwaliteit is het waard, maar het is nog steeds de moeite waard om te onthouden.

Edifier claimt 80 uur luistertijd van de Stax Spirit S3’s 1500mAh-batterij. Dat is fantastisch, maar ik zou deze recensie nooit afmaken als ik naar deze hoofdtelefoon luisterde totdat de batterij leeg was. Ik zeg je dat ik ze ‘s nachts op mijn bureau heb laten spelen en dat ze ‘s ochtends nog steeds toeterden – met nog een lading van meer dan 80 procent. Het bedrijf beweert ook dat een oplaadbeurt van 10 minuten 11 uur luistertijd oplevert. Dat is een goede zaak gezien de altijd ingeschakelde vereiste.

Edifier doet gewaagde beweringen over de helderheid van telefoongesprekken met behulp van de microfoon van deze hoofdtelefoon. Mensen aan de andere kant van mijn telefoongesprekken wisten niet dat ik een headset droeg, dus dat is positief. De geluidskwaliteit van telefoongesprekken was echter alleen maar goed, met enkele zeer lichte, maar merkbare Bluetooth-achtige fasevervorming. Maar het is moeilijk te zeggen hoeveel daarvan kan worden toegeschreven aan de hoofdtelefoon en hoeveel aan mijn telefoon.

Stax Spirit S3: Prijzig, maar de moeite waard?

Planar Magnetic is een sexy, premium geprijsde technologie, en alleen jij weet of je bereid bent afstand te doen van $ 400 voor een hoofdtelefoon. Ik kan je vertellen dat de Stax Spirit S3 net zo goed of beter klinkt dan alles wat ik heb getest of gehoord, en het is een van de weinige headsets die ik zou gebruiken om te mixen, dankzij hun extreme nauwkeurigheid. Als actieve ruisonderdrukking een must-have-functie voor je is, scoort Sony’s nieuwe WH-1000XM5-hoofdtelefoon even stromende recensies en veel critici. En in tegenstelling tot de blikken van de Edifier, kunnen Sony’s zonder stroom worden gebruikt. Als ANC een must-have-functie is, moet u die eens bekijken, omdat ze hetzelfde geprijsd zijn.

0 Shares:
You May Also Like