Edifier MP230 Bluetooth speaker review: retro design, modern geluid

Edifier MP230 front

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Prachtig ontwerp uit het midden van de eeuwVerrassend effectieve stereoscheiding in een kleine luidsprekerBevredigend klikkende bedieningsknoppen

nadelen

Niet ontworpen voor robuust gebruikBediening is moeilijk te zien in iets anders dan direct licht

Ons oordeel

Als u op zoek bent naar een kleine luidspreker voor op een bureau of nachtkastje, dan heeft de Edifier MP230 een uitstekende geluidskwaliteit die past bij het verbluffende ontwerp.

Prijs bij beoordeling

$ 129,99

Beste prijzen vandaag: Edifier MP230

Amazone

$ 149,99

Edifier heeft een lange staat van dienst op het gebied van het maken van uitstekend klinkende luidsprekers en hoofdtelefoons die het productontwerp evenveel gewicht geven als de geluidskwaliteit. De MP230 is een kleine Bluetooth-luidspreker die er misschien nog beter uitziet dan hij klinkt, en de luidspreker klinkt ongelooflijk goed voor zijn formaat en prijs.

Hoe ziet de Edifier MP230 eruit?

Het uiterlijk van de luidspreker zal iedereen aanspreken die verliefd is op modern design uit het midden van de eeuw. De elektronica is ingekapseld in een omhulsel van MDF-hout met een walnootfineer. Dat zorgt voor een geweldige uitstraling maar levert ook een grote bijdrage aan de audiokwaliteit, zoals we hieronder zullen bespreken. De stoffen grille is een bruin-en-messing weefsel dat doet denken aan de meest geliefde luidsprekers uit die tijd.

Edifier MP230 verpakking

James Barber/Gieterij

Als je terug zou kunnen reizen naar 1968 en de Edifier MP230 bovenop een high-end console-stereosysteem van meubelkwaliteit uit die tijd zou kunnen plaatsen, zou de moderne Bluetooth-luidspreker geen alarm slaan en waarschijnlijk worden aangezien voor een tafelradio.

Wat zijn de specificaties van de Edifier MP230?

De MP230 gebruikt Bluetooth 5.0 om verbinding te maken met een bron. De Texas Instruments TAS5822M-versterkerchipset ondersteunt 10 W uitgangsvermogen voor elk van de twee 48 mm-drivers met een frequentierespons van 70 Hz-13 kHz.

Het apparaat is voorzien van een 2600 mAh lithium-polymeerbatterij met hoge capaciteit, die tot 10 uur Bluetooth-weergave per oplaadbeurt mogelijk moet maken.

Hoe is de bouwkwaliteit van de Edifier MP230?

De MP230 meet 6,38 x 3,8 x 3,3 inch (BxDxH) en weegt slechts 1,87 pond.

Omdat de kast is gemaakt van hout in plaats van plastic, hoef je niet veel te verwachten op het gebied van duurzaamheid of weersinvloeden. Dat mooie fineer gaat stuk als je de luidspreker in je tas gooit en hem als een echt draagbare luidspreker gebruikt. Je zult het zeker uit de buurt van zwembaden of de oceaan willen houden.

Hoe zijn de bedieningselementen van de Edifier MP230?

Edifier MP230-bedieningselementen

James Barber/Gieterij

De luidspreker heeft een enkele rij bevredigende kliktoetsen in de stijl van pianotoetsen die het ouderwetse ontwerpeffect versterken en een betere UX-ervaring bieden dan aanraakbedieningen.

Er zijn knoppen voor aan/uit, Bluetooth-koppeling, afspelen/pauzeren en volume omhoog/omlaag, en het apparaat laat duidelijke en aangename geluiden horen wanneer het een Bluetooth-verbinding maakt of in- of uitschakelt. De bronskleurige knoppen zijn eigenlijk van plastic, maar voelen toch verrassend solide aan voor een speaker voor deze prijs.

Aan de achterkant van het apparaat bevindt zich een AUX-ingang om een ​​andere audiobron aan te sluiten, een TF-slot als je muziek op een microSD-kaart laadt om af te spelen en een USB-C-ingang om op te laden.

Edifier MP230 achter

James Barber/Gieterij

Hoe klinkt de Edifier MP230?

Om het klassieke jet age-ontwerp van de luidspreker te vieren, heb ik hem getest met het album van Stanley Black uit 1961, gestreamd vanaf Apple Music. Uitgebracht op het hoogtepunt van de hifi-stereorage, benadrukt deze London Records Phase 4 Stereo-opname de links/rechts scheiding van instrumenten, zodat luisteraars kunnen pronken met de mogelijkheden van hun systeem.

Die benadering maakt de gemakkelijke luisteralbums van het tijdperk uitstekend geschikt voor het testen van moderne Bluetooth-luidsprekers die beweren stereo te bieden. Met een luidspreker zo klein als de Edifier MP320, had ik mijn twijfels of een luisteraar die echte stereo-actie zou kunnen krijgen.

Edifier MP230 meegeleverde kabels

James Barber/Gieterij

De “exotische” geluiden van Black bevatten veel percussie die heen en weer beweegt tussen de linker- en rechterkanalen, en de MP230 levert meer dan muziek als “Jungle Drums” en “Misirlou”.

Bij het luisteren naar een meer eigentijds nummer als “Bones” van het nieuwe album van Soccer Mommy schittert de spreker in de midden- en hoge frequenties met glinsterende gitaren en de piekerige leadzang van Sophie Allen. Bas en drums passen gemakkelijk in de track zonder de kunstmatige boost die veel luidsprekers van dit formaat gebruiken in een poging het geluid te versterken.

Als je smaak meer naar diepe bastracks gaat, zoals Lupe Fiasco’s “Drill Music in Zion” van het gelijknamige album uit 2022, zou je verwachten dat de MP230 tekort zal schieten. Toegegeven, zo’n kleine luidspreker zal het feest niet doen rocken met een wereldschokkend laag, maar de weergave is verrassend waar. Ik zou niet aarzelen om deze luidspreker te gebruiken voor informeel luisteren bij het afspelen van muziek van bijna elk genre.

Is de Edifier MP230 het geld waard?

Het lijdt geen twijfel dat de houten kast een belangrijke reden is waarom de MP230 beter presteert dan andere luidsprekers in dit formaat en deze prijsklasse. Die houten kast is echter een compromis, aangezien de MP230 veel gevoeliger is voor beschadiging dan luidsprekers met een plastic behuizing.

Laten we de Edifier MP230 dus beschouwen als een uitstekende kleine tafelluidspreker. Het is ook een werkelijk prachtig object met een ontwerp dat doet denken aan enkele van de beste radio’s en hifi-systemen uit het vroege stereotijdperk. De bedieningselementen zijn eenvoudig, de Bluetooth-connectiviteit is ijzersterk en het stereogeluid is zowel consistent als aangenaam. Als de look betovert, zal het geluid dat ook doen.

0 Shares:
You May Also Like