Ecobee Slimme Thermostaat Premium review: het beste is nu nog beter

Ecobee Smart Thermostat Premium

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Prachtig industrieel ontwerp Brede compatibiliteit met andere smart home-ecosystemen Uitstekende gebruikersinterface, zowel in de uitstekende app als op het apparaat zelf Op radar gebaseerde bewegingsdetectie, plus ondersteuning voor externe temperatuur-/bewegingssensoren Uiterst eenvoudig te installeren en configureren

nadelen

Siri-ondersteuning vereist de aanwezigheid van een Apple HomePod of HomePod miniAir-kwaliteitssensor activeert de ventilator van uw HVAC-systeem niet om lucht te laten circulerenPrijs

Ons oordeel

De Ecobee Smart Thermostat Premium is meer dan de beste in zijn klasse, het is alles wat een modern smart home-apparaat zou moeten zijn: op zichzelf al spectaculair nuttig en in staat om te werken met elk ander belangrijk smart home-platform dat tegenwoordig op de markt is.

Prijs bij beoordeling

$ 249,99

Beste prijzen vandaag: Ecobee Slimme Thermostaat Premium

Amazone

$ 249,99

Free

Ecobee maakt al lange tijd onze beste keuze in slimme thermostaten, en de geheel nieuwe Ecobee Smart Thermostat Premium – de zesde generatie! – levert subtiele maar opmerkelijke verbeteringen samen met een aantal gloednieuwe functies. Dit nieuwste model is nog mooier dan het vorige, met een zinken behuizing en een glazen aanraakscherm dat 50 procent groter is dan het vorige model. Ecobee heeft ook nieuwe functies toegevoegd, waaronder een luchtkwaliteitssensor en radar aan boord die zelfs rond hoeken beweging kan detecteren.

Net als onze vorige topkeuze in deze categorie, ondersteunt de nieuwe topthermostaat van Ecobee het HomeKit-ecosysteem van Apple en heeft hij zowel Alexa- als Siri-stemassistenten ingebouwd. Je moet de een boven de ander kiezen – je kunt niet beide gebruiken bij de tegelijkertijd – en voor het gebruik van de laatste heb je een Apple HomePod of HomePod mini in huis nodig.

Net als voorheen krijg je een van Ecobee’s SmartSensors – voor het bewaken van de kamerbezetting en de omgevingstemperatuur op een tweede locatie in je huis – in de doos. Aangezien de Ecobee Slimme Thermostaat met spraakbediening die in 2019 op de markt kwam al die functies al heeft, zullen huidige eigenaren moeite hebben om een ​​upgrade naar dit nieuwe model te rechtvaardigen, alleen maar om een ​​luchtkwaliteitssensor, betere bewegingsdetectie en een groter scherm met een aangepaste gebruikersinterface.

Ecobee Slimme Thermostaat Premium bedraad

Michael Brown/Gieterij

Als u daarentegen op zoek bent naar een high-end slimme thermostaat, zou de Ecobee Smart Thermostat Premium helemaal bovenaan uw lijst moeten staan. Ecobee heeft vandaag ook de iets minder geavanceerde Slimme Thermostaat Enhanced aangekondigd. Het is op dezelfde manier uitgerust met radar en een glazen aanraakscherm, maar het heeft geen ingebouwde stemassistent en het wordt niet geleverd met een SmartSensor, hoewel je er een kunt toevoegen.

We zullen dit goedkopere Ecobee-model later bespreken. Het kost $ 60 minder dan het topmodel – $ 189,99 vergeleken met $ 249,99 – dus het kopen van dat model en het onmiddellijk toevoegen van een SmartSensor van $ 50 heeft niet veel economische zin: je zou een belangrijke functie verliezen en slechts $ 10 besparen.

Ecobee Slimme Thermostaat Premium compatibiliteit

De Ecobee Slimme Thermostaat Premium is compatibel met vrijwel alle HVAC-systemen, maar de fabrikant moedigt potentiële kopers aan om hun systeem dubbel te controleren met zijn online compatibiliteitscontrole. De thermostaat heeft een C-draad nodig voor stroom, maar Ecobee bevat een power-extenderkit als u uw bestaande model verwijdert en geen C-draad in de muur erachter vindt. De thermostaat werkt met een- en tweetraps ovens, warmtepompen, airconditioners, luchtbevochtigers, ontvochtigers, ventilatoren en meer.

Ecobee Slimme Thermostaat Premium bedradingsbevestiging

Michael Brown/Gieterij

Ik kocht afgelopen winter een nieuwe Lennox-oven en moest mijn bestaande slimme thermostaat vervangen omdat deze geen tweetrapsovens ondersteunde. Het installatieprogramma verkocht me een Honeywell T9 van $ 200, een uitstekende slimme thermostaat die ook externe sensoren ondersteunt, maar het lijkt erop dat hij in de jaren negentig zou kunnen zijn ontworpen. De Ecobee is een grote esthetische verbetering.

Je zou kunnen denken dat de toevoeging van een luchtkwaliteitssensor de Ecobee Smart Thermostat Premium in staat zou stellen om automatisch de ventilator van je HVAC-systeem aan te zetten om de lucht in je huis te laten circuleren, door deze door een filter te trekken om op zijn minst wat fijnstof te verwijderen. Dat doet het niet. In feite rapporteert het ook geen PM-niveaus. De thermostaat zelf toont alleen een pictogram en een beschrijving van één woord van uw binnenluchtkwaliteit, bijvoorbeeld ‘schoon’.

Tik op het pictogram en je krijgt een regenboogkleurige schaal variërend van blauw (schoon) tot rood (slecht). De app van Ecobee gebruikt hetzelfde type schaal om ook ruwe niveaus van VOS (vluchtige organische stoffen) en koolstofdioxide (‘laag’ bijvoorbeeld) in de lucht van uw huis te rapporteren, maar dat is het dan ook. Het is zeker geen vervanging voor een speciale luchtkwaliteitssensor zoals het Awair Element of de Airthings Wave Plus.

De Ecobee Slimme Thermostaat Premium installeren

Ecobee Power Extender Kit

Michael Brown/Gieterij

De app van Ecobee leidt je door elke fase van het installatieproces, dus de thermostaat is een fluitje van een cent om te installeren. Monteer het bedradingsblok eenvoudig aan uw muur, gebruik de ingebouwde waterpas om ervoor te zorgen dat het recht is, trek de draden die u in een vorige stap hebt geïdentificeerd en gelabeld door het midden van het blok en schuif ze in de juiste veerbelaste terminals. Om eerlijk te zijn, heeft Nest jaren geleden een pioniersrol gespeeld in deze stijl van eenvoudige installatie – om nog maar te zwijgen van het concept dat een thermostaat een aantrekkelijk apparaat aan je muur kan zijn – jaren geleden, maar dat doet niets af aan de prestatie van Ecobee hier.

Zodra je de thermostaat hebt geïnstalleerd, zet je de meegeleverde SmartSensor in een andere kamer waar je veel tijd doorbrengt of in een kamer waarvan je weet dat het routinematig te warm of te koud is. De SmartSensor is uitgerust met een temperatuursensor en een bewegingssensor, waarvan de laatste de thermostaat informeert of de kamer bezet is en temperatuurregeling nodig heeft. De thermostaat bewaakt de temperatuur zowel bij de thermostaat als in de kamer met de SmartSensor, en regelt uw HVAC-systeem om een ​​gelukkig medium te bereiken waarbij de temperatuur op beide locaties zo dicht mogelijk bij uw gewenste doeltemperatuur ligt. Als u problemen heeft in veel kamers in uw huis, kunt u tot 32 SmartSensors inzetten, die ongeveer $ 50 per stuk of $ 100 voor een two-pack kosten.

De Ecobee Slimme Thermostaat Premium programmeren

Nadat u de Ecobee Slimme Thermostaat Premium en SmartSensor(s) hebt geïnstalleerd, kunt u voor elke dag van de week een schema maken met drie doeltemperaturen – de tijden die u verwacht thuis, afwezig en slapend te zijn. De thermostaat activeert uw HVAC-systeem om uw huis te verwarmen of te koelen (ervan uitgaande dat u centrale lucht heeft) om die temperaturen te handhaven. De thermostaat houdt ook rekening met de relatieve vochtigheid om een ​​comfortabel binnenklimaat te creëren, ongeacht de temperatuur. Dit werkt beter als je een centrale airconditioner hebt, maar het kan ook helpen om de lucht te laten circuleren met behulp van de ventilator van je HVAC-systeem.

Ecobee Slimme Thermostaat Premium-app

Michael Brown/Gieterij

De thermostaat ondersteunt geofencing en de app van Ecobee kan worden geconfigureerd om de thermostaat automatisch naar uw “afwezige” doeltemperatuur te schakelen wanneer u buiten de geografische cirkel komt die u hebt vastgesteld en terug naar uw “thuis” -doeltemperatuur wanneer u terugkeert.

Je kunt de huidige doeltemperatuur op elk moment overschrijven door op de thermostaat zelf te tikken, door de Ecobee-app te gebruiken, door een slimme luidspreker te gebruiken of – als je deze hebt ingesteld – door rechtstreeks tegen de thermostaat te praten. Hoewel de Ecobee Smart Thermostat Premium zelf alleen kan worden geconfigureerd als een slimme Alexa- of Siri-luidspreker, is hij compatibel met Alexa-, Google Assistent- en Siri-opdrachten die worden uitgesproken om slimme luidsprekers te scheiden. Met een Amazon Echo kun je bijvoorbeeld “Alexa, ik heb het koud” zeggen om de doeltemperatuur te verhogen door je oven te activeren, of “Alexa, ik ben heet” om de doeltemperatuur te verlagen door je centrale airconditioning in te schakelen . De thermostaat is ook compatibel met Samsung SmartThings, IFTTT en de rest van het HomeKit-ecosysteem van Apple.

Achterkant van Ecobee Slimme Thermostaat Premium

Michael Brown/Gieterij

De Ecobee Slimme Thermostaat Premium is de top in zijn klasse

Over slimme thuissystemen gesproken, elk van de geavanceerde thermostaten van Ecobee (Premium, Enhanced of de Ecobee 3 lite) of de Ecobee SmartCamera die we in juli 2020 hebben beoordeeld, kan fungeren als de hub voor het Ecobee Smart Security-systeem (we hebben het systeem beoordeeld in augustus 2020, toen het geen professionele bewakingsoptie bevatte die een noodoproep naar uw huis kan sturen).

De monitoringservice van Ecobee kost slechts $ 10 per maand, of u kunt zich aanmelden voor een abonnement van $ 5 per maand met professionele monitoring. Veel van de beperkingen die we in die beoordeling hebben besproken, zijn nog steeds relevant, maar het plan van Ecobee is tegenwoordig veel betere waarden. Ecobee heeft ook geavanceerde deur- / raamsensoren die beweging in de buurt detecteren, en een redelijk goede camera voor thuisbeveiliging, de Ecobee SmartCamera, die HomeKit Secure Video van Apple ondersteunt.

Je hebt helemaal geen abonnement nodig om optimaal te profiteren van de Ecobee Slimme Thermostaat Premium. Het is de mooiste, meest geavanceerde slimme thermostaat die momenteel op de markt is. Het kan uw slimme luidsprekers aanvullen – of een van hen vervangen – of het kan door een van hen worden bestuurd. Het is compatibel met vrijwel elk HVAC-systeem, met uitzondering van hoogspanningsverwarmers, het is Energy Star-gecertificeerd om energie te besparen en stelt u in staat te profiteren van geldbesparende prikkels, zoals tarieven voor gebruikstijd en communautaire energiebesparingsprogramma’s die wordt mogelijk aangeboden door uw lokale nutsbedrijf. We graven het.

0 Shares:
You May Also Like