Echo- en Tile-apparaten ondersteunen het aankomende Sidewalk-netwerk van Amazon

all new amazon echo on desk

Ja, het ambitieuze Sidewalk-project van Amazon is nog steeds in de maak, waarbij de techgigant maandag aankondigde dat “veel” Echo- en Tile-apparaten zullen werken met het jonge buurtnetwerk.

Het is bijna een jaar geleden dat Amazon Sidewalk voor het eerst aankondigde, een netwerk met lage bandbreedte dat is ontworpen om apparaten als bewegingssensoren, slimme lampen en zelfs halsbanden voor het volgen van huisdieren te helpen verbonden te blijven, zelfs als ze buiten het wifi-bereik zijn.

Op maandag zei Amazon dat het project nog steeds op schema ligt om later dit jaar te lanceren, en dat “geselecteerde” Echo-apparaten kunnen fungeren als een brug waarmee andere “Sidewalk-compatibele” apparaten verbinding kunnen maken met het netwerk.

Onder die Sidewalk-compatibele apparaten zullen Tile-trackers zijn, waarbij Amazon zegt dat Tile het eerste externe bedrijf is waarvan de producten verbinding zullen maken met een Sidewalk-netwerk. Door verbinding te maken met Sidewalk, kunnen Tile-trackers veel langer online blijven dan wanneer ze afhankelijk waren van Bluetooth-apparaten in de buurt, waardoor het voor Tile-gebruikers gemakkelijker wordt om hun vermiste eigendom op te sporen.

De timing van de Sidewalk-aankondiging van vandaag is gunstig gezien het aanstaande hardware-evenement van Amazon op donderdag. De technologiegigant zal naar verwachting een hele reeks nieuwe apparaten lanceren, waaronder (hopelijk) nieuwe Echo-, Ring- en Alexa-compatibele producten.

Amazon kondigde Sidewalk voor het eerst aan tijdens het hardware-evenement van vorig jaar, maar sindsdien is het relatief stil geweest over het project.

Amazon presenteerde Sidewalk als een manier om de netwerkconnectiviteit uit te breiden tot buiten de normale, wifi-beperkte grenzen van een huis.

Met behulp van een combinatie van Bluetooth Low Energy (BLE), het lage-band 900MHz-spectrum en “andere” frequenties, zal Sidewalk meerdere Ring-, Echo- en andere apparaten laten samenwerken, waardoor een groot genoeg om een ​​hele buurt te bestrijken.

Met een actief Sidewalk-netwerk konden gebruikers (bijvoorbeeld) bewegingssensoren en slimme lampen buiten hun huis installeren zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze buiten het wifi-bereik waren.

Een van de koppige ideeën die uit Sidewalk kwamen, was Fetch, een aangesloten apparaat met laag vermogen dat je aan een hondenhalsband kon klemmen, perfect voor het opsporen van een vermist hondje. Fetch is nog niet echt aangekomen, maar misschien horen we er meer over tijdens het hardware-evenement van donderdag.

Amazon had eerder gezegd dat Ring slimme verlichtingsbruggen, schijnwerpers en camera’s, die in de 900MHz-band werken, zouden kunnen werken als “Sidewalk Bridges” die andere compatibele apparaten verbinden met een Sidewalk-netwerk.

Met het nieuws van maandag voegde Amazon “geselecteerde” Echo-apparaten toe aan de lijst met apparaten met Sidewalk Bridge-functionaliteit, waardoor het aantal gadgets dat zou kunnen samenwerken om een ​​Sidewalk-netwerk te vormen aanzienlijk wordt uitgebreid.

Hoewel het geweldig is om te horen over meer apparaten die compatibel zullen zijn met Sidewalk, zou het nog beter zijn om een ​​echte lanceringsdatum te krijgen, of op zijn minst een moeilijkere tijdlijn dan ‘later dit jaar’. Hopelijk krijgen we wat antwoorden tijdens het hardware-evenement van Amazon op donderdag, dus houd ons in de gaten.

0 Shares:
You May Also Like