Dyson V15 Detect review: deze converteerbare stofzuiger mist niets

dyson v15 detect 248p 112

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekend ergonomisch ontwerp Eenvoudige plug-and-play hulpstukken en conversie van vloer- naar handstofzuiger Opmerkelijke zuigkracht Leuk LCD-scherm en groene laser-vloerverlichting De richt-en-schiet-vuilnisbakleger houdt je handen schoon

nadelen

Krachtkoppen kunnen handgeweven tapijten beschadigen Geen hulpstuk voor het reinigen van tapijten dat niet is uitgerust met een klopper Stevig prijskaartje

Ons oordeel

De Dyson V15 Detect draadloze stofzuiger is gemakkelijk en plezierig in gebruik en snuffelt en zuigt vuil met verbazingwekkende vaardigheid, maar eigenaren van delicate handgeknoopte tapijten vinden het misschien te veel van het goede.

De Cult of Dyson heeft een nieuwe schoonheid om te begeren: de Dyson V15 Detect draadloze stofzuiger. Het is gewoon de beste in een lange reeks lichtgewicht, steeds krachtigere draadloze steelstofzuigers die het merk een fervent wereldwijde aanhang hebben opgeleverd.

De V15 Detect is een hypergepolijste, uiterst behulpzame huisgenoot; premium geprijsd, maar aantoonbaar de moeite waard op de lange termijn voor $ 699,95. Met een gewicht van slechts 6,8 pond, maar toch sterk van een leeuw, is deze stofzuiger extra eenvoudig te monteren en te gebruiken in stick- of handstofzuigermodus, waardoor het schoonmaken van het huis niet alleen handiger, maar bijna moeiteloos en zelfs leuk wordt. Omgaan met een plotselinge lekkage of een dagelijkse touch-up is een goed idee als je dit slanke ding aan het oplaadstation aan de muur hebt hangen of in een kast hebt opgeborgen. De V15 Detect voegt nieuwe functies en aanpassingen toe, waaronder een handig laserlicht en een innovatief display.

Eerste dingen eerst

De opgevoerde zuigkracht van de V15 Detect is de meest opmerkelijke verfijning. Ik dacht dat ik het goed had met mijn oudere Direct-Drive powerhead Dyson stick vacs: een DC59 uit 2014 (ook bekend als de V6) en een nu vijf jaar oude V8 die nog steeds in de opstelling van Dyson staat. Maar sinds ik de V15 Detect ter beoordeling heb aangenomen, ben ik geschokt door de hoeveelheid haren van huisdieren en diep ingebed gruis, mijten, motteneieren en stuifmeel die ik in de bus zie onmiddellijk nadat ik een van mijn oudere Dysons over dezelfde zone heb laten lopen . Ik zou zweren dat ik gemakkelijker adem dit allergieseizoen.

dyson v15-display

Het ledigen van de bus met richten en schieten van de V15 Detect is geen geheel nieuwe functie, het werd voor het eerst gespot in de V10- en V11-productlijnen, evenals op de Outsize met megacapaciteit, maar het is hier verfijnd. Het is nog een checklist-item dat gebruikers van oudere Dyson-sticks ongetwijfeld zal overtuigen om “tijd om te upgraden!” Dat komt omdat je bij eerdere modellen de tank moest demonteren en wegvegen. Het dumpen van vuilnisbakken is nu een supersnelle, volledig hands-off operatie.

Iedereen die overweegt zijn omvangrijke, onhandige stand-up- of jerrycan-stofzuiger op te geven, zal overtuigd zijn om de overstap te maken binnen vijf minuten nadat hij deze machine in handen heeft gekregen. Wie heeft er stroomsnoeren en slangen nodig die de wendbaarheid beperken en u letterlijk kunnen laten struikelen? Het is veelzeggend dat Dyson zo zeker is geworden van de prestaties van zijn draadloze steelstofzuigers dat de maker is gestopt met het verfijnen van zijn modellen met staande stofzuigers.

dyson v15 detect 248p 43

De Dyson V15 Detect zuigt – moeilijk

De zuigkracht van de V15 Detect is veel hoger, dankzij verbeteringen in de luchtstroom in de drie gemotoriseerde power-heads die bij de machine zijn geleverd: de Slim Fluffy voor kale vloeren, een bijgewerkte High Torque-kop voor gebruik op tapijt en tapijt, en een compact Hair Screw-hulpstuk voor meubel- en trapreiniging in de handstofzuigermodus. Bovendien levert de gepatenteerde Hyperdymium digitale motor van de V15 Detect nu 230 luchtwatt en 24 procent meer zuigkracht dan de versie van 185 luchtwatt die wordt aangetroffen in de V11-serie met één stap naar beneden. Ondanks het toegenomen vermogen, klokt de nieuwe jongen een volledig uur gebruikstijd in de Eco-modus voordat hij de batterij moet opladen – of een batterijwissel, als je een reserve hebt gekocht. Dat is een optie die oudere Dysons niet bieden.

De V15 Detect is een tikkeltje topzwaarder dan ik gewend ben van Dysons. Het batterijpakket is in omvang gegroeid om een ​​langere gebruiksduur te bereiken (60- versus 40 minuten), en de vuilnisbak is uitgerekt om de capaciteit te verbeteren. Maar dit ding is niet zo omvangrijk als Dyson’s nieuwste Outsize-model (de ene acteur/komiek Billy Crystal hield onlangs een grijns op toen hem werd gevraagd wat hij “voor de lol” had gedaan tijdens de COVID 19-quarantaine.) En ik Ik heb de V15 Detect alleen maar onhandiger gevonden dan mijn V8 bij het werken in de handstofzuigermodus op de bank en op de trap.

dyson v15 op de bank

Functieset Dyson V15 Detect

De leukste nieuwe functie van de V15 Detect is een groen laserlicht dat aan de voorkant van de gemotoriseerde Slim Fluffy-opzetborstel voor kale vloeren is gemonteerd. Het verlicht anders onzichtbaar stof (en moedigt slapelozen aan om wat nachtelijke schoonmaak te doen). Het gebruik ervan leek de batterijduur van de stofzuiger niet te verminderen, maar hij is niettemin gemakkelijk aan en uit te zetten.

Ook zijn er verfijningen aangebracht aan de gemotoriseerde tapijt- en meubelborstels, om te voorkomen dat tapijtdraden en haren in de war raken op de rollen. Beide presteerden zoals beloofd, hoewel ik moet opmerken dat de conisch gevormde, aan één kant open haarschroef-bekledingsborstel ook een beetje rammelt in de anders redelijk stille werking. En ik heb gemengde gevoelens over de intrekbare kammen op de voorste lip van de High Torque-tapijtreinigingskop. Deze tanden, die ik niet vond op de elektrische koppen van mijn oudere Dysons, “delen” zeker de tapijtvezels, maar ze kunnen er ook per ongeluk wat uittrekken. Hetzelfde geldt voor de klopper van het apparaat.

U kunt de prestaties van het opzuigen van deeltjes van het vacuüm volgen (een vreemd opwindend ding om naar te kijken) op een LCD-kleurenscherm aan de achterkant van het lichaam. Dyson zegt dat een piëzo-sensor niet alleen het aantal stofdeeltjes telt dat de stofzuiger omhoog trekt, maar ook om automatisch de hoeveelheid zuigkracht die nodig is voor de huidige schoonmaakklus af te stemmen. U kunt de bedrijfsmodus van de stofzuiger ook handmatig omschakelen van Boost naar Auto naar Eco en de resterende oplaadtijd van de batterij volgen met dit display.

dyson v15 licht

In werkelijkheid heb ik de V15 Detect echter zelden in de Auto-modus gebruikt tijdens mijn review, omdat de sensor en de High Torque-kop niet goed werken met sommige van mijn zeer dure, laagpolige, handgeknoopte wollen tapijten. De machine zou vreemd genoeg overschakelen naar de maximale Boost-modus, waarbij de zuigkracht en motoromwentelingen (maximaal 125.000 tpm) zo hoog werden dat de tapijtkop zichzelf aan het tapijt vasthecht en niet meer losliet!

Beter dan insectenspray

Ik heb net bijna een mille uitgegeven om drie van mijn geweven schatten die motschade hadden opgelopen, schoon te maken en te repareren, en de zuigkracht van de V15 Detect was zeer welkom. En de terugverdientijd, met aanhoudend gebruik, was bevredigend. Ik zie nu zelden zelfs maar een enkele mot die door het huis fladdert, terwijl ik er vroeger elke dag meerdere zag, achtervolgde en neersloeg. (Een paar niet-toxische – voor mensen en huisdieren – veiligere mottenvallen spelen ook een rol in mijn ongediertebestrijdingscampagne.)

Door mijn obsessie met tapijten ben ik bang dat ik mijn grootmoeder word, die bijna elke dag haar appartement stofzuigt. Maar ik kan niet genoeg benadrukken hoe probleemloos de V15 Detect is om te rennen: hij is klein en gemakkelijk vast te pakken, maar toch machtig. Sommige gebruikers klagen over Dyson’s “dodemansrem” -trigger – het vacuüm wordt uitgeschakeld zodra je de trigger loslaat – maar het stoort me niet, omdat ik de motivatie achter de ontwerpbeslissing waardeer: het maximaliseert de looptijd van de batterij.

dyson anti-wirwar schroef

Een Catch-22

Mijn doorgewinterde, in Iran geboren tapijtdealer/reiniger/reparateur kreeg bijna een hartaanval toen ik opschepte over het testen van een krachtige nieuwe Dyson-stofzuiger met een altijd ingeschakelde gemotoriseerde rollerkop. “Stop dat!” verklaarde hij. ‘Het trekt draden uit en vernietigt je tapijten! Gebruik alleen een stofzuiger met een niet-gemotoriseerde kop. Gebruik nooit een stofzuiger met een klopper.”

Ik bezit en gebruik nu slechts af en toe zo’n stofzuiger: een high-end, in Zweden gemaakt Oxygen by Eureka-busmodel waarvan een ervaren vac-reparateur me ooit vertelde dat het een “uitstekende” zuigkracht had. Nee, het trekt de tapijtdraden niet omhoog die ik in de Dyson-stortstapel zie nadat ik de losgeweven Turkse Kelim in mijn eetkamer heb bewerkt. Maar eerlijk gezegd zuigt de Oxygen ook de microgrit niet weg die diep in dit antieke tapijt is ingebed.

Ik wou dat Dyson een manier kon vinden om dit dilemma te omzeilen; misschien met een powerhead die een sterke zuigkracht heeft, maar ook is uitgerust met een klopper die je zou kunnen uitschakelen. Totdat dat gebeurt, raad ik nog steeds aan om te stofzuigen met een Dyson V15 Detect. Het is een greintje preventie dat een pond mottengat-reparerende remedie waard is.

0 Shares:
You May Also Like