Dreo Macro Pro True HEPA review: een voordelige luchtreiniger

Dreo Macro Pro True HEPA air purifier off-center side view

Als een geheel zwarte cilinder met een verzonken lamp tussen de verticale roosters, heeft Dreo’s Macro Pro True HEPA-luchtreiniger een bijzonder ontwerp waar je van houdt of die je haat. Het is op zijn minst een grote verandering ten opzichte van de armada van volledig witte cilinders die de markt voor luchtreinigers domineren. Als het gaat om de daadwerkelijke bediening, krijgt u niets dat opvalt.

Deze kleine luchtreiniger – met een gewicht van slechts 7 pond en een hoogte van 15 inch en een diameter van 10 inch – biedt CADR (clean air delivery rates) van 183 kubieke voet/minuut voor rook, 175cfm voor stof en 204cfm voor pollen. Lucht wordt 360 graden aan de basis naar binnen getrokken, loopt door een klein, cilindrisch, combo-koolstof- en HEPA H13-filter en wordt vanaf de bovenkant van het apparaat naar boven uitgestoten. Terwijl de Dreo Macro Pro een aanbevolen bereik van 283 vierkante voet specificeert, is de maximale ruimte maar liefst 1.358 vierkante voet, hoewel in een ruimte van die grootte het veranderen van de lucht een vol uur zal duren. Filters gaan 6 tot 8 maanden mee en vervangingen kosten $30. Dat zijn allemaal solide specificaties gezien het prijskaartje voor het apparaat.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste luchtreinigers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Dreo Macro Pro True-HEPA-luchtzuiveringsbediening bovenop het apparaat

Christopher Null/Gieterij

Houd er rekening mee dat deze luchtreiniger geen slimme of draadloze functies heeft. Alle bedieningselementen zijn aan de bovenkant op het apparaat zelf gemonteerd. Ze zijn grotendeels zelfverklarend, inclusief drie vermogensniveau-opties plus een automatische modus en een “turbo” -modus van de vierde versnelling, een slaapmodus om ruis te minimaliseren en de lichten te dimmen, en een kinderslotknop. Een afteltimer schakelt tussen 2, 4 en 8 uur tot de automatische uitschakeling.

Bovendien heeft de Dreo een indicator voor het vervuilingsniveau die in één oogopslag een kleurgecodeerde weergave van PM2.5-niveaus biedt. Vier lichtniveaus – blauw, groen, oranje of rood – geven een ruwe schatting van de omstandigheden, maar deze zijn verder niet gedetailleerd.

Het apparaat is erg stil op lage niveaus, maar neemt natuurlijk toe naarmate u het vermogen verhoogt. De turbomodus heeft de toepasselijke naam – ultrakrachtig – en zal in de meeste woningen niet goed passen, tenzij u te maken heeft met een echte noodsituatie op het gebied van luchtkwaliteit.

Dreo Macro Pro True HEPA luchtreiniger in door de zijkant naar buiten door de bovenkant

Dreo

Het enige echte nadeel van de Dreo-luchtreiniger die ik heb gevonden, is dat het een bepaalde plastic geur geeft aan gezuiverde lucht, ook al is er geen ionisator bijgeleverd, een veelvoorkomende boosdoener als het gaat om aroma’s. Dit vervaagt een beetje na verloop van tijd, maar ik merkte dat het zelfs na een paar dagen testen nog steeds detecteerbaar was. Langdurige tests zouden nodig zijn om te bepalen hoe chronisch en langdurig het probleem is.

Deze luchtreiniger kost $ 150, maar op het moment van schrijven kost het slechts $ 107 op Amazon (tenminste in het zwart; een grafietmodel draait op catalogusprijs). Als de stijl voor u werkt en u geen slimme functies nodig heeft, is het het overwegen waard.

0 Shares:
You May Also Like