Dreamstage lanceert een Roku-kanaal voor live concertstreaming

tvos on demand during show with title bar

Dreamstage, het HD-livestreamplatform gericht op het brengen van live muziekuitvoeringen naar fans over de hele wereld, heeft vandaag zijn eigen kanaal gelanceerd op het Roku-streamingplatform. De verhuizing geeft Dreamstage toegang tot Roku’s gerapporteerde 56,4 miljoen actieve accounts.

Met het Roku-kanaal kunnen kijkers optimaal profiteren van hun thuistelevisie- en thuisbioscoopopstellingen waar ze voorheen beperkt waren tot streaming via internet of een iOS-app.

Dreamstage streamde op 10 november een optreden van Johnny Marr, genaamd ‘Live at the Crazy’-fabriek, dat werd gefilmd in zijn Crazy Face Factory-studio. Marr en zijn band namen het aankomende album op. Dreamstage heeft in de loop van de dag vier starttijden van de stream gespreid, zodat kijkers in verschillende tijdzones de show in een avonduur kunnen zien. Na de vierde stream is de show drie dagen beschikbaar om te streamen voordat deze verdwijnt.

droomset ui

Deze beperkte beschikbaarheid behoudt de “evenementkwaliteit” die Dreamstage probeert te brengen in zijn muziekuitvoeringservaring. Het ticket van $ 21,75 gaf Johnny Marr-fans de kans om deel te nemen aan een intiem optreden en de show zo vaak als ze wilden opnieuw te bekijken.

Er is een groepschatfunctie beschikbaar via de browserstream en fans konden communiceren en de uitvoering bespreken terwijl deze plaatsvond. Met een winkelknop kunnen fans een exclusief T-shirt of poster kopen en het nieuwe album vooraf bestellen op cd of vinyl vóór de releasedatum van 25 februari 2022.

Met Dreamstage kan een kaartkoper vanaf twee apparaten tegelijk streamen, dus het was gemakkelijk om te genieten van de uitvoering in de hoogste kwaliteit op mijn tv terwijl ik deelnam aan het gesprek via een webbrowser op een laptop.

Dit volgt op een recent Duran Duran-evenement in combinatie met de release van hun nieuwe album, . De band hield een live vraag- en antwoordsessie en bracht een nieuwe documentaire in première over het maken van de video voor hun nieuwste single ‘Anniversary’.

Dreamstage streamt ook live clubshows in de legendarische locatie The Basement East in Nashville. Shows zijn beschikbaar voor ongeveer $ 15, en kijkers stemmen af ​​​​om live te kijken terwijl het gebeurt. Als je een fan bent van indie rock of Americana, dan heeft de Basement East tal van interessante optredens voor je. Aankomende shows zijn onder meer Hayes Carll, Bre Kennedy en Ron Gallo.

De service beperkt zich niet tot één soort muziek, maar biedt een breed scala aan uitvoeringen gericht op serieuze muziekfans van alle genres. Eerdere evenementen waren cellist Yo-Yo Ma, een akoestisch optreden van de metalband Mastodon uit het Georgia Aquarium in hun woonplaats, het Latijnse duo Rodrigo y Gabriela, rapper D Smoke, reggaeartiest Sean Paul en alternatieve hitmakers Train.

Het Roku-kanaal biedt gebruikers drie keuzes voor streamingkwaliteit. Automatisch streamt in de hoogst beschikbare kwaliteit tot 4K UHD (ongeveer 7,7 GB/uur). Moderate streamt tot HD-kwaliteit (ongeveer 2,0 GB/uur). En de instelling Gegevens opslaan wordt gestreamd met SD-kwaliteit (ongeveer 0,7 GB/uur).

Wanneer een gebruiker een kaartje voor een show wil kopen, geeft de app een QR-code weer die een webpagina op een mobiel apparaat opent. Met deze oplossing kan Dreamstage de hoge in-app-aankoopkosten vermijden die een platform als Roku in rekening kan brengen.

Als je geen Roku-gebruiker bent, is er ook een Apple TV-app die op dezelfde manier werkt als het Roku-kanaal, met dezelfde streaming-instellingen en hetzelfde QR-code-aankoopsysteem.

Technologiebedrijven proberen al meer dan twee decennia een effectieve livemuziekstreamingervaring te bieden en niemand heeft het eerder goed gedaan. Dreamstage raakt de juiste toon voor artiesten en biedt geweldige video- en audiostreamingkwaliteit, een ongecompliceerd betalingssysteem, fan-interactiviteit en de mogelijkheid om merch te verkopen. Met Roku-streaming aan de mix toegevoegd, is de kans groot dat muziekfans zullen volgen.

0 Shares:
You May Also Like