Dreame Technology W10 review: een robotstofzuiger/dweil die zichzelf schoonmaakt

w10 picture 6

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Roterende dweilpads verwijderen diep en opgedroogd vuil van harde vloerenZelfreinigt en droogt dweilpads om bacteriën en geur te voorkomenMops en stofzuigers

nadelen

Extra groot oplaadstation is moeilijk te combineren met huishoudelijke inrichtingDuur

Ons oordeel

Dreame Technology’s W10 robotstofzuiger/mop hybride reinigt uw vloeren en reinigt zichzelf vervolgens wanneer de klus geklaard is.

De Dreame Bot W10 zelfreinigende robotstofzuiger en dweil pakt een aantal problemen aan die vaak voorkomen bij 2-in-1 vloerreinigers. Deze apparaten hebben meestal moeite om diep of opgedroogd vuil van harde vloeren te krijgen, omdat hun dweilmethode – een vochtige microvezeldoek die aan de onderkant van de robot is bevestigd en over de vloer wordt gesleept – niet de beweging biedt die nodig is om hem los te maken en te verwijderen.

Ze vereisen ook behoorlijk wat handmatige tussenkomst, van het legen en bijvullen van hun kleine watertanks tijdens het schoonmaken tot het uitwringen en wassen van de dweildoeken om schimmel- en bacteriegroei te voorkomen, wat de geautomatiseerde reinigingservaring ondermijnt. De Dreame Bot W10 pakt deze problemen aan met een rigoureuzer en zelfreinigend dweilsysteem dat vergelijkbaar is met de Narwal T10 die we eerder hebben besproken.

De W10-robot zelf is vergelijkbaar met andere high-end robotstofzuigers, afgezien van een paar belangrijke ontwerpaanpassingen. Het heeft een niet vaak gezien D-vormig ontwerp – de voorkant is vierkant waardoor het beter in hoeken kan komen dan meer traditionele cirkelvormige robots – en het gebruikt een paar roterende dweilpads in plaats van een microvezeldoek. Deze pads brengen continu schoon water op de vloer aan en schrobben het vuil los om het gemakkelijker te kunnen verwijderen. Wanneer het dweilen gedaan is, keert de W10 terug naar zijn basis waar de pads automatisch worden gereinigd en geföhnd om bacteriën en geurtjes te voorkomen.

Om dit te bereiken, gebruikt de W10 een extra groot oplaadstation met twee watertanks van 4 liter, één voor schoon water en één voor vuil. Voor elke dweilklus vult u eenvoudig de “schone” tank met vers water. Terwijl de robot dweilt, keert hij periodiek terug naar de basis om vers water uit de schone tank te halen en gebruikt water in de vuile tank te deponeren, en gaat dan verder met schoonmaken totdat de klus is geklaard.

w10

De W10 heeft een functie voor snel in kaart brengen, selecteerbaar in de app, waarmee hij de omgeving kan verkennen zonder op te schonen en een kaart te bouwen in de Mi Home-app voor het uitzetten van efficiënte schoonmaakpaden. Je kunt deze kaart bewerken door kamers te combineren, op te splitsen en een naam te geven, en virtuele grenzen en ‘no go’-zones in te stellen, waardoor je kunt aanpassen hoe de W10 opschoont. Je kunt de W10 bijvoorbeeld sturen om een ​​bepaalde kamer schoon te maken in plaats van de hele benedenverdieping van je huis. Het kan maximaal drie plattegronden opslaan, waardoor het een geweldige optie is voor woningen met meerdere verdiepingen.

Je kunt kiezen uit vier reinigingsmodi: stofzuigen, dweilen en alles-in-één schoonmaken. In de stofzuigmodus reinigt de W10 in een S-vormig patroon en verhoogt de zuigkracht wanneer hij tapijt detecteert. Het dweilt in een op-en-neer patroon, meer vergelijkbaar met de manier waarop je een stok dweil zou gebruiken. Er is ook een modus voor het reinigen van vlekken die u kunt activeren wanneer de W10 is gepauzeerd en waarmee een vierkant gebied van 1,5 bij 1,5 meter rond het startpunt wordt schoongemaakt.

De Mi Home-app maakt veel maatwerk mogelijk. U kunt specificeren welke kamers moeten worden schoongemaakt met een bijbehorende reinigingsfrequentie op basis van hoe vuil ze worden, reinigingstaken plannen en de zelfreinigingsfrequentie aanpassen, om maar een paar taken te noemen. Je kunt ook de zuigkracht van de stofzuiger en het vochtigheidsniveau van de dweil aanpassen en ervoor kiezen om de W10 een of twee keer over de vloer te laten gaan. De app houdt ook een geschiedenis bij van uw schoonmaaktaken; volgt het gebruik van de filter, borstels en dweilpads van de W10; en biedt een afstandsbediening en een “locate my robot”-functie die de stemassistent van de W10 activeert om u te helpen het eigenzinnige apparaat te vinden.

5434ce86 b31b 4bcb 8b8f 4f6ef41becb6

Hoewel de W10 een grote bijdrage levert om van het reinigen van uw vloeren een volledig geautomatiseerde ervaring te maken, vereist het schoonhouden en functioneren van het apparaat nog steeds een behoorlijke hoeveelheid handarbeid. Het filter van de verswatertank moet elke drie maanden worden schoongemaakt en de vuilwatertank moet na elk gebruik worden verwijderd en uitgespoeld om geurtjes te voorkomen.

Het wasbord, waarop de W10 zit wanneer het is gedockt en dat de dweilpads reinigt en droogt, moet ook om de paar weken worden verwijderd en schoongemaakt met een meegeleverd gereedschap, en het oplaadstation moet worden schoongeveegd met een schone doek voordat het wasbord opnieuw wordt geplaatst . Dan is er nog de rudimentaire reiniging van de rol en zijborstels van de stofzuiger wanneer ze verstrikt raken in haar of tapijtvezels.

Dit alles weerhoudt u er niet van om de Dreame Bot W10 te overwegen als u de behoefte en de middelen heeft om te profiteren van zijn geavanceerde reinigingsvaardigheden. Het liet mijn harde vloeren zo schoon als ze ooit zijn geweest buiten een goede ouderwetse handschrobbeurt en maakte dat een aanzienlijk minder walgelijk karwei.

0 Shares:
You May Also Like