Download op Chromium gebaseerde Microsoft Edge op Windows 10, 8.1 en 7

En het wachten is voorbij. Precies op schema vandaag 15 januari 2020 heeft Microsoft officieel de stabiele versie van zijn nieuwe op Chromium gebaseerde Edge voor zowel Windows als macOS uitgebracht. U kunt de stabiele versie voor Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 en macOS rechtstreeks downloaden van microsoft.com/edge in meer dan 90 talen. Welnu, als u Windows 10 gebruikt, kunt u wachten tot de automatische update van start gaat.

Momenteel heeft Microsoft een nieuwe edge 79 uitgebracht (omdat het bedrijf Chromium-versiebeheer gebruikt) als stabiel en de Edge 80 wordt begin februari verwacht. En daarna, net als Chrome, neemt Microsoft een cadans van zes weken voor de volgende stabiele release.

Download en installeer Chrome Edge

Als u Windows 10 gebruikt, krijgt u dit uiteindelijk in een toekomstige update. Het bedrijf is van plan om de nieuwe Edge in de komende weken voor een paar apparaten uit te rollen en maakte het geleidelijk beschikbaar op Windows Update en bood het aan aan extra apparaten, aangezien gegevens en feedback aangeven dat gebruikers een goede ervaring hebben.

Opmerking: wanneer u een nieuwe chroomrand op Windows 10 installeert, vervangt deze de oude rand. Alle snelkoppelingen op het bureaublad, de taakbalk of het startmenu worden bijgewerkt naar de nieuwe Edge. En uw favorieten, wachtwoorden, informatie over het invullen van formulieren en basisinstellingen worden automatisch overgedragen van de oude Edge naar de nieuwe Edge. Ook tijdens het installeren van nieuwe chroomrand zal u vragen of u ook instellingen uit Chrome of Firefox wilt importeren.

Welnu, wanneer u de nieuwe Edge installeert op Windows 7, Windows 8 en macOS, werkt het net als het installeren van elke andere browser. New Edge vervangt niet wat je standaard hebt (of dat nu Internet Explorer, Safari of een browser van derden is). Maar als je edge op Android- en iOS-apparaten hebt geïnstalleerd, wordt de oude edge automatisch vervangen door een nieuwe chroomrand.

Edge automatisch installeren (alleen Windows 10)

    Open de app Instellingen met de sneltoets Windows + IKlik op Update en beveiliging en vervolgens op Windows Update. Klik op de knop Controleren op updates. Windows Update zou de nieuwe versie van Edge automatisch moeten downloaden en installeren zodra deze beschikbaar is voor uw apparaat.

Edge handmatig installeren

Als de Chromium-versie van Edge niet beschikbaar is via Windows Update, hoeft u zich geen zorgen te maken, u kunt deze handmatig installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Opmerking- De volgende stappen die hier worden vermeld, zijn ook van toepassing op Windows 10, 8.1 en 7.

Open de chrome Microsoft Edge-downloadwebsite.Klik op de knop Downloaden voor Windows 10, 8.1 of 7

Klik op de knop Accepteren en downloaden

Dubbelklik op het bestand om de wizard te starten en Microsoft Edge Chromium te installeren. Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt de nieuwe Edge-browser geïnstalleerd ter vervanging van de oude versie.

Klik op de Begin knop.

Selecteer de nieuwe tabbladervaring:

Inspirerend: Stelt een achtergrondafbeelding in op een pagina met een zoekvak en snelle toegang tot uw meest voorkomende websites.informatief: Stelt een achtergrondafbeelding in op de pagina met een zoekvak en u krijgt toegang tot de laatste nieuwskoppen die zijn samengesteld door Microsoft News.Gefocust: Deze optie is vergelijkbaar met de “Inspirerend” maar zonder de achtergrondafbeelding.

Volg de instructies op het scherm om de optie voor synchronisatie-instellingen aan te passen en de items te selecteren die u wilt synchroniseren. Ten slotte krijgt u de nieuwe chroomrand.

Nieuwe chroomrandfuncties

De nieuwe Chrome Edge-browser wordt ook geleverd met verschillende nieuwe functies. Hier zijn enkele van de opwindende functies die zijn geïntroduceerd in de nieuwe edge-browser voor Windows 10.

Preventie volgen

Over functies gesproken, de nieuwste Microsoft Edge-versie 79 wordt geleverd met nieuwe privacygerichte functies, zoals trackingpreventie, die standaard is ingeschakeld om tracking via advertenties en cookies te beperken. U kunt deze instelling beheren via het gedeelte Edge -> instellingen -> privacy en services.

Aangepaste pagina-indeling

Er is ook een nieuwe lay-out voor tabbladen waarmee gebruikers kunnen kiezen welke soorten nieuws ze willen zien op hun nieuwe tabblad. U kunt hetzelfde beheren met behulp van instellingen of via instellingen -> Nieuw tabblad en selecteer vervolgens gericht, inspirerend, informatief of pas uw instelling aan. Ook hier kunt u de taal van de inhoud aanpassen.

Chrome-extensies installeren

De nieuwe edge is gebaseerd op het Chromium-project (open-sourceplatform). Het betekent ook dat de nieuwe Microsoft Edge nu compatibel is met veel functies die beschikbaar zijn voor Google Chrome-gebruikers, inclusief extensies. Ja, nu kunt u Chrome-extensies goed gebruiken in de edge-browser.

Microsoft Edge heeft een eigen winkel om extensies te downloaden, maar je kunt ook een extensie installeren die is ontworpen voor Chrome en beschikbaar is in de Chrome Web Store. Maar daarvoor moet u de optie inschakelen om extensies van andere winkels te installeren via de instellingen voor “Extensies”.

Net als de oudere versie van de Edge-browser, bevat de nieuwe versie een donkere thema-optie. En binnen de instellingen voor “Uiterlijk” kun je schakelen tussen de lichte of donkere modus. En selecteer de optie “Systeemstandaard”, waarmee Edge van themakleur kan wisselen wanneer u het kleurenschema van Windows 10 wijzigt met de app Instellingen.

Verder heeft Microsoft AAD-ondersteuning, Internet Explorer-modus, 4K-webstreaming, Dolby-audio, inkt in PDF, ondersteuning voor op Chrome gebaseerde extensies en Microsoft Search in Bing-integratie onder verschillende andere geboden.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like