Documentenmap verdwenen van Mac: wat moet ik doen?

De map Documenten maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot documenten op de Mac. Soms kan het moeilijk zijn om georganiseerd te blijven als we aan zoveel dingen werken, of misschien hebben we gewoon geen specifieke plek waar een bestand volgens ons zou moeten komen. De map Documenten is perfect om dingen georganiseerd en op hun plaats te houden.

Als uw documentenmap op de Mac is verdwenen, hoeft u zich geen zorgen te maken, want we kunnen deze terugkrijgen.

In dit artikel gaan we bekijken wat u moet doen als uw Mac Documenten-map ontbreekt en hoe u deze kunt terugkrijgen.

Waar is de map Documenten op Mac?

De map Documenten wordt standaard op uw Mac geïnstalleerd. Om naar de map Documenten op uw Mac te gaan, moeten we naar de Finder gaan.

Het vinden van de map Documenten is eenvoudig en er zijn slechts een paar stappen voor nodig.

Stap 1Start Finder.zoeker starten

Stap 2Klik aan de linkerkant op de map Documenten.documenten map

Stap 3U kunt nu zien wat u hebt opgeslagen in uw Documenten-map en deze desgewenst wijzigen. Je zult merken dat de mijne onder iCloud staat en dat komt omdat ik wil dat mijn documenten worden gesynchroniseerd tussen mijn andere Apple-apparaten, zodat ik er altijd toegang toe heb.

Waar is de map Mijn documenten gebleven?

Als u uw map Documenten niet kunt vinden op de Mac, kan dit te wijten zijn aan uw Finder-voorkeuren als het gaat om het weergeven van specifieke mappen op de Finder-navigatiebalk aan de linkerkant.

Dit is eigenlijk een vrij gemakkelijke verandering en we kunnen hiervoor zorgen door naar onze Finder-voorkeuren te gaan en simpelweg de optie te selecteren om het opnieuw weer te geven. Je zult zien dat zodra we in dat selectievenster komen, er meerdere mappen en opties zijn die we hebben voor wat zichtbaar is op onze Mac.

Stap 1Maak Finder de actieve app op je Mac. U zult weten dat Finder actief is, want nadat u erop heeft geklikt, ziet u de naam ervan in de linkerbovenhoek van uw scherm.

Stap 2Druk op COMMAND + “,” en u zult dan uw Finder-voorkeuren kunnen zien.vindervoorkeuren

Stap 3U kunt dan het Finder-voorkeurenvenster sluiten en dan teruggaan naar Finder en kijken of uw Documenten-map nu wordt weergegeven.

Dat zou het probleem moeten oplossen dat uw map Documenten niet wordt weergegeven in Finder. Als u gewend bent uw map Documenten op het bureaublad te hebben en u kunt deze daar niet vinden, laten we dan eens kijken hoe u deze terug kunt krijgen.

Documentenmap is verborgen op Mac

De tweede reden waarom u uw map Documenten mogelijk niet kunt zien, is dat deze verborgen kan zijn.

Als u uw map Documenten niet kunt vinden of als er andere mappen ontbreken, neem dan een kijkje in deze oplossing om dit voor u op te lossen.

Dit is vrij eenvoudig op te lossen en er zijn slechts een paar toetscommando’s nodig om alles zichtbaar te maken.

Stap 1Open de map of plaats waar je denkt je Documenten-map te hebben, zoals het daar zou kunnen zijn, maar gewoon verborgen.mappen bekijken op Mac

Stap 2Druk op de toetsen COMMAND + SHIFT + “.” en alle mappen die u voorheen niet kon zien, worden nu zichtbaar.verborgen bestanden zijn zichtbaar op mac

Hopelijk ontbreekt je documentenmap niet meer op Mac en kun je hem zien. Laten we het vervolgens hebben over hoe we het in ons Dock kunnen krijgen als we er ook toegang toe willen hebben.

Hoe u uw documentenmap terug in uw dock kunt krijgen

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om je Documenten-map in je Dock te krijgen, omdat we het vanuit een Finder-venster kunnen slepen naar waar we het willen hebben in ons Dock. Dit is handig omdat het zich dan op meer dan één plaats bevindt, zodat we er vaker toegang toe hebben.

Stap 1Start Finder en zoek uw map Documenten aan de linkerkant. Als je het niet kunt vinden, probeer dan de bovenstaande stappen die je zullen helpen om de map Documenten in de Finder te krijgen.

Stap 2Sleep de map Documenten naar rechts van de kleine scheidingslijn rechtsonder in uw Dock en dan bevindt deze zich zowel in uw Finder-venster als in het Dock.documentenmap slepen

Stap 3U zou nu op beide plaatsen uw map Documenten moeten hebben. Als je het niet in je Finder-venster wilt, maar alleen in je Dock, dan kun je het uit Finder verwijderen door naar je Finder-voorkeuren te gaan.

Hoe u bestanden uit uw documentenmap kunt herstellen als ze zijn verwijderd

Disk Drill stelt ons in staat om te proberen bestanden te herstellen als ze van onze computer zijn verwijderd. In dit geval ontbreken er bestanden in de map Documenten en kunnen we ze niet vinden.

We kunnen software voor gegevensherstel van derden gebruiken, zoals Disk Drill, om onze Mac naar ze te scannen en proberen ze terug te krijgen, zelfs als we ze niet meer kunnen zien. Disk Drill is gebruikt voor veel procedures voor gegevensherstel, zoals een waarbij gegevens werden hersteld van sommige Mac-partities.

Het gebruik van Disk Drill is vrij eenvoudig te gebruiken en je kunt je Mac scannen en kijken of het in staat is om een ​​van de verloren bestanden te vinden voor freeis een aankoop alleen vereist als u ervoor kiest om ze te herstellen.

Stap 1Downloaden en installeer Disk Drill op je Mac.

Stap 2Start Disk Drill en kies je Mac harde schijf als het apparaat om te scannen. Nadat u uw harde schijf hebt geselecteerd, klikt u op Zoeken naar verloren gegevens.mac-opslagapparaat selecteren

Stap 3Zodra u de scan hebt gestart, wacht u tot deze is voltooid. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de harde schijf van uw Mac.

Stap 4Eens de scan voltooid is, klik je op de blauwe Review Found Items om alles te bekijken wat Disk Drill voor je kon herstellen. Hopelijk staan ​​de bestanden die we proberen te herstellen uit de map Documenten daarin.scan bezig

Stap 5 Ik ging naar de rechterbovenhoek van het scherm en typte Documenten in om me te helpen de map te vinden in plaats van alles door te zoeken. Ik vind deze functie leuk omdat het het vinden van de naam van een bestand of map veel gemakkelijker maakt.

Stap 6 Kijk vervolgens door de map en klik op wat u wilt herstellen.bestanden herstellen in schijfoefening

Stap 7Als Disk Drill het document kon vinden dat je wilt herstellen, kun je het terugkrijgen door vervolgens op de blauwe knop Herstellen te klikken en het zal teruggezet worden op je Mac.

Disk Drill is erg goed in het herstellen van ontbrekende gegevens van onze apparaten. We hebben dieper ingegaan op gegevensherstel als het gaat om uw mappen op Mac, waardoor u een groter beeld krijgt van gegevensherstel.

Conclusie

Als uw documentenmap van uw Mac is verdwenen, weten we hoe we deze terug kunnen krijgen als deze ontbreekt, waardoor we beter voorbereid zijn op wanneer er iets ergs met ons gebeurt wanneer we onze computer gebruiken.

Deze essentiële vaardigheden maken ons productiever en betere Mac-gebruikers. Als u weet hoe u deze problemen kunt oplossen, kan dit ertoe leiden dat ze van iets zijn dat uw dag drastisch zou kunnen onderbreken, tot iets kleins dat ervoor zorgt dat u slechts een paar minuten nodig heeft om het op te lossen.

Als u nu per ongeluk uw documentenmap op uw Mac hebt verwijderd, weet u hoe u deze kunt herstellen en alles weer werkend kunt krijgen.

0 Shares:
You May Also Like