Dit waarschuwingsapparaat kan je huis beschermen tegen waterschade

flo leak sensor pre install

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Waarschuwt u voor de aanwezigheid van water waar het niet onmiddellijk zou moeten zijn rangesMaakt rechtstreeks verbinding met uw Wi-Fi-netwerk, geen hub vereist

nadelen

Geen voorzieningen voor integratie in bredere smart home-systemen Bij $ 50 per stuk kan het duur zijn om overal in uw huis op lekken te controleren Ondersteunt geen IFTTT, wat andere smart home-apparaten zou activeren Watergevoelige verlengkabels kosten $ 20 per stuk

Ons oordeel

De Flo by Moen Smart Water Detector is uiterst effectief om u te waarschuwen voor waterlekken, zodat u stappen kunt ondernemen om potentieel catastrofale schade aan uw huis te voorkomen.

Flo by Moen maakt onze tweede favoriete slimme waterafsluitklep. Het biedt nu de $ 50 Flo van Moen Smart Water Detector, die met dat apparaat of onafhankelijk daarvan kan worden gebruikt. Het is onze nieuwe topkeuze in deze categorie.

Zoals we al vaak hebben gemeld, is de kans groter dat uw huis wordt beschadigd door de aanwezigheid van water op plaatsen waar dat niet zou moeten zijn dan enig ander risico, zoals brand, aardbevingen of zelfs vandalisme. Het kleinste lek van een waterklep, toevoerleiding, regenpijp, apparaat of een beschadigd dak kan na verloop van tijd verwoestende structurele schade veroorzaken. De Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie waarschuwen ook dat waterlekken omstandigheden kunnen veroorzaken die schadelijk zijn voor uw gezondheid op de lange termijn, door schimmelgroei te bevorderen.

De druppelvorm van de Flo by Moen-basiseenheid is schattig, maar niet noodzakelijk functioneel. Het kan op de vloer worden geplaatst, waar de watergevoelige sondes zelfs de kleinste hoeveelheid water detecteren, en het zal ook de omgevingstemperatuur en relatieve vochtigheid controleren en rapporteren waar het is geïnstalleerd. De basiseenheid zal drijven, maar het bedrijf zegt dat gebruikers moeten voorkomen dat er water in de ventilatieopeningen aan de bovenkant komt (deze zijn nodig om de temperatuur en vochtigheid te controleren).

flo leksensor muurbeugel

Dat kan een probleem zijn als er water van boven het apparaat komt, dus de fabrikant levert een muurbevestigingsbeugel en een afstandsdetectieschijf met een kabel van 1,2 meter hoog. De beste methode is om het basisstation aan de muur te hangen, de kabel in het stopcontact te steken en de sensorschijf naar de plek te leiden waar u denkt dat er ongewenst water zou kunnen verschijnen. Voor deze beoordeling heb ik het aan de houten beugel bevestigd die mijn boiler aan de muur bevestigde, en ik plaatste de sensorschijf in de afvoerpan van de boiler, waar water zich niet zou moeten verzamelen tenzij de boiler lekt of de T&P (temperatuur en druk) ) overdrukventiel gaat open.

flo app omgevingstemperatuur en vochtigheidsmetingen

Mocht die kabel niet lang genoeg zijn om de plek te bereiken waar je wilt controleren op lekken, dan verkoopt Flo een verlengkabel van 1,8 meter waar je de sensorschijf in kunt pluggen. In tegenstelling tot de kabel van de detectieschijf, is de gehele lengte van de verlengkabel gevoelig voor water (dit is een van de eigenschappen die we het leukst vinden aan de concurrerende Honeywell Home Water Leak and Freeze Detector. Je kunt drie van Flo’s verlengkabels samenvoegen om 18 voet sensordekking, maar elk kost $ 20 extra (Honeywell’s verlengkabels kosten hetzelfde).

De Flo by Moen Smart Water Detector gebruikt dezelfde mobiele app als de Flo by Moen Smart Water Shutoff, dus ik had de app al op mijn telefoon omdat ik dat product in november 2018 heb beoordeeld en vergat het te verwijderen toen ik dat apparaat verwijderde van mijn belangrijkste toevoerlijn (meer over de app in een beetje). Zoals je zou verwachten, kunnen de twee producten met elkaar samenwerken, waarbij de sensor de klep activeert om je watertoevoer af te sluiten als deze een lek detecteert.

U kunt elke sensor een bijnaam geven wanneer u deze aan de app toevoegt (“boiler”, “aanrecht”, enz.). Elke sensor geeft een kritische waarschuwing als hij water detecteert. U kunt de sensor ook configureren om twee andere soorten waarschuwingen te verzenden: waarschuwingswaarschuwingen (apparaat offline, hoge luchtvochtigheid, hoge temperatuur, batterij bijna leeg, lage luchtvochtigheid of lage temperatuur) en informatieve waarschuwingen (apparaat weer online). Deze waarschuwingen kunnen worden verzonden via pushmeldingen, sms-berichten, e-mails en zelfs via een telefoontje – als u zich abonneert op de FloProtect-service van het bedrijf. FloProtect kost $ 5 per maand en is het meest waardevol als je ook de slimme klep van het bedrijf bezit (je kunt zien wat er in deze link staat).

flo-sensor geïnstalleerd

U kunt de waarschuwingen voor vochtigheid, temperatuur en batterijniveau in- en uitschakelen in de app, en u kunt ook bovenste en onderste toleranties instellen voor vochtigheids- en temperatuurniveaus. De sensor kan temperaturen detecteren van min 20 graden Fahrenheit tot 140 graden F, met een nauwkeurigheid van plus of min 3 graden F van min 20 graden tot 40 graden, en plus of min 2 graden F van 40 tot 140 graden. Een waarschuwing voor lage temperaturen kan u waarschuwen voor het gevaar dat uw leidingen bevriezen (en mogelijk barsten), terwijl waarschuwingen bij hoge luchtvochtigheid u bewust kunnen maken van omstandigheden waarin schimmel kan ontstaan.

Toen ik een kleine hoeveelheid water in de opvangbak van de boiler naast de sensorschijf goot, klonk bijna onmiddellijk een niet erg luid lokaal alarm. Maar er gingen minder dan vijf seconden voorbij voordat ik een sms-bericht ontving waarin werd gewaarschuwd voor een mogelijk lek en er een waarschuwing in de mobiele app verscheen. Binnen 10 seconden kreeg ik een robocall die me hetzelfde waarschuwde. De responstijd was indrukwekkend.

sensorkabel geïnstalleerd 2

Het apparaat van Flo by Moen werkt op een enkele CR123A-lithiumbatterij, die volgens het bedrijf twee jaar meegaat. Hij is uitgerust met een single-band (2,4 GHz) 802.11 b/g/n wifi-adapter, zodat hij rechtstreeks verbinding maakt met je wifi-thuisnetwerk zonder dat er een centrale hub nodig is. Dat zorgt voor een zeer eenvoudige implementatie en een relatief lage toetredingsdrempel in termen van kosten. Maar als je al een smart home-systeem hebt dat leksensoren ondersteunt, zoals Ring Alarm of Samsung SmartThings, zijn leksensoren die compatibel zijn met die systemen meestal goedkoper, omdat ze geen eigen wifi-adapters nodig hebben. Ring Alarm Flood & Freeze-sensoren communiceren bijvoorbeeld via Z-Wave en kosten $ 35 per stuk – $ 15 minder dan dit product.

De Flo by Moen Smart Water Detector is een uitstekende oplossing om u te waarschuwen voor de aanwezigheid van water op plaatsen waar het niet zou moeten zijn. Het is een goed idee om te kopen als je de Flo by Moen Smart Water Shutoff-klep al hebt, maar het levert veel waarde op, zelfs als je dat niet hebt.

Ik zou graag zien dat Flo by Moen IFTTT-ondersteuning toevoegt, zodat de waarschuwingen van de sensor andere apparaten buiten het Flo-ecosysteem kunnen activeren. Het zou bijvoorbeeld geweldig zijn als een waarschuwing voor lekkage of hoge luchtvochtigheid een slimme lamp zou kunnen activeren om een ​​waarschuwing te laten flitsen in het geval dat je je smartphone niet bij de hand hebt of de batterij leeg is. Misschien komt dat met de tijd. Ondertussen verdient deze waterlekdetector onze sterke aanbeveling.

0 Shares:
You May Also Like