Dit op een hub gebaseerde verlichtingssysteem is onvoltooid en duur

klever all

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Elk apparaat in het systeem kan met elkaar worden verbonden via de Klever Hub

nadelen

Het installatieproces zit vol met bugsSommige van de geadverteerde functies van het systeem moeten nog worden geïmplementeerd

Ons oordeel

Kleverness is duidelijk een werk in uitvoering, en je kunt het beste voorlopig niet hun proefkonijn zijn.

Kleverness noemt zijn producten trots “de beste, gemakkelijkste en slimste oplossing voor de verlichting van uw huis”. Ik kan je categorisch vertellen dat geen van die beweringen klopt, en dat Kleverness tegenwoordig niet de moeite waard is om serieus te overwegen als je je huis wilt uitrusten met slimme lampen.

Net als het Philips Hue-systeem draait Kleverness om een ​​hub die alles regelt wat erop is aangesloten. Om te communiceren met componenten (in-wall schakelaars en dimmers, evenals plug-in outlets), gebruikt Kleverness echter geen standaard draadloos protocol (zoals Wi-Fi, Zigbee of Z-Wave); het werkt in plaats daarvan via een RF-band zonder licentie van 915 MHz, zogenaamd om het een groot bereik te geven. Het is vermeldenswaard dat Zigbee en Z-Wave spectrum zonder licentie gebruiken in dit bereik: 908.41 MHz voor Z-Wave en 2,4 GHz of 915 MHz voor Zigbee (beide standaarden werken op iets andere frequenties buiten de VS). De Klever Hub moet permanent verbonden zijn met je router via een ethernetkabel, dus plan dienovereenkomstig.

De Klever Hub ter grootte van een hockeypuck heeft alleen een ethernetaansluiting en een stroomaansluiting nodig, en dan ben je klaar om verbinding te maken via de Kleverness-app om dingen op gang te brengen. Of dat dacht ik. Na het registreren van uw naam, e-mailadres en een wachtwoord bij de app, moet u wachten op een bevestigingscode die via e-mail wordt afgeleverd voordat u verder kunt gaan. Ik registreerde en wachtte… en wachtte… en het was pas bijna een uur later dat mijn bevestigingscode eindelijk arriveerde, waarna ik al een nieuw account had aangemaakt met een ander e-mailadres. Deze keer belandde de code in een spam-map, nog een ergernis.

klever dimmer

De volgende stap in de installatie is het scannen van een QR-code aan de onderkant van de Hub om deze bij de app te registreren. Ik heb gescand en de verbinding is mislukt. Ik heb het nog twee keer geprobeerd, hetzelfde resultaat. Nadat ik de hub had losgekoppeld en weer had aangesloten, probeerde ik een vierde keer. De app is gecrasht. De vijfde poging bleek de charme te zijn.

Na een lange firmware-update was ik eindelijk klaar om Kleverness-componenten toe te voegen. Kleverness wordt op de markt gebracht als een slimme verlichtingsoplossing en verkoopt geen gloeilampen. In plaats daarvan verkoopt het een wandinbouwschakelaar, een inbouwdimmer en een stopcontact. Het doel van het systeem is niet om u afstembare verlichtingsopties te bieden, maar eerder een manier om de lichten die u al heeft te regelen. Merk op dat al deze uitrusting de Klever Hub vereist om te werken.

kleverness-app 2

Het is misschien geen verrassing om te horen dat de Kleverness-app keer op keer crashte toen ik deze apparaten aan het instellen was (meer QR-codes om te scannen), waardoor de app meerdere keren geforceerd moest worden afgesloten en de Hub moest worden uitgezet voordat ik eindelijk alles om te werken. Alles bij elkaar heb ik 2,5 uur met het Kleverness-systeem gewerkt om gewoon een stopcontact te laten werken.

Het grote verkoopargument van Kleverness is natuurlijk dat de verschillende schakelaars en stopcontacten door elkaar kunnen worden bediend en bestuurd. Om deze mogelijkheid te testen, moest ik een Klever-schakelaar in de muur installeren, maar ik ontdekte dat Kleverness je opdraagt ​​​​om de schakelaar volledig in de muur te installeren … het. Zoals verwacht crashte de setup opnieuw tijdens dit proces, maar binnen een uur was ik eindelijk aan de slag. (Terzijde: de Klever Switch kan maximaal drie onafhankelijke belastingen bedienen en, intrigerend, kan hij worden geconfigureerd om zelfs zonder neutrale draad te werken.)

De Kleverness-app werkte goed om me zowel de schakelaar als het stopcontact te laten bedienen, en het timersysteem van de app werkte zoals geadverteerd (hoewel alle acties voor “inschakelen” en “uitschakelen” afzonderlijk moeten worden beheerd). Er wordt ook een grondig logboek bijgehouden van alle gebeurtenissen, hoewel alle tijdstempels worden vastgelegd in Greenwich Mean Time, zonder duidelijke manier om dit te veranderen. Het systeem ondersteunt ook Alexa en Google Assistant, en na het installeren van de Alexa-vaardigheid kon ik alle apparaten bedienen via rudimentaire spraakopdrachten.

Ik merkte echter dat ik behoorlijk de weg kwijt was toen ik probeerde een van de drie aanraakgevoelige knoppen op de Klever Switch te configureren om de Klever Outlet te bedienen, een belangrijke functie die door Kleverness werd geadverteerd. De FAQ verwijst ook naar een geofencing-modus die lichten kan uitschakelen wanneer je het huis verlaat, maar deze was in werkelijkheid ook afwezig, net als een beloofde energiemonitor.

slimme naaf

Ik vroeg Kleverness hierover en hun antwoord was dat dit functies zijn die allemaal “binnenkort beschikbaar komen”. Of u hun opname op de website van Kleverness als een kwestie van overdreven enthousiasme of valse reclame beschouwt, is een kwestie van perspectief.

Voor $ 80 voor de hub, $ 50 voor het stopcontact en $ 98 voor de schakelaar of dimmer, zijn de producten van Kleverness niet goedkoop. Zelfs een bescheiden uitgerust huis zal de koper waarschijnlijk $ 500 of meer opleveren. Er is gewoon geen andere manier om ernaar te kijken: dat is een enorme investering in producten die een nachtmerrie zijn om te installeren en die blijkbaar nog steeds vastzitten in bèta. Tenzij en totdat de zaken aanzienlijk veranderen, is het systeem een ​​definitieve pas.

0 Shares:
You May Also Like