Dit onvoldoende verhitte stopcontact is je moeite niet waard

braumm smart wifi outdoor outlet

In een oogopslag

Beoordeling door experts

nadelen

Ernstige problemen met de betrouwbaarheid en niet-reageren Aanzienlijke installatieproblemenSlecht vertaalde mobiele app

Ons oordeel

De slimme buitenstekker van Braumm is te onbetrouwbaar om serieus te overwegen, zelfs voordat je hem mee naar buiten neemt.

Het is heel logisch om een ​​extern stopcontact uit te rusten met een extra slimme Wi-Fi-stekker, zodat u niet uw schoenen hoeft aan te trekken of in de regen hoeft te ravotten om de kerstverlichting aan te doen of de bugzapper te activeren. De vangst? Als de slimme stekker niet betrouwbaar is, heb je nog meer hoofdpijn dan wanneer je een gewoon stopcontact zou gebruiken.

Helaas heeft Braumm’s Smart WiFi Outdoor Outlet die hoofdpijn, en ik kan het niemand aanbevelen die het in zijn huidige staat koopt.

Het apparaat ziet er onschuldig genoeg uit. Het is een slimme stekker met één stopcontact en een korte staart die aan uw stopcontact wordt bevestigd. Zoals gebruikelijk is het een geaard stopcontact met drie pinnen en een rubberen afdekking om het circuit te beschermen wanneer het niet in gebruik is. Bovenop het apparaat zijn een grote aan/uit-knop en status-LED geplaatst. Het stopcontact is geschikt voor 125 volt en maximaal 15 ampère, met een totale energieondersteuning van een respectabele 1.000 watt.

Net als veel van zijn concurrenten kan de Braumm Smart WiFi Outdoor Outlet alleen verbinding maken met een 2,4 GHz-netwerk, en dat is waar mijn problemen met het apparaat ogenschijnlijk begonnen. Ik heb het apparaat aanvankelijk ongeveer 7 meter van mijn router geplaatst, die, zoals veel routers, zowel 2,4- als 5GHz-netwerken onder dezelfde SSID bedient. Dit is normaal gesproken geen probleem voor moderne smart home-apparatuur, maar het stopcontact van Braumm weigerde verbinding te maken met het netwerk, ongeacht welke van de drie gespecificeerde installatiemethoden ik volgde.

braumm slimme wifi-app 3

Gestoord, nam ik het probleem op bij Braumm, die de zaak snel afwees als “hoogstwaarschijnlijk een routerprobleem” en suggereerde dat ik “misschien ervoor moet zorgen dat mijn wifi-netwerknaam specifiek is voor 2,4 GHz.” Het probleem? Mijn router staat me geen afzonderlijke SSID’s toe voor zijn 2,4- en 5GHz-netwerken, dus ik zat vast. Voor een bedrijf anno 2020 om hier geen rekening mee te houden – of onwerkbaar advies te geven door middel van een oplossing – is verbijsterend.

Uiteindelijk kreeg ik de Braumm verbinding – door hem aan te sluiten op een stopcontact binnen een straal van 1,2 meter van mijn router – en eenmaal daar de configuratie uit te voeren via de mobiele app van Braumm. Deze keer werkte de installatie en kon ik de app gebruiken om de stekker aan en uit te zetten, schema’s in te stellen en de afteltimer te gebruiken, die in de app wordt vermeld als ‘Left time’. Alexa en Google Assistant worden ook beide ondersteund.

Het systeem werkte in ieder geval. Normaal gesproken zou het stopcontact een tijdje goed werken en vervolgens een paar minuten volledig loskoppelen. Als ik het stopcontact snel achter elkaar in- en uitschakelde, zou het soms de verbinding met het netwerk verbreken. Soms reageerde de app niet meer als ik op de apparaatspecifieke subpagina was (de pagina met het grote aan / uit-knoppictogram), maar het zou prima werken als ik probeerde het apparaat te bedienen vanaf de primaire pagina met alle Braumm-apparaten je hebt aangesloten.

Af en toe nam de app van Braumm een ​​melding op dat de plug niet werkte (in redelijk ruw Engels), maar meestal niet. Soms duurden storingen enkele seconden, soms aanzienlijk langer. Hoe verder ik het apparaat van mijn router verwijderde, hoe erger het probleem werd.

Aan de positieve kant, ik had tijden dat ik geen problemen had met het stopcontact, maar deze waren ongewoon. Meestal reageerde de Braumm-outlet op zijn best traag, in het slechtste geval totaal niet. Simpel gezegd: er zijn veel betere opties op de markt. Beginnend met onze favoriete keuze in deze categorie: de vergelijkbaar geprijsde TP-Link Kasa Smart Outdoor Plug, die niet alleen geen probleem heeft om verbinding te maken met 2,4 GHz-netwerken, maar ook twee onafhankelijk regelbare stopcontacten heeft als die van Braumm.

0 Shares:
You May Also Like