Dit is de makkelijke manier om je huis te verbeteren met slimme verlichting

smart lighting shutterstock image id 1583643853

Hoeveel techjournalisten zijn er nodig om een ​​slimme gloeilamp in te schroeven? Ten minste vier: één om het werk te doen (ik), terwijl de anderen deskundige meningen geven, sterrenbeoordelingen geven en tegen elkaar racen om als eerste hun mening te publiceren. Serieus, het opzetten van slimme gloeilampen en stopcontacten zijn taken die één persoon gemakkelijk in minder dan een uur kan volbrengen.

De uitbetaling is groot. Ik kan nu de lichten in de kamer bedienen en hun kleur afstemmen en een kachel aan en uit zetten, rechtstreeks vanaf mijn telefoon of zelfs met spraakopdrachten dankzij een Echo of Google Home slimme luidspreker of display. Het heeft mijn leven net een beetje makkelijker gemaakt.

Ik neem je mee door de juiste slimme apparaten te kiezen, ze in te stellen en de apparatuur te bedienen. Het goede nieuws is dat u geen gereedschap of speciale kennis nodig heeft om de klus te klaren. U hebt de slimme apparaten en een telefoon of tablet nodig om verbinding te maken met de apparaten, deze te configureren en te bedienen.

Laten we beginnen.

De juiste smarthome-uitrusting kiezen

c door ge slimme lampen

De eerste en een van de belangrijkste stappen is het selecteren en aanschaffen van de juiste smart home-apparaten. Er zijn tientallen verschillende producten, variërend van bekende namen als Belkin, Philips en Leviton tot een stortvloed aan merkloze merken. Mijn advies is om een ​​merk te kiezen dat je kent en de namen te vermijden die je nog nooit eerder hebt gezien of die je niet kunt uitspreken. Op die manier, als iets niet volgens plan verloopt, heb je in ieder geval hun technische ondersteuning om op terug te vallen.

Ik koos voor GE Lighting’s C by GE Full Color Smart Bulbs en Indoor Smart Plug omdat ze eenvoudig in te stellen zijn en veel controle bieden. De lampen kwamen terecht in een plafondarmatuur, terwijl het stopcontact was voor het regelen van een extra verwarming in een kamer waar mijn kinderen spelen (in de zomer zou ik misschien een oscillerende ventilator aansluiten). Een dimmende slimme stekker kan een lamp aansturen, maar gebruik dat type niet bij kleine apparaten.

Er is hier een naamspelletje gaande omdat het merk C by GE nu bekend staat als Cync, maar je zult een product van GE Lighting nog steeds op de markt vinden in dozen met de oude naam. Hoe dan ook, het paar gloeilampen en het stopcontact kwamen in afzonderlijke dozen aan, maar Amazon biedt ze samen aan voor ongeveer $ 60.

slimme lamp stopcontact

Gelukkig gebruiken de lampen LED-elementen die het elektriciteitsverbruik verlagen in vergelijking met traditionele gloeilampen, en ze kunnen ook tot 20.000 uur meegaan. Dat betekent dat ze waarschijnlijk bijna zeven jaar meegaan, zelfs als ze acht uur per dag worden gebruikt.

Omdat we lampen en een stopcontact gebruiken, is er geen bedrading in de muur om mee om te gaan. Het is netter, sneller en gemakkelijker, maar er is een serieus nadeel: als het circuit wordt bestuurd door een schakelaar, moet het in de aan-stand blijven om alles te laten werken. Anders wordt het slimme apparaat van stroom beroofd en is al ons werk voor niets. Als u liever een slimme schakelaar in de muur installeert, brengt de vorige link u naar een TechHive-artikel – en video – die u laat zien hoe.

Er is een eenvoudige oplossing: schakelaarbeschermers die voorkomen dat de lichtschakelaar wordt uitgeschakeld. Ik hou van de snap-on covers die worden geïnstalleerd door de meegeleverde noppen op de schakelaarplaat te schroeven. De covers kosten een paar dollar per stuk.

slimme lampen schakelaar deksel b

Houd er bij het kiezen van slimme apparaten rekening mee dat er drie belangrijke manieren zijn waarop slimme apparaten thuis verbinding kunnen maken:

Veel lampen van Samsung en Philips gebruiken het draadloze Zigbee-protocol, dat een mesh-netwerk creëert, maar mogelijk een hub nodig heeft om het signaal te vertalen, zodat een telefoon of tablet alles kan regelen. Slimme Wi-Fi-apparaten maken gebruik van het draadloze netwerk van een huis, maar kunnen veel stroom verbruiken om verbonden te blijven. Dat is slecht voor apparaten op batterijen, maar het maakt niet uit voor slimme lampen die afhankelijk zijn van huishoudelijke stroom. Sengled, TP-Link en anderen gebruiken wifi. Daarentegen is de Cync-uitrusting die ik gebruikte gebaseerd op Bluetooth, zij het op verschillende manieren. De slimme gloeilampen gebruiken rechtstreeks Bluetooth, terwijl het stopcontact Bluetooth gebruikt om verbinding te maken met de app en vervolgens Wi-Fi om het apparaat te bedienen.

Niet alles is verloren, want er zijn apparaten, zoals de Aeotec Smart Home Hub, die kunnen fungeren als een digitaal verrekenkantoor voor slimme apparaten. Op deze manier kunnen verschillende slimme apparaten met elkaar praten op je telefoon, ongeacht welk protocol deze gebruikt. Aan de andere kant kan het kosten en complexiteit toevoegen.

Tot slot nog een woord of twee over veiligheid. Zorg ervoor dat wat u koopt het UL- of CE-logo heeft om aan te geven dat het is getest. Bovendien is alles wat volgt voor binnenuitrusting die droog blijft. Als dit in een schuur (een vochtige locatie) of buiten (een natte locatie) zou worden gedaan, had ik speciale apparatuur moeten gebruiken die de kans verkleint dat de apparatuur nat wordt en kortsluiting veroorzaakt. We zullen de details voor dit type installatie in de nabije toekomst onderzoeken.

slimme lamp stopcontact blauw licht

De slimme apparaten instellen

Met de uitrusting en mijn Samsung Galaxy Note 20 in de hand, is het tijd om aan de slag te gaan. Ik zet de uitrusting op het licht en zorg voor extra warmte voor een speelkamer. Zoals zo vaak het geval is, is de eerste stap om een ​​app te krijgen, deze te installeren en een account aan te maken. Dat deed ik met de Cync-app.

Vervolgens klom ik op mijn ladder en schroefde een van de slimme lampen in de plafondverlichting van de kamer. Het heeft twee fittingen voor standaard A19-schroeflampen, maar het is gemakkelijker om ze een voor een aan te sluiten en te configureren.

Omdat de app apparaten in meerdere huizen kan bedienen, moest ik mijn huis een naam geven. Zodat er geen verwarring is, noemde ik het ‘Thuis’.

Nadat ik de achtergrond van de app had aangepast omdat ze allemaal even lelijk waren, koos ik mijn slimme apparaat uit de lijst met lichten, lichtstrips, stekkers, camera’s en bedrade schakelaars.

slimme lamp installeer lamp

Ik zette de locatietoestemming van de telefoon aan en tikte op de knop Instellen. Dit werd gevolgd door de lamp te noemen als “Plafondarmatuur A” (het zal worden gevolgd door, je raadt het al, “Plafondarmatuur B”). Ik heb de kamer waarin de gloeilampen zullen leven de ‘Kinderkamer’ genoemd.

Daarna heb ik een groep gemaakt. Hierdoor kan ik de lampen afzonderlijk of samen bedienen. Geen verrassing, ik noemde het ‘Plafondarmatuur’.

Bijna klaar, de app heeft de firmware van de lamp bijgewerkt, een essentieel proces om hem veilig te houden. Alles bij elkaar duurde het ongeveer 10 minuten om de app en de eerste lamp in te stellen. Ik heb de tweede lamp in dezelfde volgorde opgesteld.

Met de lichten ingesteld, is het tijd om het stopcontact te installeren om een ​​ruimteverwarming te regelen om op de koudste dagen te helpen. Mijn De’Longhi-verwarmer haalt maximaal 1500 watt, terwijl smart outlet 15 ampère of 1800 watt bij 120 volt aankan. Als je een apparaat gebruikt met een hoger vermogen of stroomsterkte dan je stekker, dan vraag je om problemen.

slimme lampverwarming

Ik begon door de slimme stekker in het stopcontact te steken. Gelukkig blokkeerde het de uitlaat hierboven niet. Oudere huizen met tweepolige stopcontacten hebben een geaarde adapter nodig waarbij de aardingsdraad is aangesloten op de schakelplaatschroef van het stopcontact. Als u echter die route volgt, zorg er dan voor dat de elektriciteitskast geaard is. Steek een van de sondes op een circuittester in de “hete” sleuf (de kortste van de twee) en raak de andere sonde aan tegen de schroef. Als de tester oplicht, is de box geaard.

De stekker heeft een blauw lampje om de status aan te geven en een aan/uit-knop. Toen de stekker voor het eerst in het stopcontact zat, knipperde het lampje om aan te geven dat hij klaar is. Als het licht constant was, had ik het stopcontact moeten resetten door de knop 10 seconden ingedrukt te houden.

Door de gloeilampconfiguratie te spiegelen, heb ik vanuit de Cync-app Plugs gekozen uit de lijst met apparaattypen. Vervolgens tikte ik op Instellen en de app scande en vond de plug. Ik noemde het ‘Plug Heater’.

Omdat het stopcontact wifi gebruikt, heeft de app mijn wifi-thuisnetwerk gescand en gevonden. Ik heb mijn toegangscode toegevoegd en gewacht tot deze verbinding met het netwerk maakte.

De app vroeg toen in welke groep de plug moest gaan: “Kids’ Room” klinkt goed.

Alles bij elkaar duurde dit ongeveer 10 minuten om op te zetten.

De slimme kamer besturen

slimme lampinterface

Het mooie van het gebruik van slimme gloeilampen en stopcontacten is dat ik nu de individuele slimme apparaten kan bedienen of ze als groep aan of uit kan zetten. De Cync-app staat in het middelpunt van de belangstelling, maar kan ook koppelen met Alexa of de Google Assistant-spraaksystemen; daarover later meer.

De app toonde alle apparaten onder zijn controle, en het was gemakkelijk om de lichten aan en uit te zetten met de schakelaar rechtsboven. Ik kan de lichten dimmen met een horizontale schuifregelaar, maar de stekker is een aan / uit-affaire. Overweeg om een ​​dimbare slimme stekker te installeren voor het aansturen van een lamp.

Er is nog een truc die deze lampen kunnen doen: de kleur en kwaliteit van het licht veranderen. Door op de pijlpunt aan de rechterkant van de interface te tikken, kwamen er twee gekleurde cirkels tevoorschijn. Met de linker kan ik elke kleur van het spectrum kiezen uit de ronde schuifregelaar. Ik koos paars, een goede kleur voor de verhaaltjes van een kind.

Wanneer het tijd is om terug te keren naar de echte wereld, tikte ik op de cirkel aan de rechterkant om uit zeven verschillende lichtkwaliteiten te kiezen, waaronder Warm Wit, Vroeg in de ochtend en Zonlicht. De warme Early Morning-setting werkte voor mij.

slimme lamp alexa start

Maar ik wil verder gaan dan het tikken op de app om de lichten en het stopcontact te kunnen vertellen wat ze moeten doen met mijn Amazon Echo slimme luidsprekers. In de Cync-app tikte ik op Instellingen en Stem. Op dit punt koos ik Alexa boven Google Home Assistant (ze zijn even goed, dus kies wat overeenkomt met de hardware die je hebt.

Nadat ik me had aangemeld bij mijn Amazon/Alexa-account, moest ik mijn profiel selecteren en toegang tot mijn contacten toestaan. Ik heb Alexa een minuut getraind door dingen te zeggen als: “Alexa, speel muziek.”

Vervolgens tikte ik op Apparaat toevoegen, waarna ik de app de aangesloten apparaten liet ontdekken, die het systeem vrijwel onmiddellijk vond. Toen ik klaar was, probeerde ik het uit door te zeggen: “Alexa, zet plafondlamp aan” gevolgd door “Alexa, zet Heater Plug aan”.

Nu zijn niet alleen de slimme apparaten van de kamer slechts een tik verwijderd, maar ook een spraakopdracht verwijderd.

0 Shares:
You May Also Like