Disney+ zal later dit jaar een goedkopere advertentie-ondersteunde laag uitrollen

Disney+ is rolling out an ad-supported tier this year

In de voetsporen van HBO Max zal Disney+ nog voor het einde van het jaar een advertentie-ondersteund abonnement op de markt brengen.

De lang geruchte zet werd officieel nadat Disney-executives het plan vrijdagochtend aankondigden, met de belofte om het nieuwe, door advertenties ondersteunde niveau tegen een “lagere prijs” uit te rollen.

Er is nog steeds geen woord over hoeveel het advertentie-ondersteunde Disney+ plan zal kosten, of wanneer het precies zal worden uitgerold. In een persbericht zei Disney dat het nieuwe plan “eind 2022” in de VS en internationaal in 2023 zou aankomen, eraan toevoegend dat meer details “op een later tijdstip” zullen komen.

Disney+ kost momenteel $ 8 per maand, na een prijsstijging van $ 1 die bijna een jaar geleden toesloeg. Een jaarabonnement op Disney+ kost $ 80. Je kunt de service ook samen met ESPN+ krijgen als onderdeel van een Hulu + Live TV-abonnement voor $ 70 per maand.

Het nieuws over een advertentie-ondersteunde laag voor Disney+ komt ongeveer negen maanden nadat HBO Max zijn eigen “met advertenties”-abonnement heeft uitgerold. De advertentie-ondersteunde laag van HBO Max kost $ 10 per maand, of $ 5 minder dan de standaard advertentie-free plan.

Naast het moeten doorstaan ​​van advertenties, moeten degenen die zich aanmelden voor een goedkoper, door advertenties ondersteund streamingplan vaak genoegen nemen met andere compromissen.

HBO Max “With Ads” biedt bijvoorbeeld geen 4K HDR-streaming, en u kunt ook geen shows en films downloaden voor offline weergave. Disney heeft niet bekendgemaakt of de advertentie-ondersteunde versie van Disney+ soortgelijke beperkingen zal hebben.

De aankondiging van Disney+ “met advertenties” komt ongeveer een maand nadat de streamer 11,8 miljoen nieuwe abonnees voor het voorgaande kwartaal aankondigde, wat het totaal op een gigantische 129,8 miljoen brengt.

Dat is nog steeds ver onder het totaal van 222 miljoen abonnees van Netflix, maar Disney+ wint snel en Disney mikt op tussen de 230 en 260 miljoen abonnees tegen het fiscale jaar 2024.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like