Disney+ trekt een Netflix, verhoogt de abonnementsprijs

disney loki image

Megamediaconglomeraat Disney heeft zojuist een vrachtwagen vol nieuwe Star Wars-, Marvel- en Pixar-films en tv-shows uitgeladen die op weg zijn naar Disney+, inclusief voertuigen voor iedereen, van Loki en de Winter Soldier tot Lando en Obi Wan Kenobi. Komt ook naar Disney+: een prijsstijging.

In de voetsporen van Netflix, dat iets meer dan een maand geleden de prijzen van zijn standaard- en premiumabonnementen verhoogde, zegt Disney dat het vanaf volgend jaar de maandelijkse prijs voor zijn enorm succesvolle Disney+-abonnementsservice zal verhogen.

Vanaf 26 maart is de maandelijkse prijs voor een Disney+ abonnement $ 7,99, een stijging van $ 1 ten opzichte van het huidige maandtarief van $ 6,99. Tegelijkertijd zal het jaarlijkse tarief voor Disney+ stijgen van $ 69,99 naar $ 79,99, terwijl een bundel met Disney+, ESPN+ en Hulu met advertenties zal stijgen van $ 12,99 per maand naar $ 13,99 per maand.

Naast het nieuws over de prijsstijging van Disney+ komt het bericht dat de service maar liefst 86,8 miljoen abonnees heeft gekregen sinds de lancering slechts een jaar geleden, een in het oog springend cijfer volgens elke norm. Geen wonder dat Disney zich op zijn gemak voelt bij het verhogen van de abonnementsprijs van Disney+.

Disney kondigde de prijsverhoging aan tijdens zijn jaarlijkse investeerderspresentatie op donderdag, maar niet voordat hij een parade van nieuwe films en tv-shows promootte, waarvan er vele (verrassing!) debuteren op Disney+.

Onder de notabelen zijn , een live-action show gebaseerd op het populaire personage; , een spin-off; , een langverwachte Star Wars-show met in de hoofdrol niemand minder dan Ewan McGregor; , over de verdere avonturen van Han’s oude vriend; , een serie van zes afleveringen rond de twee Marvel-helden; , nog een Marvel-spin-off met in de hoofdrol de God of Mischief zelf; en , met in de hoofdrol Jeremy Renner en Hailee Steinfeld. Ik heb het nog niet eens over alle shows van Walt Disney Studios en Pixar.

Naast het nieuws over alle tv-programma’s die naar Disney+ komen, is het ook opmerkelijk wat rechtstreeks naar de streamingdienst gaat. en, drie van Disney’s aankomende filmische tentpolen, zijn nog steeds gepland om volgend jaar exclusief in theaters te debuteren.

Dat betekent dat Disney niet het voorbeeld volgt van Warner Bros., dat vorige week Hollywood op zijn kop zette met de aankondiging dat het al zijn 2021-films tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max zou openen vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie.

Dat gezegd hebbende, vanaf het Walt Disney Animation Studios-debuut, zowel in de bioscoop als op Disney+, met de film die dit komende voorjaar nog een $ 30 “Premier Access” -titel (hetzelfde als ) zal zijn.

Ook rechtstreeks naar Disney+ gaan, met Tom Hanks in de hoofdrol en geregisseerd door Robert Zemeckis, en met Jude Law in de hoofdrol. Beide films zijn nog in productie.

0 Shares:
You May Also Like