Disney+ op een Google Smart Display: hoe je het met je stem kunt bedienen

disney plus on google smart displays

Wilt u meer tijd doorbrengen met Baby Yoda op uw Google-smartdisplay? Je kunt de Google Assistent nu vragen om een ​​Marvel-epos, een Pixar-film of andere Disney+ video’s af te spelen op je Google Nest Hub of Hub Max.

Google heeft aangekondigd dat je vanaf vandaag Disney+ kunt bedienen met je stem op een van de slimme Nest-schermen van Google. De functie wordt nu uitgerold om wereldwijde markten te “selecteren”, zei Google.

Hoewel het mogelijk is om video te casten van de Disney+ app naar de Nest Hub of Nest Hub Max via Chromecast sinds de streamingdienst van Disney afgelopen november live ging, kon je het afspelen niet met je stem regelen, en evenmin kon je de Google Assistent vragen om een bepaalde Disney+ video.

Om aan de slag te gaan, moet je je Disney+-account koppelen aan de Google Home-app. Open hiervoor Google Home, tik op de knop “+” in de linkerbovenhoek van het scherm, tik op Video’s en tik vervolgens op Koppeling onder het Disney+-item. Als je Disney+ nog niet in de lijst ziet staan ​​(ik zie het ook niet op Google Home), komt dat waarschijnlijk omdat Google de update nog aan het uitrollen is.

Zodra je Disney+ hebt gekoppeld in Google Home, kun je (bijvoorbeeld) zeggen “Hey Google, speel The Mandalorian op Disney+” om nog een glimp van Baby Yoda op te vangen.

De komst van Disney+ spraakbediening op de Google Nest Hub en Nest Hub Max komt slechts een paar maanden nadat de twee slimme Google-schermen ondersteuning kregen voor Netflix-streaming.

Hoewel de concurrerende Amazon Echo Show tv-programma’s en films van Amazon Prime Video, Hulu en andere videostreamingservices kan streamen, biedt het geen native ondersteuning voor Disney+ of Netflix. Je kunt Netflix op een Echo Show streamen via de Silk-webbrowser, maar het is een onhandig proces en ik kon Disney+ helemaal niet laten werken op Silk.

Naast Disney+ en Netflix ondersteunen de Google Nest Hub en Nest Hub Max Hulu, CBS All Access en Sling TV, terwijl je Chromecast kunt gebruiken om video’s van onder meer de HBO Max- en Showtime-apps te streamen.

0 Shares:
You May Also Like