Disney+ met advertenties: uw vragen, beantwoord

Questions and answers about Disney+ with ads

Een goedkopere, door advertenties ondersteunde versie van Disney+ komt binnenkort naar een scherm bij jou in de buurt, en we hebben antwoorden op je brandende vragen – nou ja, sommige in ieder geval – over de aankomende service.

Hoewel sommige details nog niet duidelijk zijn, kunnen we je wel vertellen wanneer Disney+ zal arriveren, hoeveel en wat voor soort commercials je kunt verwachten, en welke gebieden als eerste het niveau ‘met advertenties’ krijgen.

Lees verder voor de magere over Disney+ met advertenties, vanaf…

Wanneer komt Disney+ met advertenties aan?

Disney-executives kondigden begin maart 2022 voor het eerst het nieuwe “met advertenties” -niveau van Disney+ aan, en op dat moment koppelden ze een “eind 2022”-uitrol. Disney moet nog een exacte lanceringsdatum vaststellen, maar tot nu toe hebben we niets gehoord dat ons zou doen twijfelen aan het lanceringsvenster van eind 2022.

Hoeveel kost Disney+ met advertenties?

Prijzen voor de advertentie-ondersteunde Disney+ laag is een ander detail dat Disney nog niet heeft onthuld. Zoals het er nu uitziet, is de standaard,free versie van Disney+ kost $ 8 per maand, na een prijsstijging van $ 1 per maand die in maart 2021 toesloeg.

Dus je zou redelijkerwijs kunnen aannemen dat de prijs van Disney+ met advertenties iets minder dan $ 8 per maand zal zijn, toch? Logisch, maar Disney-CEO Bob Chapek maakt geluiden over “toenemende”[ing] die prijs/waarde-relatie” (vertaling: een prijsstijging) voor de advertentie-free niveau in 2023, aangezien Disney+ in de tweede helft van dit jaar meer inhoud toevoegt.

Paul Tassi van Forbes van zijn kant speculeert dat als Disney+ eindelijk wordt gelanceerd, Disney+ met advertenties net zo veel zou kunnen kosten als de reguliere Disney+-kosten nu, vooral als de prijs voor advertentie-free Disney+ betreedt dubbelcijferig gebied. Maar nogmaals, we zullen gewoon moeten afwachten.

Welke streamingcontent wordt bij Disney+ bij advertenties geleverd?

Toen de advertentie-ondersteunde laag voor het eerst werd aangekondigd, zei Disney dat het “onze meest geliefde merken Disney, Pixar, Marvel en National Geographic zou aanbieden.” Dus op dit moment lijkt het erop dat Disney+ met advertenties dezelfde video’s zal aanbieden als de standaard Disney+ tier-vingers gekruist.

Hoeveel commercials moeten gebruikers van Disney+ met advertenties bekijken?

De grote streamers die door advertenties ondersteunde niveaus aanbieden, hebben zorgvuldig geëxperimenteerd met hoeveel advertenties ze in een uur programmeren kunnen stoppen zonder kijkers uit te schakelen. De consensus lijkt te zijn dat 4 tot 5 minuten reclame per uur ongeveer goed is, en het verhaal gaat dat Disney neigt naar het bereik van vier minuten. Dat is ongeveer in lijn met HBO Max, zoals Variety opmerkt, en iets minder dan Peacock, die gemiddeld zo’n vijf minuten reclame per uur heeft.

Wat voor advertenties kunnen we verwachten?

Als het gezinsvriendelijke merk dat het is, wil Disney blijkbaar meer op volwassenen gerichte commercials van zijn streamingdienst houden. Variety meldt dat alcohol- en politieke advertenties waarschijnlijk zullen worden genegeerd en dat Disney “voorzichtig” zal zijn met commercials tijdens programma’s die bedoeld zijn voor kleuters, en zelfs zo ver gaan om advertenties uit te schakelen wanneer “een individueel gebruikersprofiel dat de kijkervaring bepaalt aangeeft een jong kind kijkt toe.”

Op meer zakelijk niveau kan Disney volgens Variety ook advertenties van concurrenten zoals Netflix en HBO doorgeven.

Welke gebieden krijgen Disney+ met advertenties?

De standaard advertentie-free versie van Disney+ is momenteel beschikbaar in meer dan 50 landen op vier continenten, en het is waarschijnlijk dat de advertentie-free tier zal uiteindelijk op de meeste, zo niet al die gebieden aankomen. Voorlopig bevestigt Disney echter alleen dat de VS Disney+ met advertenties zullen krijgen, terwijl ‘internationale’ regio’s moeten wachten tot 2023.

Zal Disney+ met advertenties functies missen?

Goede vraag, en het korte antwoord is dat we het nog niet weten. Als we naar sommige andere services kijken, is de meest voorkomende functie waar abonnees “met advertenties” zonder moeten leven, downloads voor offline weergave. Een andere mogelijkheid is dat 4K UHD-streams worden gereserveerd voor de advertentie-free tier, maar niet elke streamer doet dit; Paramount+ biedt bijvoorbeeld 4K-streams aan abonnees met advertenties.

0 Shares:
You May Also Like