Disney+ komt naar Vizio’s SmartCast TV-platform

1 disneyplus home jma

Na maandenlang hun favoriete Marvel- en Pixar-films naar hun tv’s te hebben gestreamd via Chromecast of AirPlay 2 (of via een discrete mediastreamer), krijgen eigenaren van Vizio-tv’s van een later model een native Disney+ app voor hun SmartCast-compatibele sets .

Vizio heeft aangekondigd dat Disney+ vanaf vandaag naar zijn SmartCast-platform komt in de VS, Puerto Rico en Canada. Vizio-tv’s die dateren uit 2016 ondersteunen de app.

De SmartCast-versie van Disney+ biedt 4K HDR-weergave (inclusief Dolby Vision) en Dolby Surround 5.1-audio voor geselecteerde titels. Vizio “werkt samen met Disney” om Dolby Atmos-ondersteuning toe te voegen, voegde een vertegenwoordiger van Vizio toe.

De komst van Disney+ op het SmartCast-platform van Vizio betekent ook dat Vizio-eigenaren rechtstreeks vanaf het SmartCast-startscherm naar Disney+-films en tv-programma’s kunnen zoeken.

Hoewel de razend populaire Disney+ app beschikbaar is op LG, Samsung en Sony smart-tv’s sinds de service afgelopen november werd gelanceerd, was de app tot nu toe opvallend afwezig op het SmartCast-platform van Vizio.

Dat betekende dat Vizio-gebruikers genoegen moesten nemen met het streamen van Disney+ video’s naar de tv’s via Chromecast of AirPlay 2, of met behulp van een streaming videodongle of settopbox zoals Amazon’s Fire TV-apparaten, Apple TV of Roku.

Hoewel Disney+ pas drie maanden geleden werd gelanceerd, heeft het al een oogverblindende 26,5 miljoen betalende abonnees verzameld, met 10 miljoen aanmeldingen tijdens de eerste dag van Disney+. Dat gezegd hebbende, valt het abonneebestand van Disney+ nog steeds in het niet bij de dominerende 167 miljoen betaalde abonnees van Netflix.

Disney+ biedt honderden streamingfilms en duizenden tv-shows, waaronder de meeste Marvel-films (de films die eigendom zijn van Sony zijn opmerkelijke uitzonderingen, evenals , die naar verwachting in maart zal verschijnen) en bijna alle films (behalve , die nog steeds op Netflix wordt gestreamd).

Disney+ heeft ook Pixar-films als , , , en in zijn kluis, samen met Walt Disney-klassiekers als , , , , en , om er maar een paar te noemen.

0 Shares:
You May Also Like