Discovery+ is niet de snoersnijservice die u denkt dat het is

discoverypluslogo

Discovery praat al ruim drie jaar over een eigen streamingdienst. Deze week is er eindelijk een gelanceerd.

De nieuwe dienst, Discovery+ genaamd, kost $ 5 per maand met advertenties of $ 7 per maand zonder advertenties, en brengt shows samen van kabelzenders die eigendom zijn van Discovery, zoals HGTV, Food Network, Animal Planet, ID, TLC en Discovery Channel zelf. Het is al beschikbaar op Roku, Fire TV, Apple TV, Android TV, Chromecast en Xbox-consoles, en het bevat een proefperiode van zeven dagen.

Maar laat je niet misleiden door de naam. Hoewel Discovery+ een deel van dezelfde inhoud biedt die momenteel op de kabel wordt uitgezonden, bevat het niet de live kabelfeeds zelf of nieuwe afleveringen van hitshows zoals of . Dat betekent dat je nog steeds een abonnement op betaaltelevisie nodig hebt om enkele van de populairste content van Discovery te bekijken.

Het is een lichtend voorbeeld van hoe tv-netwerken het van twee kanten proberen te krijgen, door nieuwe diensten aan te bieden die aantrekkelijk zijn voor snoersnijders, terwijl ze proberen betaal-tv-bundels te ondersteunen.

Wat zit er in Discovery+

De grootste aantrekkingskracht voor Discovery+ op dit moment is de back-catalogus, die meer dan 55.000 afleveringen van 2500 shows belooft via de kabelkanalen van Discovery.

discoverypluskanalen

Men kan gemakkelijk overweldigd worden door het aantal aangeboden reality-tv-programma’s. Alleen al het zoeken naar de term ‘bruiloft’ levert tientallen huwelijksgerelateerde shows op, waaronder , , , en natuurlijk . Sommige shows bieden zelfs elke aflevering van elk seizoen aan, waaronder; ; en .

Het vermogen van Discovery om reality-inhoud te produceren, strekt zich ook uit tot de originele serie van Discovery+, waarvan ik er al 40 tel. Shows zoals en zijn nog nooit op de kabel verschenen.

ontdekkingplusoriginelen

Wat betreft hoe de service zelf werkt, stelt Discovery+ abonnees in staat om op maximaal vier apparaten tegelijk te streamen, en elk account kan vijf gebruikersprofielen hebben met afzonderlijke volglijsten. De service bevat wat 4K-content, zoals de natuurserie, zij het voorlopig alleen op Fire TV- en Apple TV 4K-apparaten. (Je kunt deze opties vinden door te zoeken naar “UHD”.) Helaas heb ik nog geen programma’s gevonden die met 60 frames per seconde worden gestreamd, hoewel veel realityprogramma’s met die soepelere framesnelheden worden afgespeeld op de kabelkanalen van Discovery.

Op zijn minst verdient Discovery+ de eer om zich te onderscheiden van Netflix, Disney+ en HBO Max. Discovery heeft een duidelijk merk van persoonlijkheidsgestuurde reality-tv, en dat is duidelijk wat je krijgt als je je aanmeldt voor Discovery+. Voor wat het biedt, vond ik de service plezierig om te gebruiken en gemakkelijk te navigeren.

Wat Discovery+ nog mist

De vangst is dat Discovery+ niet helemaal overlapt met wat je op de kabel zou krijgen. Begin in de catalogus te neuzen en je zult genoeg content vinden die exclusief blijft voor betaal-tv.

Het meest opvallende is dat de live feeds voor de kabelzenders van Discovery niet beschikbaar zijn op Discovery+. In plaats daarvan lijkt Discovery+ een aparte reeks streamingkanalen in marathonstijl te creëren voor verschillende van zijn hitshows. Die kanalen worden op 29 januari gelanceerd en bieden 24 uur per dag streams van , , , , , , , , en .

discoverypluspropertybros

Misschien is het geen toeval dat on-demand afleveringen van deze shows ook ontbreken in de Discovery+-catalogus. Dat betekent dat je op dit moment helemaal geen enkele van de populairste shows van Discovery op Discovery+ kunt bekijken, en vanaf 29 januari ben je waarschijnlijk beperkt tot alle afleveringen die toevallig op hun marathonkanalen worden afgespeeld. (Zoals The Streamable heeft opgemerkt, zijn sommige van die shows momenteel mogelijk gekoppeld aan Hulu, die een exclusieve deal sloot om wat Discovery-inhoud in 2018 te streamen.)

Voor alle duidelijkheid: Discovery onthoudt niet al zijn huidige kabelprogramma’s voor Discovery+ – ik zie bijvoorbeeld nieuwe afleveringen van , , en beschikbaar om te streamen – maar het is duidelijk dat het netwerk een deel van zijn beste inhoud reserveert voor kabel . En hoewel Discovery momenteel een “preview” van inhoud van het aanstaande Magnolia Network van Chip en Joanna Gaines aanbiedt, wil het bedrijf niet zeggen of het Magnolia-inhoud zal blijven streamen zodra het kanaal later dit jaar wordt gelanceerd.

Op het slappe koord lopen

Deze hiaten in de Discovery+-catalogus onderstrepen de dunne lijn die sommige tv-netwerken lopen als ze de streamingoorlogen betreden. Ze moeten hun streamingdiensten aantrekkelijk genoeg maken om nog een abonnementsgeld te rechtvaardigen, maar niet dwingend genoeg om massaal het snoer af te snijden of hun huidige vervoersregelingen in gevaar te brengen.

We zien dit ook gebeuren met andere streamingdiensten. CBS All Access, bijvoorbeeld, is vorig jaar begonnen met het toevoegen van inhoud van Nickelodeon, Comedy Central en andere ViacomCBS-kabelkanalen, maar het bevat niet de nieuwste shows van die kanalen. Peacock biedt shows van de kabelzenders Bravo en Syfy van NBCUniversal, maar heeft niet altijd de nieuwste seizoenen. WarnerMedia van AT&T zet nog steeds nieuwe shows op TNT en TBS, terwijl ze HBO Max achterwege laten.

Maar voor tv-zenders is het makkelijker gezegd dan gedaan om hun taart te eten en te eten. Een van de duidelijkste trends in het streamingtijdperk is een explosie van nieuwe shows om naar te kijken, waarvan de meeste geen kabel nodig hebben om toegang te krijgen. Er is nu zoveel om naar te kijken dat alles hebben steeds onrealistischer wordt; je kunt het beste uit de brandslang drinken.

Discovery kan de effecten van deze trend scherper voelen dan andere netwerken. Het heeft geen must-watch sportinhoud of 24-uurs nieuwszenders, en de shows hebben de reputatie ‘comfort food’ te zijn. Als je er even tussenuit wilt, maakt het misschien niet uit of je de laatste aflevering van of een van een paar jaar geleden kijkt.

Met andere woorden, Discovery+ is in zekere zin nog aantrekkelijker dan het lijkt, ook al zou Discovery dat liever niet hebben.

0 Shares:
You May Also Like