Discord werkt niet op Windows 10, 8 of 7? Hier snelle oplossing

Discord, een van de meest populaire gratis spraak- en tekstchatapplicaties voor gamers (VOIP-gamingplatform), maakt tekst-, video- en audiocommunicatie tussen gamers mogelijk. En het kan ook draaien op Windows, macOS, Android, iOS, Linux en webbrowsers. Op Windows 10 kun je de web-app of speciale app gebruiken om voicechat te doen of sms-berichten naar je gameteamgenoten te sturen. Maar soms wanneer u op de Discord-app klikt, wordt deze niet geopend, de discord blijft hangen bij het verbinden. Weinig gebruikers melden discord opent niet bij opstarten of discord Voor altijd vastgelopen.

De mogelijke redenen voor Discord gaat niet open Het probleem kan een verouderde discord-app zijn, de vorige sessie is niet goed afgesloten, het probleem met AppData- en LocalAppData-inhoud, beschadigde systeembestanden, problemen met de internetverbinding, onjuiste proxy-instellingen of firewall-instellingen en meer. Hier hebben we enkele oplossingen vermeld om Discord te repareren, opent geen fout op Windows 10

Pro-tip: Ga naar de officiële statuspagina van Discord om te zien of de service niet beschikbaar is, zo niet, dan heeft de klant mogelijk een probleem en moet deze worden opgelost.

Discord opent Windows 10 niet

Als dit de eerste keer is dat je merkt dat Discord niet wordt geopend, raden we je aan je computer opnieuw op te starten. Deze actie zal duidelijk zijn en het probleem oplossen dat wordt veroorzaakt door een kleine softwarefout.

Probeer ook de app als beheerder uit te voeren, klik hiervoor met de rechtermuisknop op de Discord-app-snelkoppeling op het bureaublad, selecteer uitvoeren als beheerder.

Zorg ervoor dat de nieuwste versie van de Discord-app op uw apparaat is geïnstalleerd.

Hier werkt de snelle oplossing voor de meeste gebruikers om op te lossen wanneer onenigheid niet wordt geopend bij het opstarten of onenigheid Voor altijd vastgelopen

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht taskkill /F /IM discord.exe druk op de enter-toets,

Open nu taakbeheer met Ctrl + shift + Esc-toets tegelijkertijd Zoek een proces met de naam onenigheid, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer eindtaak,

Open opnieuw de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht ipconfig/flushdns en druk op de enter-toets, hierdoor wordt de DNS-cache op uw apparaat gewist. Dat is alles, probeer de Discord-app te openen, ik hoop dat er geen probleem meer is met de app

Heb nog steeds hulp nodig bij het toepassen van de onderstaande toevoegingsoplossingen

Discord Voor altijd vastgelopen

Hier is een andere effectieve oplossing die hoogstwaarschijnlijk het discord-app-probleem op Windows 10 oplost. Voordat u eerst begint, sluit u de Discord-app (indien actief) en beëindigt u het discord-proces in taakbeheer.

Discord verwijderen

Druk op Windows + R, typ appwiz.cpl en klik op ok, Zoek in het venster Programma’s en functies de Discord-app, klik er met de rechtermuisknop op, selecteer verwijderen en volg de instructies op het scherm om de app volledig van uw apparaat te verwijderen.

Wis AppData en LocalAppData

Druk op Windows-toets + R, typ %app data% en klik op ok, er wordt een nieuw venster geopend, scrol omlaag en zoek de Discord-map, klik er met de rechtermuisknop op om te selecteren en Verwijder om de map te verwijderen.

Druk nu opnieuw op Windows-toets + R, typ %localappdata% en klik op ok. Zoek hier de Discord-map, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer verwijderen. Nadat u klaar bent, start u uw computer opnieuw op

Installeer de Discord-app opnieuw

Bezoek nu de officiële Discord-site, download de Discord-app en installeer deze op uw apparaat. Zodra u de Discord-app opnieuw installeert, probeert u opnieuw in te loggen. Ik ben er zeker van dat dit proces van het opnieuw installeren van de Discord-app de problemen met de app zou moeten oplossen. Log in via de webversie

Controleer de proxy of VPN die het probleem veroorzaakt

Nogmaals, er zijn kansen dat de proxyserver of VPN het geval is dat de discord-app niet wordt geopend. Laten we eerst de verbinding met VPN verbreken (indien geconfigureerd op uw apparaat). Schakel proxy uit volgens de onderstaande stappen.

Zoek in het startmenu naar internetopties en selecteer het eerste resultaat. U kunt ook hetzelfde openen met inetcpl.cpl bij het zoeken in het startmenu, zou het Internet Proprieties-venster moeten verschijnen, klik op het tabblad Verbindingen. Klik hier onder het gedeelte Local Area Network (LAN) instellingen op LAN-instellingen. ok, solliciteer dan, laten we Discord opnieuw starten.

Log in Discord met webversie

Weinig gebruikers melden dat ze het probleem met de app Discord kunnen oplossen door in te loggen vanaf de webversie en vervolgens de Windows-app-versie te proberen. Als je nog steeds een probleem hebt met de discord-app, start deze niet of wordt het grijze scherm weergegeven, voer je de webversie van Discord uit en log je in.

Open de officiële website van Discord https://discordapp.com, klik op LoginVoer uw accountgegevens (referenties) in om in te loggen op Discord in de browser. Open nu de Discord-app opnieuw op uw Windows 10, controleer of deze correct werkt.

Zorg ervoor dat uw systeem up-to-date is

Als u een oudere Windows-versie gebruikt of als de nieuwste updates lange tijd niet zijn geïnstalleerd, kan dit voorkomen dat apps worden geopend of correct werken op uw pc. De nieuwste Windows-updates bevatten ook beveiligingsverbeteringen en de nieuwste bugfixes.

Druk op de Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, klik op update en beveiliging dan op Windows-update, klik op de knop Controleren op updates om de nieuwste Windows-updates van de Microsoft-server te downloaden en te installeren (indien beschikbaar) Als u klaar bent, start u Windows opnieuw om wijzigingen toe te passen.

Aanvullende oplossingen:

Als uw Windows 10-computer een verkeerde datum- en tijdinstelling heeft, kan dit er ook voor zorgen dat Discord niet wordt geopend. We raden aan om de Windows-datum en -tijd in te stellen op Automatisch. Klik met de rechtermuisknop op de datum en tijd rechtsonder in uw scherm > Datum/tijd aanpassen > Tijd automatisch instellen.

Als systeembestanden beschadigd zijn, kan de Discord-app worden geopend of soepel werken. Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat helpt bij het scannen en vervangen van beschadigde ontbrekende systeembestanden door de juiste.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like