Dikke, pittige bas voor de dansvloer

rave neo 3q

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Wordt luid zonder merkbare vervorming Zeer strakke en prominente low-end RGB-feestverlichting

nadelen

Enigszins modderige bovenste middentonen en hoge tonen Geen stereoscheiding

Ons oordeel

Deze luidspreker is het feestbeest dat Anker adverteert: luid, dreunend, met een leuke, zo niet sprankelende lichtshow.

Als je op zoek bent naar een luidspreker om op je volgende feest te inspireren tot massaal shuffelen, dan is Anker’s Soundcore Rave Neo van $ 99 precies wat je zoekt. Het is luid met een strak, dreunend laag dat allerlei ritmische actie en gedachten zal bevorderen. (Mijn kamergenoot Bridget danste in nul seconden plat).

Audiofiel is het niet, maar dat is niet zijn optreden en de Rave Neo geeft het gewenste effect wanneer hij in zijn element is.

Ontwerp en functies

De Soundcore Rave Neo is een rechtopstaande, monofone luidspreker die iets meer dan 11 inch lang is, ongeveer 5,5 inch op zijn dikst en ongeveer 7 inch breed. Hij weegt iets minder dan 7 pond, maar een gemakkelijk in de hand liggende, met stof beklede riem zorgt voor gemakkelijk dragen.

rave neo top

De bedieningselementen voor de Rave Neo bevinden zich bovenop het apparaat zoals u kunt zien in de bovenstaande productafbeelding. Er is het gebruikelijke volume omhoog / omlaag, Bluetooth-koppeling en aan / uit-knoppen, plus een schakelaar voor de basversterking. Ook bij de hand is de link-knop voor PartyCast, die de Rave Neo met maximaal 100 van zijn soortgenoten zal verbinden.

Er is een knop om de patronen te wijzigen die worden geproduceerd door de RGB-LED’s die rond de 4-inch woofer cirkelen (er is ook een 2-inch full-range driver en passieve radiator), en een zeer ongebruikelijk pictogram (tussen de plus/minus) dat een multi voorstelt -functie play/pauze/vorige/volgende knop.

Anker bevat een “universele” handleiding van het type één afbeelding is duizend woorden waard voor de Rave Neo, maar het had veel duidelijker kunnen zijn en was onvolledig. Het ging bijvoorbeeld niet over het wisselen tussen de drie EQ-modi (gedaan via de Soundcore-app) of het oproepen van de Siri/Google-telefoonfunctie. Ik moest de website van Anker doorlezen over de eerste, en ontdekte de laatste (superlange druk op het rare pictogram) door puur geluk.

De Rave Neo heeft een IPX7-classificatie voor bescherming tegen water, wat betekent dat je hem maximaal 30 minuten in het kinderzwembad (tot een meter) kunt onderdompelen (je kunt meer lezen over IP-classificaties en wat ze betekenen in dit verhaal). Daartoe zijn de USB-C-oplaadpoort, USB Type-A oplaad-andere-dingen-poort en 3,5 mm stereo aux-ingang verborgen onder een rubberen plug aan de achterkant van het apparaat.

Geluid

De Soundcore Rave Neo is misschien wel de meest toepasselijk genaamde luidspreker die ik ben tegengekomen. Het is ontworpen voor feestjes, waar volume en bas belangrijker zijn dan pure getrouwheid. Vanuit dat perspectief bekeken (en beluisterd) is het een goede spreker.

De beste truc van de Rave Neo is verreweg de strakke, pompende bas. Anker heeft het genageld, en het gedeelte van het middenbereik dat het accentueert, is het gedeelte dat het meest waarschijnlijk door het lawaai van de menigte, wind en andere ambient-dingen snijdt.

Zoals gewoonlijk gooide ik een verscheidenheid aan genres naar de spreker, en ik was niet onder de indruk totdat ik hem opzette en de EDM (Electronic Dance Music) en hiphop-selecties aansloeg. Op dat moment kwam het tot leven.

anker soundcore eq

Het gebruik van de EQ in de Soundcore-app maakte een enorm verschil voor stillere soorten muziek, hoewel het niet volledig kon compenseren vanwege een algeheel klein gebrek aan high-end schittering, een ietwat zwakke hogere middentonendefinitie en de afwezigheid van stereoscheiding . Rustig nadenken is niet echt iets voor de Rave Neo. Dat gezegd hebbende, met de standaard “outdoor” EQ-instelling, is het deel van het middenbereik dat door drukte en ander geluid snijdt zeker aanwezig.

Ik liet de basversterking grotendeels ingeschakeld en gebruikte de EQ om deze indien nodig terug te draaien.

De levensduur van de batterij was net rond de beweerde 18 uur bij de lagere volumes die ik gebruikte, maar zal afnemen naarmate de dingen luider worden. Als je zo lang wilt feesten, heb je een stopcontact nodig.

Anker stuurde me ook een kleinere Soundcore Flare 360-luidspreker ($ 69) om de PartyCast-functie te testen die hij en de Rave Neo delen. De Flare 360 ​​heeft veel betere hoogfrequente prestaties en stereoscheiding, maar een zwakkere bas. De koppeling was sonisch veel bevredigender dan beide luidsprekers op zich.

Merk op dat het koppelen van PartyCast gemakkelijk was, maar dat er geen geluid uit de Flare 360 ​​kwam totdat ik het volume op de Rave Neo verhoogde. Het ontbreken van emanaties baarde me een goed half uur zorgen.

Een geweldige outdoor- of partyspeaker

Omdat het waarschijnlijk zal worden gebruikt onder omstandigheden waar het relatieve gebrek aan schittering en definitie van het hogere bereik er niet toe doet, staat de Soundcore Rave Neo op het punt voor zijn missie: luide, kloppende dansmuziek. Koop het daarvoor. En als je een mooiere sonische ervaring wilt, combineer hem dan met de Soundcore Flare 2.

0 Shares:
You May Also Like