Deze vintage Wi-Fi-lamp is zeer geschikt voor accentverlichting

wiz connected st19 filament bulb main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige installatie Geen draadloze bridge of hub vereist Ondersteuning voor Alexa en Google Assistant Handige dynamische verlichtingsmodi

nadelen

Te zwak (350 lumen) om een ​​hele kamer te verlichten Geen HomeKit-ondersteuning (hoewel je verlichtingsmodi kunt toewijzen aan Siri-snelkoppelingen)

Ons oordeel

De aantrekkelijke, Wi-Fi-compatibele ST19-gloeilamp van WiZ Connected is eenvoudig in te stellen en compatibel met Alexa en Google Assistant en heeft geen hub nodig, en de prijs is goed.

Iedereen die op zoek is naar een stijlvolle maar goedkope vintage slimme lamp die geen dure hub nodig heeft, zou de dimbare witte ST19-gloeilamp van WiZ Connected moeten overwegen. Deze lamp met Wi-Fi wordt in een standaard E26-fitting geschroefd en hoewel hij te zwak is om een ​​hele kamer te verlichten (het is een equivalent van 40 watt), doet hij het prima als accentlicht in een eet- of woonkamer.

De installatie is een fluitje van een cent en je kunt het dimbare licht volgens een schema instellen, het instellen op verschillende verlichtingsmodi, het groeperen met andere WiZ Connected-lampen en het bedienen met spraakopdrachten van Alexa en Google Assistant.

Ontwerp & specificaties

WiZ Connected (eigendom van Signify, het bedrijf achter het populaire Philips Hue-verlichtingsmerk) biedt twee versies van zijn dimbare ST19-gloeilamp: een met amberkleurig glas (degene die we hebben getest) en een andere met helder glas Verwijder niet-productlink. Naast de langwerpige ST19-lampen verkoopt WiZ ook standaard A19Remove non-product link en globe-vormige G25 filament bulbsRemove non-product link.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste slimme verlichtingsproducten, waar u beoordelingen van concurrerende producten vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen.

De ST19-lamp heeft een nominale levensduur van 15.000 uur en is uitgerust met een E26-voet die in een standaard gloeilampfitting kan worden geschroefd. De amberkleurige versie van de lamp is afgestemd op een zeer warm witte 2.000 Kelvin, terwijl de heldere lamp is ontworpen om te schijnen op een iets koelere (maar nog steeds warme) 2700 Kelvin. In de lamp zitten vier lineaire LED-filamenten.

Zowel de heldere als de amberkleurige versie van WiZ’s ST19-gloeilamp straalt 350 lumen uit bij volledige helderheid, wat te zwak is om een ​​hele kamer of een werkruimte te verlichten; denk in plaats daarvan aan decoratieve of accentverlichting.

wiz connected st19 gloeilamp lifestyle

Opstelling

De ST19-gloeilamp van WiZ aan de gang krijgen duurt slechts enkele minuten. Nadat je de WiZ-app hebt gedownload (ervan uitgaande dat je dat nog niet hebt gedaan), kun je de Wi-Fi-lamp op twee manieren aan je WiZ-“thuis” toevoegen: via “Smart Pairing” of handmatig. Met de instelling Smart Pairing kunt u snel een reeks WiZ-lampen tegelijk aansluiten, maar dit werkt alleen als uw telefoon is verbonden met uw router via de 2,4 GHz draadloze band, dus u moet mogelijk eerst het 5 GHz draadloze netwerk van uw router uitschakelen (u kunt het weer inschakelen zodra het koppelingsproces is voltooid). Handmatig koppelen daarentegen houdt in dat er verbinding wordt gemaakt met elke nieuwe lamp via een tijdelijk wifi-signaal. Dat is een vervelend proces, maar als je het op die manier doet, hoef je niet te knoeien met de dual-band instellingen van je router.

In ieder geval slaagde ik erin om de ST19-gloeilamp in een kwestie van minuten aan de app toe te voegen (zowel de “slimme” als handmatige koppelingsmethoden werkten prima), en ik voegde hem toe aan een van de kamers in mijn huis zoals gedefinieerd in de app (“Office”, in dit geval), waar ik ook een paar andere WiZ-lampen heb geïnstalleerd.

Functies, app-ondersteuning en smart home-integraties

Zodra je de mobiele WiZ-app hebt gebruikt om de ST19-gloeilamp te groeperen met je andere WiZ-smartlampen, kun je hem gaan bedienen, een schema instellen en zelfs een dagelijks “ritme” instellen met de mobiele WiZ-app.

Omdat de gloeilamp alleen dimbaar is in plaats van afstembaar (wat betekent dat je de kleurtemperatuur niet kunt wijzigen), zijn er slechts een paar verlichtingsmodi beschikbaar, waaronder de standaard “witte” modus, een nachtlichtmodus en “progressieve” wake-up en bedtijdmodi die de lamp geleidelijk oplichten en dimmen gedurende een tijdsbestek van 30 minuten.

wiz connected st19 gloeilamp modi

Interessanter zijn een kwartet van “dynamische” modi, waaronder een pulsmodus die ervoor zorgt dat de helderheid van de lamp geleidelijk op en neer gaat, een kaarslichtmodus die de filamenten zachtjes laat flikkeren, en een humeurige “steampunk” -modus die de lamp willekeurig dimt en helderder maakt , bijna alsof de lamp was aangesloten op een onstabiele elektrische stroom. Voor elk van de vier modi kun je zowel de helderheid als de snelheid van het effect aanpassen.

Naast het gebruik van de app om de modi van de lamp te bedienen, kun je ook de optionele Wi-Fi WiZmote gebruiken, waarmee je met één druk op de knop toegang hebt tot vier “favoriete” modi. Een andere intrigerende besturingsmethode is de WiZclick-functie, die in wezen slimheid verleent aan een anders “domme” lichtschakelaar door je te laten schakelen tussen de eerste twee van de vier favoriete modi. Als u de schakelaar aanzet, wordt normaal gesproken de eerste favoriete modus geactiveerd, terwijl u de schakelaar twee keer snel achter elkaar omdraait om de tweede favoriet te activeren.

Met de app kun je ook de lamp (of een kamer of het hele huis) op een dag- of weekschema zetten, een willekeurige vakantiemodus activeren om potentiële inbrekers voor de gek te houden terwijl je niet thuis bent, of de lamp in een lichtscène. Ten slotte kun je met een circadiaanse ritmemodus de wek- en bedtijden instellen en vervolgens automatisch de helderheid van de lamp wijzigen, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

WiZ’s ST19-gloeilamp is ook hip voor een verscheidenheid aan integraties, waaronder Alexa, Google Assistant, IFTTT, Samsung SmartThings, Conrad Connect, Enki, ImperiHome en Alice. Je kunt Alexa bijvoorbeeld gebruiken om de lamp aan en uit te zetten met spraakopdrachten, de lampmodus of kamerscène te wijzigen, of een routine in te stellen die wordt geactiveerd door stem, de tijd van de dag, een bewegingssensor of een verscheidenheid aan andere conditie. En hoewel de ST19-gloeilamp Apple HomeKit niet ondersteunt, wijst u WiZ-ruimtescènes toe aan een Siri-snelkoppeling.

Waar het op neerkomt:

De ST19-gloeilamp van WiZ Connected voldoet aan veel van onze vakjes als het gaat om slimme verlichting: hij is eenvoudig in te stellen, werkt zonder hub, is uitgerust met een verscheidenheid aan verlichtingsmodi en is bestuurbaar via spraakopdrachten. We houden ook van het aantrekkelijke vintage design, dat perfect is om een ​​vleugje klasse toe te voegen aan een woonruimte. Het beste van alles is dat het redelijk geprijsd is.

0 Shares:
You May Also Like