Deze ultragoedkope slimme stekker biedt geen verrassingen

peace by hampton smart plug

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goedkoopOntwerp blokkeert geen tweede stopcontact Geen noemenswaardige operationele problemen

nadelen

Indicator-LED’s kunnen niet worden uitgeschakeldGeen geavanceerde functiesGeen instructies meegeleverd

Ons oordeel

Deze generieke schakelaar draagt ​​een bekende merknaam, maar houdt de prijs op een dieptepunt.

Hampton is vooral bekend om zijn hoogwaardige deursloten en huisbeveiligingsproducten – op de markt gebracht onder de merken Array en Brinks – en nu doet het een grotere stap in het slimme huis met zijn eerste reeks niet-beveiligingsproducten. De lijn wordt verkocht onder het submerk Peace by Hampton en omvat LED-verlichting en extra slimme stekkers, waarvan de laatste hier wordt besproken.

Deze slimme stekker van 15 ampère is een Wi-Fi-enabled single-outlet-affaire, en wordt exclusief verkocht als een two-pack bij Best Buy. () Dit is strikt een aan/uit-slimme stekker – hij kan de lamp in een aangesloten lamp niet dimmen. Vanuit een hardwareperspectief is deze stekker beslist bekend, met een generiek, langwerpig ontwerp dat uitsteekt over de zijkanten van een standaard stopcontactafdekking, maar niet zozeer. Het apparaat is zo gedrongen dat het het tweede stopcontact niet blokkeert, zodat beide stekkers in de doos in één stopcontact kunnen worden gebruikt. Aan de rechterkant van de stekker bevindt zich een handmatige aan / uit-knop. Houd er rekening mee dat het apparaat alleen 2,4 GHz wifi-netwerken ondersteunt, niet de minder drukke 5 GHz-frequentieband.

Je zult een opvallende afwezigheid opmerken wanneer je de Peace by Hampton-doos opent, en dat is een soort handleiding. Er is een kleine kaart die je aangeeft een 800-nummer te bellen of een website te bezoeken als je ‘hulp nodig hebt’, maar verder is er absoluut geen begeleiding, behalve wat er op de buitenkant van de doos staat. Als je thuis bent in slimme huistechnologie, zal dit geen groot probleem zijn, maar beginners – die waarschijnlijk geneigd zijn tot een goedkoop product als dit – zullen zichzelf misschien een beetje verloren voelen.

peace by hampton slimme stekker geïnstalleerd

Het goede nieuws is dat de Peace by Hampton Single Outlet Smart Plug heel weinig verzorging en voeding nodig heeft. Download de mobiele Peace by Hampton-app en de app leidt u door de rest van het proces. Na een verrassend moeizaam registratieproces koppelt de app het apparaat snel aan je wifi-netwerk en ben je op weg. (De app is grotendeels een kloon van vergelijkbare programma’s van andere leveranciers, namelijk de populaire Smart Life-app.)

vrede door hampton 3

Met de Peace by Hampton-app zijn er weinig opties. Een grote aan/uit-knop is vooraan en in het midden geplaatst en opties voor het instellen van schema’s en een afteltimer zijn gemakkelijk toegankelijk. Schema’s kunnen worden ingesteld om een ​​pushmelding naar uw telefoon te sturen wanneer ze worden uitgevoerd, maar verder zijn de configuratie-opties schaars – er is bijvoorbeeld geen vakantiemodus of instellingen voor zonsondergang/zonsopgang.

Aan de positieve kant ondersteunt het systeem Amazon Alexa en Google Assistant voor spraakbesturing. Al deze functies werkten zoals verwacht tijdens mijn testen, zonder enige hapering.

Dit is zeker een budgetproduct, en je zult geen luxe functies vinden zoals energiemonitoring of zelfs een manier om de LED’s aan de voorkant van het apparaat uit te schakelen – ten minste één is altijd aan – hoewel het tabblad “Slim” in de app geeft je net iets meer flexibiliteit, inclusief de mogelijkheid om de stekker aan of uit te zetten op basis van veranderingen in het weer. Deze functies waren echter grillig in mijn testen, dus ik zou er niet te veel vertrouwen in stellen. Voor $ 19 voor een set van twee slimme stekkers – exclusief verkrijgbaar bij Best Buy – is de slimme stekker van Peace by Hampton echter van zeer goede waarde.

0 Shares:
You May Also Like