Deze ultrabetaalbare slimme nachtslotconverter dekt de basis goed

wyze lock and gateway

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Onklopbare prijs voor een eenvoudig maar volledig capabel slim slotApp werkt snel en nauwkeurig Kan detecteren of de deur open of gesloten is zonder extra sensoren

nadelen

Momenteel geïsoleerd van andere smart home-producten Enkele hik bij de installatie; softwareconfiguratieproces moet worden gemasseerd Voelt dun aan en ziet er nogal huiselijk uit

Ons oordeel

Wyze blijft de budget smart home-wereld regeren met dit goed genoeg slot dat de helft van de prijs is van sommige concurrenten.

Wyze heeft snel naam gemaakt door solide smart home-producten te produceren tegen een bodemprijs die die van generieke geneesmiddelen benadert. De slimme gloeilampen, sensoren en beveiligingscamera’s hebben solide recensies ontvangen, ook hier bij TechHive.

Nu richt Wyze zijn zinnen op een meer gecompliceerde markt, het slimme slot, maar met dezelfde waardepropositie: geef kopers de basis en onderbreek de prijs van de concurrentie drastisch. De Wyze Lock kost minder dan ongeveer $ 100. In een markt waar sloten met vergelijkbare kenmerken gewoonlijk $ 200 of meer kosten, is dat een serieus koopje. De grotere vraag: is het een goede prijs?

Het Wyze-slot is een retrofit-slot zoals de slimme sloten van augustus en vrijdag, wat betekent dat het het buitenste gedeelte van het slotmechanisme van uw deur niet vervangt. U gebruikt uw bestaande hardware om het binnenbeslag aan uw deur te koppelen en gebruikt de mobiele app (of de originele sleutel) om het slot van buitenaf te bedienen.

wyze lock gateway voorzijde

De hardware is niet veel om naar te kijken, het utilitaire ontwerp doet denken aan een IKEA-product, evenals het low-end slimme slot van de 3e generatie van augustus. Het blokvormige ontwerp is niet aantrekkelijk, en het materiaal voelt een beetje goedkoop en plakkerig aan, geen kenmerken die je vaak waardeert in een slot.

De installatie vindt plaats in twee fasen. Eerst steek je de meegeleverde gateway in een stopcontact in de buurt van de deur waar je het slot installeert. Deze gateway vormt, net als de August Connect Wi-Fi Bridge, een brug tussen de Bluetooth-radio van het slot en uw Wi-Fi-netwerk. Dit moet dan in de Wyze app worden geconfigureerd voordat je het slot zelf instelt. Mijn gateway-configuratie mislukte in eerste instantie omdat ik niet merkte dat de app mijn wifi-wachtwoord automatisch in een echt woord heeft gecorrigeerd (een beginnersfout), maar behalve dat het proces vrij lang duurde om te voltooien, kreeg ik de gateway omhoog en draaien zonder extra problemen.

wyze lock-app 2

Met de gateway geconfigureerd, is het tijd om naar het slot zelf te gaan. Wyze biedt installatie-instructies binnen de app en de hardwareconfiguratie verliep soepel. Het hardware-ontwerp is enigszins onorthodox, met een slim systeem waarmee het slot intuïtief kan worden bevestigd via verschillende soorten bestaande hardware. Een unieke positie voor zijn vier AA-batterijen helpt ook om het formaat tot een minimum te beperken. Eenmaal aan de deur bevestigd, wordt het slot met de app gekoppeld via een druk op de knop onder de magnetische voorplaat op het binnenrozet.

Ik had aanvankelijk geen geluk om het slot aan de app te koppelen – alweer een langdurig proces – totdat ik me realiseerde dat de gateway abrupt de verbinding met mijn wifi-netwerk had verbroken. De app bood geen aanwijzingen over de reden voor de koppelingsfout, maar toen ik de gateway loskoppelde en weer aanzette, begon alles naadloos te werken.

Na kalibratie was het gebruik van de Wyze-app om het slot te bedienen eenvoudig en intuïtief. Omdat er geen toetsenbord hoeft te worden geconfigureerd, zijn er ook geen gebruikers of pincodes om te beheren; het toevoegen van extra gebruikers is gewoon een kwestie van een kopie van de app met hen delen. Een snelle tik opent of sluit het slot, en met een automatisch sluitsysteem kunt u het slot zo instellen dat het na een door u zelf te bepalen tijd inschakelt. Ongetwijfeld de meest opwindende eigenschap van het slot is dat het kan detecteren of de deur open of gesloten is op basis van zijn positie (geen extra sensoren vereist).

Het automatische vergrendelingsmechanisme kan zelfs worden geconfigureerd om onmiddellijk in te grijpen wanneer de deur sluit, en deze functie werkte perfect in mijn tests. Wyze bevat ook een geofencing-functie waarmee de deur automatisch wordt ontgrendeld wanneer je thuiskomt, en hoewel geofencing vaak fouten bevat, werkte het betrouwbaar op het Wyze-slot. Gedetailleerde logboekregistratie – direct beschikbaar op het startscherm van de app – houdt dit allemaal voor u bij.

wyze lock toetsenbord optie

Nu voor het nadeel: het Wyze-slot werkt momenteel in een vacuüm: er is geen ondersteuning voor Alexa of Google Assistant, hoewel Wyze zegt dat het dit jaar komt. Er is ook ondersteuning voor een apart verkocht numeriek toetsenblok, waarmee je van buitenaf toegang hebt tot de deur zonder de app te gebruiken, hoewel het accessoire op het moment van onze beoordeling nog niet was uitgebracht.

De prijs is natuurlijk de belangrijkste attractie hier: je krijgt een geweldig apparaat voor $ 100. Vergelijk het met producten zoals het eerder genoemde slot van de 3e generatie van augustus, dat nu wordt verkocht voor een gemiddelde straatprijs van $ 93 – zonder de wifi-brug die je nodig hebt om het te bedienen met je slimme luidspreker. Dat voegt nog eens $ 68 toe aan uw kosten.

De andere vangst is dat de Wyze Lock gewoon niet veel is om naar te kijken. Misschien kan de ondernemende huiseigenaar het nog aankleden met wat stickers.

0 Shares:
You May Also Like