Deze tv-antenne stemt zichzelf af om alle kanalen binnen te halen

smartenna 3

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Automatisch afstemmen om het grootste aantal kanalen te ontvangenPush-on antenneconnector Stevig ontwerp en bouwkwaliteit

nadelen

Vereist een stopcontactBulkier dan andere versterkte antennes

Ons oordeel

De Channel Master Smartenna+ is de meest geavanceerde antenne die we hebben getest, met een ingebouwde tuner die zich aanpast om het maximale aantal kanalen binnen te halen.

Heb je ooit een paar “konijnenoren” op je tv gehad toen je opgroeide? Als je dat deed, had je ze misschien op verschillende manieren moeten aanpassen voor verschillende stations. Dat komt omdat verschillende frequenties op verschillende manieren worden gereflecteerd, versterkt en verzwakt door dingen in je huis, dus het kan moeilijk zijn om een ​​constante, sterke ontvangst op alle kanalen te krijgen.

Hetzelfde geldt voor digitale tv, maar zonder konijnenoren kun je de ontvangst alleen beïnvloeden door de antenne door de kamer te bewegen. Channel Master’s CM-3001HD Smartenna+ verandert dat allemaal.

Op het eerste gezicht lijkt de Smartenna+ op een typische tv-antenne voor binnen. Het is een plat kunststof paneel met een koker om de antennekabelaansluiting. Maar het is een stuk intelligenter dan een typische antenne. Binnenin is een standaard tv-tuner en een versterkte antenne die elektrisch kan worden veranderd in een van de zeven ontvangstpatronen.

Wanneer u de antenne aansluit, bladert hij door elk van de patronen en telt hij het aantal tv-kanalen dat hij met elk patroon kan ontvangen. Nadat het klaar is, vestigt het zich op degene die u het grootste aantal kanalen zal opleveren. De technologie is gebaseerd op de “antennebesturing” die in sommige smartphones en wifi-routers en toegangspunten wordt gebruikt om de ontvangst te verbeteren.

Het klinkt bijna te complex voor een kleine antenne, dus we hebben het op de proef gesteld.

smartenna 1

Installatie

Er zijn een aantal dingen om te onthouden bij het instellen van de Smartenna+. De eerste is dat je een plek in de buurt van een stopcontact moet zoeken, omdat de antenne stroom nodig heeft. Channel Master levert een netsnoer van 1,8 meter en een coaxiale kabel van 4 meter bij de antenne, en de voedingsadapter zit in het midden. Als je geen plek binnen handbereik kunt vinden, kun je een langere kabel kopen.

De meegeleverde kabels hebben een nette nieuwe cinch-connector, ontworpen om een ​​goede geleiding te behouden zonder dat ze hoeven te worden vastgeschroefd (u hoeft hem er gewoon op te duwen).

Het tweede dat je moet onthouden, is dat je hem aan de muur moet hangen waar je hem insteekt. Dat komt omdat zodra je de stroom aansluit, hij begint te scannen naar kanalen. Een witte LED aan de onderkant van het apparaat knippert om het scannen aan te geven en na een paar minuten, wanneer de LED uitgaat, is het klaar.

smartenna 2

Prestatie

Zodra de antenne een patroon heeft gevonden, moet u een scan uitvoeren op uw tv – de tuner in de antenne vervangt die in uw tv niet.

Fiets nu door de kanalen. Als je merkt dat er een kapot gaat, kun je handmatig door de verschillende patronen schakelen om te zien of een de ontvangst verbetert. Tik op de kleine knop aan de onderkant van de Smartenna+ en je krijgt patroon één, twee keer tikken voor patroon twee enzovoort.

De mogelijkheid om handmatig tussen patronen te schakelen is er omdat de antenne zich op het gekozen patroon vestigt op basis van het grootste aantal kanalen dat kan worden ontvangen. Maar het weet niet wat er op die kanalen staat, dus het kan een patroon volgen dat niet is geoptimaliseerd voor je favoriete station.

Na het uitvoeren van een scan, vond ik het uiteenvallen op een lokaal station en probeerde elk van de verschillende patronen. En ja hoor, de breuk voor dit kanaal werd opgelost toen ik patroon vier bereikte.

In auto-scans slaagde de Smartenna+ erin om negen zenders te ontvangen met in totaal 45 kanalen. Onze huidige hoog aangeschreven versterkte binnenantenne, de Winegard Flatwave Amped, beheerde één extra station met twee extra kanalen. Dat extraatje was een station dat niet op de markt was, wat aangeeft dat het Winegard-model misschien iets gevoeliger is, maar de Channel Master zou beter voor je kunnen zijn, vooral als veel van de stations die je ontvangt, kapot gaan.

Gevolgtrekking

Channel Master heeft een behoorlijk gelikt systeem ontwikkeld, maar het is belangrijk om te onthouden dat het geen remedie is voor al je tv-ontvangstproblemen. Er zijn veel compromissen gesloten met een tv-antenne voor binnen en het verbreken van het beeld hoort erbij.

Het gebruik van de Smartenna+ zal waarschijnlijk de betrouwbaarheid van de kanalen die je krijgt verbeteren, en misschien krijg je er nog een paar, maar het kan niet op magische wijze al je ontvangstproblemen oplossen. Sommige zenders blijven slecht. (Ter referentie: de Smartenna+ heeft tijdens tests maximaal 45 kanalen opgepikt, terwijl een buitenantenne op dezelfde plek 68 naar binnen trok).

Smartenna+ van Channel Master kan vooral handig zijn op locaties waar de ontvangst niet per se zwak is, maar de neiging heeft om kapot te gaan vanwege nabijgelegen gebouwen of bomen.

0 Shares:
You May Also Like