Deze snelle oplossing kan je oude, domme wasdroger slim(er) maken

smartdry primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Over het algemeen eenvoudige installatie Solide verkoopargument voor het milieu Push- en Alexa-meldingen

nadelen

Sommige haperingen in de draadloze communicatie tijdens het gebruikApp is hopeloos onvolwassen, en Alexa-installatie is een beetje een beerVervanging van de batterij vereist het verwijderen van vier kleine schroeven

Ons oordeel

Deze goedkope upgrade kan uw oude droger draadloze functies geven en u tegelijkertijd geld besparen.

Moderne wasdrogers zijn uitgerust met handige hightech-functies zoals stoomdrogen, Wi-Fi-connectiviteit en vochtsensoren om te voorkomen dat energieverspilling – en mogelijke schade aan kleding – door te veel drogen wordt voorkomen. Dat klinkt allemaal geweldig, maar mijn droger dateert uit de jaren negentig. Is het laten vallen van $ 1.000 of meer op een nieuw model de enige optie die de zaken voor mij opknapt?

SmartDry biedt een eenvoudige hack: een slimme vochtsensor die in de trommel wordt gemonteerd en u via een app waarschuwt wanneer uw kleding warm en droog is, zodat u ze niet per ongeluk frituurt.

SmartDry wordt geleverd in een slanke doos met drie hardwarecomponenten. De SmartDry-sensor zelf is ongeveer zo groot als een mager muntblikje en hecht magnetisch aan de binnenkant van de droogtrommel. Het communiceert met de SmartDry-hub, een klein USB-aangedreven apparaat, via Bluetooth dient als een brug naar uw Wi-Fi-netwerk. Ten slotte kunt u met een eenvoudige USB-stroomadapter de SmartDry-hub aansluiten op een stopcontact; dit moet permanent worden aangesloten binnen 10 tot 15 voet van de droger om het systeem te laten werken.

Om te beginnen trekt u het papieren lipje onder de knoopcelbatterij in de SmartDry-sensoreenheid uit om deze te activeren. Deze slip zat zo vast in mijn testeenheid dat het papier volledig scheurde. Uiteindelijk moest ik de vier schroeven op het batterijdeksel losdraaien om de resterende scherf eruit te graven, zodat de batterij zou aansluiten. Gelukkig zit er een kleine schroevendraaier in de doos, net als een vervangende batterij; je hebt beide nodig, aangezien de fabrikant zegt dat de cel bij normaal gebruik 6 tot 12 maanden meegaat.

smartdry 1

Hierna gebruik je de SmartDry app om verbinding te maken met de componenten en te bridgen met je wifi-netwerk. Hoewel de app van SmartDry nauwelijks gepolijst is, is hij intuïtief genoeg, en ik heb helemaal geen hoofdpijn gehad tijdens de installatie.

Vanaf daar begint het plezier. SmartDry biedt weinig houvast in zijn app en niets door middel van een handleiding, maar het is niet moeilijk om dingen uit te zoeken. In wezen biedt het systeem vier verschillende waarschuwingen, die u elk afzonderlijk kunt in- of uitschakelen: een alarm dat afgaat na een vooraf ingestelde tijdsduur, een alarm dat afgaat als de droger stopt, een “delicate lading”-waarschuwing die u waarschuwt als de temperatuur stijgt tot boven de 125 graden Fahrenheit en een op vocht gebaseerde waarschuwing waarmee u kunt aangeven of u kleding “minder droog”, “droog” of “zeer droog” wilt.

SmartDry-app

Je hoeft de SmartDry app niet bij elke wasbeurt te openen. Zodra je je voorkeuren hebt ingesteld, onthoudt het deze voor toekomstige ladingen, dus elke keer dat je was klaar is, stuurt de app een “Clothes Are Dry” -melding naar je telefoon en een meldingsgeluid naar Alexa (Alexa zal echter niets aankondigen totdat je vraagt ​​wat je meldingen zijn. Als je vergeet de app te controleren voordat je de droger opstart, is je kleding nog bedekt. ​​Je hoeft alleen naar de app als je de instellingen wilt wijzigen.

Hoe goed werkt het? Het bewijs, zoals ze zeggen, zit in het witwassen, en ik had slechts een paar operationele problemen met SmartDry tijdens mijn testen (die bijna een dozijn ladingen was omvatte). Het belangrijkste probleem leek te zijn dat de sensor soms de verbinding met de hub zou verliezen, en de app gaf soms aan “Droger is inactief / kleding laden”, zelfs als deze actief was. Geforceerd afsluiten en vernieuwen zou het over het algemeen repareren zodat “Dryer is Running” zou worden weergegeven, maar vaak pas nadat het al een tijdje was omgevallen.

Mijn enige andere grote klacht draait om de algemene onvolwassenheid van de app. De grootste kop-scratcher is het timersysteem. Nadat je je looptijd hebt ingevoerd, verandert de afteltijd nooit in de app, dus er is geen gemakkelijke manier om te zien hoe lang de droger heeft gedraaid. Tik 45 minuten in en het display blijft op 45 minuten staan ​​totdat je een pushmelding krijgt dat de tijd om is, of je stopt het laden handmatig. Zelfs mijn 25 jaar oude droger heeft een afteltimer; dit lijkt een ongelooflijk basisfunctie die elke app die in 2020 is gebouwd, zou moeten bevatten. Alexa wordt ondersteund, zodat je bijvoorbeeld kunt vragen of je was klaar is, maar de installatie is ingewikkelder dan bij meer volwassen apparaten, dus zorg ervoor dat je de configuratie-instructies precies volgt.

SmartDry

Verder werkt SmartDry redelijk goed. Als u een redelijk grote hoeveelheid kleding aan het drogen bent, zijn de meeste waarschuwingen effectief. (Ik raad aan om waarschuwingen in te stellen op “permanent”, zodat u ze niet mist.) De timer stuurt een melding naar uw telefoon – aftellen of niet – wanneer deze klaar is met werken, net als de waarschuwing “droger gestopt”. Vreemd genoeg heb ik nooit een van de hittegerelateerde “delicate” waarschuwingen gekregen, hoewel de app wel een liveweergave van de temperatuur van mijn wasgoed liet zien.

Droogtemeldingen werkten beter: de melding ‘minder droog’ gaf me kleding die nog een beetje vochtig was, terwijl de meldingen ‘droog’ en ‘zeer droog’ inderdaad overeenkwamen met wasgoed dat klaar was om opgehaald te worden. Natuurlijk, als je tienerdochter de droger helemaal volstopt met twee weken aan kleding, zal SmartDry niet kunnen zeggen dat de kern van haar dicht opeengepakte klerenbol niet droog is, maar dit is echt een kwestie van gebruikersfout . Hoewel het ook worstelt met items zoals extra dikke handdoeken, heeft SmartDry zijn belofte waargemaakt om mijn kleding te redden van schade door me de droger sneller uit te laten dan ik anders zou hebben gedaan.

Natuurlijk biedt SmartDry ook een ander laatste voordeel voor gebruikers, zelfs als het u niet uitmaakt of uw T-shirts verschroeid raken: volgens het bedrijf besparen gebruikers doorgaans ongeveer 15 minuten onnodige droogtijd per lading, waardoor ze energie besparen en het milieu in uw huis verminderen. voetafdruk.

0 Shares:
You May Also Like