Deze slimme deur- en raamsensor met schroefdraad is alleen voor HomeKit-gebruikers

eve door and window main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige installatieWorks with HomeKit en ThreadEve-app stelt u in staat complexe automatiseringen te creëren

nadelen

Ondersteunt alleen Apple-apparatenPrijzig in vergelijking met de concurrentieMeer gericht op domotica dan beveiliging

Ons oordeel

Eve’s eenvoudig te installeren maar prijzige contactsensor biedt krachtige automatiseringen en werkt met Thread, maar ondersteunt geen Alexa of Google Assistant.

Eve Systems heeft steeds meer Thread-enabled slimme gadgets aan haar portfolio toegevoegd, waaronder de Eve Aqua sprinklercontroller (die we eerder hebben beoordeeld) en de Eve Energy slimme plug (idem). Nu komt Eve Door & Window, een HomeKit- en Thread-compatibele contactsensor, en het is net zo eenvoudig in te stellen en te gebruiken als Eve’s Aqua- en Energy-producten. Met bekwame hulp van de Eve-app ondersteunt Eve Door & Window krachtige automatiseringen en kunt u een diepe duik nemen in wanneer en hoe vaak uw deuren en ramen zijn geopend en gesloten.

Voor $ 40 is Eve Door & Window echter enorm duur voor een contactsensor, en hoewel het HomeKit ondersteunt, werkt het niet met Alexa of Google Assistant, wat betekent dat alleen Apple-gebruikers zich hoeven aan te melden. Je kunt het ook configureren om verlichtingsscènes te activeren wanneer je thuiskomt, of om de thermostaat lager te zetten wanneer iemand het raam opent, dus het is meer gericht op domotica dan op huisbeveiliging; voor het laatste sta je er alleen voor om de sensor te integreren met een beveiligingssysteem van derden. Eve biedt er zelf geen, en de enige HomeKit-compatibele beveiligingssystemen die we kennen, zijn van Abode (merk op dat we de Eve Door & Window niet hebben getest met het originele Abode-huisbeveiligingssysteem of de Abode Iota).

Specificaties:

Eve Door & Window bestaat uit twee componenten: een grotere (2,1 x 1,0 x 0,9 inch) sensormodule (of reed-schakelaar) en een kleiner (0,7 x 0,7 x 0,3 inch) stuk dat een magneet bevat. Elk onderdeel wordt geleverd met een peel-and-stick achterkant en kleine stippen op elk stuk laten zien waar ze moeten worden uitgelijnd.

De Eve Door & Window-sensormodule wordt gevoed door een half-AA (ER14250 3.6V) batterij, die in de doos wordt meegeleverd. Eve Systems zegt dat de sensor meer dan een jaar op één batterij moet werken. Ik gebruik mijn voorbeeldapparaat nog maar twee maanden, maar tot nu toe bevalt het goed.

Connectiviteit en smart home-integratie

Eve Door & Window is uitgerust met zowel Bluetooth-connectiviteit als ondersteuning voor Thread, het draadloze protocol met laag vermogen en lage latentie dat we op steeds meer slimme apparaten beginnen te zien, waaronder verschillende andere recente Eve-producten en Nanoleaf’s Essentials , Vormen en Elementen lijnen.

De batterijgevoede Eve Door & Window fungeert als een Thread-eindpunt (net als de Eve Aqua, die ook op een batterij werkt), terwijl de aangesloten Eve Energy en Nanoleaf’s Thread-compatibele lampen Thread-routers zijn, die Thread-netwerken kunnen uitbreiden door meerdere Thread-apparaten met elkaar te verbinden.

Om de Eve Door & Window via Thread verbinding te laten maken met internet, heeft deze een Thread-grensrouter nodig, zoals een Apple HomePod mini of de tweede generatie Apple TV 4K; De Shapes and Elements-lichtpanelen van Nanoleaf worden ook Thread border-routers zodra een beloofde firmware-update later deze maand arriveert.

Hoewel het gebruik van een Thread border-router een manier is om toegang te krijgen tot Eve Door & Window wanneer u niet thuis bent, is dit niet de enige manier. De sensor kan ook via Bluetooth verbinding maken met een HomeKit “home hub” -apparaat zoals een Apple TV (HD of beter) of een HomePod-luidspreker; als die verbinding tot stand is gebracht, kun je de status van Eve Door & Window zien, zelfs als jij en je iPhone buiten het Bluetooth-bereik zijn.

Hoewel Eve Door & Window compatibel is met HomeKit en Thread, werkt het niet met Alexa of Google Assistant. Dat betekent dat de sensor vrijwel alleen voor Apple-gebruikers is. Nu is het mogelijk dat Matter, een nieuwe smart home-standaard die belooft de Alexa-, Google Assistant- en HomeKit-ecosystemen te verenigen, die situatie zou kunnen veranderen, aangezien Thread een pijler van Matter is. Houd uw adem echter niet in; de eerste apparaten met Matter-functionaliteit worden pas aan het einde van het jaar verwacht, en het is niet duidelijk of Eve Systems met terugwerkende kracht Eve Door & Window for Matter zal certificeren.

Opstelling

Eve Door & Window in gebruik nemen is net zo eenvoudig als geadverteerd. Zowel de sensormodule als de kleinere magneetcomponent hebben een afpelbare achterkant, dus alles wat u hoeft te doen (na het installeren van de halve AA-batterij in de sensor) is het ene stuk op de deur of het raam te bevestigen en het andere op de bekleding , zodat het overeenkomende vierkant van stippen op elk stuk op één lijn ligt.

vooravond deur en raam batterij

Nu merk je misschien dat het magnetische stuk van de Eve Door & Window-kit ongeveer ⅔-inch korter is dan de sensorcomponent wanneer ze allebei op hetzelfde vlakke oppervlak zitten. Dat werkt prima als bijvoorbeeld je deurkozijn uit je muur steekt; als uw deur en deurkozijn echter gelijk liggen, zullen de stippen op de sensor en de magneetstukken niet op één lijn liggen. In dat geval bevestig je de meegeleverde kunststof verhogers aan de magneetmodule. Er worden vier risers meegeleverd en u klikt er gewoon zoveel op als u nodig hebt om de sensor en de magneet goed op één lijn te brengen.

vooravond deur- en raamverhogers

Het is me gelukt om Eve Door & Window in ongeveer 15 minuten op mijn voordeur te installeren, waarbij ik alle vier de stootborden heb gebruikt, aangezien de deur en het frame gelijk zijn. Twee maanden later voelt de sensor nog steeds veilig in mijn deur, zelfs nadat in totaal (ik raadpleeg de Eve-app hier) 432 deuren opengaan.

Zodra je de twee Eve Door & Window-stukken hebt geïnstalleerd, kun je het accessoire aan HomeKit toevoegen door de QR-code op de sensormodule te scannen met de camera van je iPhone; Als u dit doet, gaat u rechtstreeks naar de Apple Home-app, waar u de sensor kunt groeperen met andere HomeKit-apparaten in een bepaalde kamer. In mijn geval heb ik de sensor toegevoegd aan de keuken.

De Eve Door & Window-sensor verschijnt in de Eve-app zodra je deze in Home hebt toegevoegd. Het mooie van de Eve-app is dat je geen apart Eve-account hoeft aan te maken om het te gebruiken; in plaats daarvan verschijnen al je HomeKit-apparaten daar gewoon en kun je ze meteen naar eigen inzicht ordenen en automatiseren. Eve Systems benadrukt dat Eve Door & Window (evenals haar andere recente HomeKit-producten) verbinding maken met uw thuishub-apparaten via end-to-end-codering, zonder ooit contact op te nemen met andere diensten van derden.

Functies en functionaliteit

vooravond deur en raam homekit melding

Op het meest basale niveau kun je Eve Door & Window instellen om HomeKit-meldingen te activeren wanneer je deur of raam open of dicht gaat.

Met de Woning-app bepaal je zelf of je de meldingen altijd, alleen overdag, alleen ‘s nachts of op bepaalde tijden krijgt. Je kunt er ook voor kiezen om alleen meldingen te ontvangen wanneer er iemand thuis is, wanneer je thuis bent, wanneer je weg bent of wanneer er niemand thuis is.

Terwijl de Home-app alleen de huidige status van de sensor vertelt, kan de Eve-app je zoveel details geven over de contactgeschiedenis van de sensor als je kunt verdragen.

Eve deur en raam app

Het kan u bijvoorbeeld vertellen hoe vaak een bepaalde deur of raam in totaal is geopend, compleet met een grafiek waarin de gegevens worden uitgesplitst op uur-, dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis. Er is ook een logboek (dat u naar een Excel-document kunt exporteren) met de exacte tijden waarop uw deur of raam is geopend en voor hoe lang. Ten slotte vermeldt de app prominent de laatste keer dat de deur/het raam is geopend.

Naast het bewaken van de status van Eve Door & Window, kun je met de Eve-app de sensor ook toevoegen aan een breed scala aan automatiseringen. De sensor kan bijvoorbeeld een lichtscène activeren en uw favoriete muziekafspeellijst afspelen wanneer u door de deur loopt, en u kunt de automatisering zo instellen dat deze bijvoorbeeld alleen op doordeweekse avonden werkt, precies rond wanneer u normaal gesproken thuiskomt van het werk. Een andere optie is om de sensor uw airconditioning of verwarming lager te laten draaien wanneer een raam wordt geopend, of om de kleur van een licht te veranderen om u te waarschuwen dat de sensor is geactiveerd. Met elke automatisering kunt u een of meer triggers, voorwaarden en resulterende scènes toevoegen.

Hoewel Eve Door & Window kan worden geïntegreerd in een opstelling voor huisbeveiliging, biedt Eve Systems er zelf geen; in plaats daarvan positioneert de fabrikant de sensor meer als een universeel hulpmiddel voor domotica. Als je meer gericht bent op beveiliging en/of professionele thuisbewaking, moet je Eve Door & Window integreren in een HomeKit-compatibele slimme beveiligingskit van derden. Als je het liever simpel houdt. je bent misschien beter af met deur- en raamsensoren gebundeld met een slimme beveiligingskit voor thuis, zoals Ring Alarm (onze huidige TechHive Editors’ Choice voor slimme huisbeveiligingssystemen).

Waar het op neerkomt:

Wat het doet, doet Eve Door & Window goed. Het was een fluitje van een cent om in te stellen, het werkt goed met HomeKit, en het is gemakkelijk om automatiseringen te maken die alles kunnen doen, van het instellen van verlichtingsscènes en het opzetten van je deuntjes wanneer je thuiskomt om je HVAC-systeem aan te passen als iemand een raam opent. Maar $ 40 is behoorlijk hoog voor een enkele contactsensor, en totdat Matter van de grond komt, is Eve Door & Window alleen goed voor Apple-gebruikers.

0 Shares:
You May Also Like