Deze robotdweil doet dubbel werk als handschrobmachine

samsung jetbot mop 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Kan vloeren automatisch reinigen en muren en ramen (met de hand)Eenvoudige installatie en bedieningBeschikt over acht reinigingsmodi

nadelen

Niet goed in het verwijderen van geconcentreerde vlekken Geen app-bediening of planningsfuncties Ondersteunt geen virtuele grenzen

Ons oordeel

De Samsung Jetbot Mop is een gebruiksvriendelijke huishoudelijke hulp voor het schoonmaken van keukens, het schrobben van douches en het uitvoeren van andere lichte dweilklussen.

Robotstofzuigers zijn redelijk goed gecommercialiseerd, maar er lijkt voldoende ruimte te zijn voor innovatieve dweilrobots. Samsung’s Jetbot Mop heeft een van de meer unieke ontwerpen die we hebben gezien.

De 15-inch brede robot maakt gebruik van twee schijfvormige waterreservoirs, de “watertoevoerkit” genoemd, die zijn bevestigd met dweilpads om hem tijdens het schrobben over de vloer voort te stuwen. En terwijl de meeste robotmoppen die ene handeling uitvoeren, doet de Jetbot ook dienst als handreiniger. Eenvoudig te bedienen en betaalbaar, het is een aantrekkelijk alternatief voor meer geavanceerde robotmoppen, zoals de Braava Jet m6 van iRobot.

De Jetbot klaar maken om schoon te maken, vereist heel weinig inspanning. Eerst maak je de dweilpads nat en rinkelt; er worden twee paar meegeleverd: de microvezelpads zijn beter voor het vegen van gladde vloeren, in het wit zijn de dikkere moedergarenpads ideaal om gemorst materiaal op te nemen en stof uit scheuren en spleten te halen. Vervolgens vul je elk reservoir met schoon water – ik had er geen probleem mee om dit rechtstreeks uit mijn keukenkraan te doen – en bevestig vervolgens op elk reservoir een dweil. Bevestig ten slotte elk reservoir aan de paal aan de onderkant van de robot.

Om schoon te maken, plaats je de Jetbot gewoon op de grond en druk je eenmaal op de aan / uit-knop om hem in te schakelen en nogmaals om de Auto-modus te activeren. De robot begint over de vloer te slingeren, aangedreven door de draaiende beweging van zijn dweilen.

Samsung jetbot dweil schoonmaak muur

De Jetbot heeft geen mogelijkheid om kamers in kaart te brengen, dus hij reinigt in een schijnbaar willekeurig patroon van rechte, diagonale en zigzagbewegingen met behulp van zijn slimme sensoren om muren, meubels en kliffen te vermijden. Het ziet er funky uit als je gewend bent aan de rechte paden die door de meeste stofzuigers/mop-hybriden worden genomen, maar het werkte goed genoeg om mijn keuken en badkamers van muur tot muur te dekken. Het ondersteunt ook geen virtuele grenzen, dus ik moest een fysieke grens maken met behulp van enkele dozen om te voorkomen dat het op de vloerbedekking die aan deze kamers grenst zou drijven.

Samsung jetbot dweilafstandsbediening

Naast automatische reiniging biedt de Jetbot zeven andere modi die u kunt activeren vanaf de afstandsbediening van het apparaat. Sommige, zoals Edge en Focus, waarmee de Jetbot langs muren kan dweilen of gebieden met geconcentreerd vuil grondig kan reinigen, zouden bekend moeten zijn als je een robotstofzuiger hebt gebruikt. Andere modi zoals Step en Figure-8 reinigen in unieke patronen die waarschijnlijk het meest geschikt zijn voor grotere ruimtes dan de keuken en badkamer. U kunt de Jetbot ook handmatig besturen met behulp van de richtingstoetsen op de afstandsbediening.

Pak hem bij het handvat en druk twee keer snel op de aan/uit-knop en je kunt hem gebruiken om badkuipen, douchetegels, ramen en andere oppervlakken schoon te maken. Ik vond dit bijzonder, eh, handig, omdat je alleen maar een beetje druk hoeft uit te oefenen en de Jetbot het meeste werk doet om deze verafschuwde huishoudelijke taken aan te pakken.

jetbot dweilbak

De Jetbot elimineert de noodzaak van handen dweilen niet. Hoewel het geweldig is om oppervlaktevuil weg te vegen, biedt het niet de beweging die nodig is om dieper vuil weg te schrobben. En omdat het alleen gewoon water kan gebruiken, desinfecteert het je vloeren niet. Maar dit zijn beperkingen van de meeste robotstofzuigers. Met zijn dubbele functie vermindert het hoe vaak u uw dweil en andere schoonmaakbenodigdheden moet uitbreken, en dat maakt het een aanbeveling waard.

0 Shares:
You May Also Like