Deze prachtige accentlamp ondersteunt zowel Zigbee als Bluetooth

philips hue iris main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Elegant ontwerp Levendige kleuren en instelbaar wit licht Doorschijnende diffuser gloeit zelfs bij lage helderheidsinstellingen Werkt met Alexa, Google Assistant en (met behulp van de Hue Bridge) HomeKit

nadelen

Beperkte opties voor Bluetooth-bediening Met stof beklede voedingskabel is opgezadeld met een muurwrat

Ons oordeel

Een makkie om in te stellen en compatibel met Alexa, Google Assistant en (indien gebruikt met een hub) HomeKit, de Bluetooth-compatibele Iris zorgt voor een gemakkelijke en goedkope manier om een ​​kamer op te warmen.

De nieuwste versie van de Iris, een slimme sfeerlamp van Philips Hue, eigendom van Signify, is een geweldige verbetering van het elegante origineel, door de helderheid te verhogen, de doorschijnende lichtdiffusor te verbeteren en de stroomkabel op te blazen, terwijl op de koop toe een Bluetooth-radio wordt toegevoegd. In staat om zowel met als zonder hub te werken, kan de Iris van $ 100 een rustgevende kleur of afstembaar wit licht op een nabijgelegen muur werpen, terwijl de doorschijnende diffuser gloeit in de heldere schaal van de lamp. Een makkie om in te stellen en compatibel met Alexa, Google Assistant en (indien gebruikt met een hub) HomeKit, de Iris zorgt voor een gemakkelijke en goedkope manier om een ​​kamer op te warmen.

Hoewel de Iris een catalogusprijs heeft van $ 100 (of $ 99,99 als je er technisch over wilt worden), vindt de onlangs uitgebrachte lamp nu pas zijn weg naar de winkelkanalen, dus wees niet verbaasd als je hoge prijzen ziet van derde- wederverkopers van partijen.

Ontwerp en specificaties

Hoewel hij tot 570 lumen heeft, of twee keer zo helder als zijn voorganger, is de Iris niet echt bedoeld om een ​​kamer te verlichten of een werkruimte te verlichten. In plaats daarvan (en net als zijn draagbare neef, de Philips Hue Go), is de Iris meer een sfeerlicht en werpt een witte of gekleurde gloed op een nabijgelegen muur.

Ongeveer 7,5 centimeter lang, 7 centimeter breed en 8 centimeter diep, voelt de Iris van 1,5 pond verrassend licht aan voor zijn formaat. De doorschijnende diffuser van de lamp is zichtbaar in de doorzichtige plastic voet van de Iris, waardoor de lamp zowel van binnen als van buiten kan gloeien.

Verkrijgbaar in zowel zwarte als witte afwerkingen, samen met een kwartet van metalen “speciale editie” -kleuren (goud, roze, koper en zilver), de basis van de Iris heeft een vlak gebied aan de onderkant dat de lamp op ongeveer 45 graden plaatst hoek. Nabij de basis van de Iris bevindt zich een 6,5-inch, met stof beklede voedingskabel die eindigt in een dikke, stopcontactblokkerende 24-watt AC-adapter.

philips hue iris achter

Naast het vermogen om in 16 miljoen kleuren te gloeien, kan de Iris ook wit licht werpen dat instelbaar is van een zeer warme 2.000 Kelvin tot een wazig daglicht van 6.500 Kelvin.

Opstelling

Net als bij andere nieuwe Philips Hue-lampen, is de Iris compatibel met zowel Bluetooth als Zigbee, wat betekent dat je geen Hue Bridge nodig hebt. Verwijder de niet-productlink om de Iris te gebruiken, hoewel je misschien wilt upgraden naar een bridge zodra je ontdekt de beperkingen van de Hue Bluetooth-setup.

hue iris-app

Voor meer informatie over het in gebruik nemen van een Hue-lamp zoals de Iris, bekijk mijn recensie van de nieuwe Hue Lightstrip Plus. De korte versie is dat de Iris is uitgerust met zowel Bluetooth- als Zigbee-radio’s, wat betekent dat je niet per se een Hue Bridge nodig hebt om de Iris te gaan gebruiken. Met de Hue Bluetooth-app op je iOS-apparaat of Android-telefoon kun je de Iris in- en uitschakelen, de helderheid en kleurtemperatuur wijzigen, voorinstellingen voor verlichting wijzigen, timers instellen en eenvoudige, eenmalige slaap-/wekroutines maken, geen naaf nodig.

Het gebruik van de Iris met Bluetooth heeft echter enkele ernstige beperkingen, waaronder het feit dat u zich binnen 10 meter van de Iris moet bevinden om hem te bedienen. Je kunt de Iris ook niet groeperen in een kamer met andere Hue-lampen, en je kunt ook niet meer dan 10 lampen tegelijk bedienen. En hoewel je met de Hue Bluetooth-app de Iris kunt verbinden met Alexa of Google Assistant, kun je de Iris niet gebruiken met HomeKit.

Gelukkig is het gemakkelijk om de Iris naar de Hue Bridge te migreren om de mogelijkheden aanzienlijk uit te breiden. De bridge kan niet alleen tot 50 Hue-lampen aansturen, maar kan ze ook in kamers en “zones” groeperen. Je kunt ook uitgebreidere routines en aangepaste schema’s maken, of zelfs je lampen bedienen als je niet thuis bent. Ten slotte betekent het gebruik van de Bridge dat je de Iris (of andere ondersteunde Hue-lampen) aan HomeKit kunt toevoegen.

Functies en prestaties

Een van de grootste uitdagingen van de Iris is een creatieve, namelijk, waar moet je hem precies neerzetten? Nadat ik in mijn eetkamer en slaapkamer met de lamp had gerommeld, zette ik hem uiteindelijk in een donkere hoek van mijn kantoor, waar hij een koele gloed van 6500K wierp die een geruststellende straal wazig daglicht simuleerde. (Ik heb trouwens de Iris met de Hue Bridge gebruikt.)

philips hue iris muur

Ik heb me snel aangepast aan het feit dat ik de Iris in mijn kantoor had, hoewel ik hem net zo goed in mijn slaapkamer had kunnen laten staan, deels om de wendbaarheid van de lamp als nachtlampje te testen. Een van de innovaties van de nieuwe Iris is dat wanneer je de helderheid instelt op slechts 1 procent, de diffuser een heel klein beetje gloeit zonder echt licht op de muur te werpen, waardoor hij perfect is voor gebruik in een oh-zo-zachte wake-up routine .

Naast wek- en slaaproutines werkt de Iris met standaard timers; ik heb bijvoorbeeld de Iris ingesteld om de helderheid elke ochtend om 7 uur op te voeren tot ongeveer 50 procent, en vervolgens langzaam te dimmen en zichzelf elke avond om 19.00 uur uit te schakelen. Een andere optie zou zijn geweest om de Iris in te stellen om zichzelf in en uit te schakelen bij zonsopgang en zonsondergang, of om zichzelf te doven wanneer een Hue-compatibele bewegingssensor detecteert dat er niemand in de kamer was. De Iris speelde ook leuk met stemassistenten en veranderde gehoorzaam de kleuren, helderheid en energietoestanden volgens mijn Alexa-, Google Assistent- en Siri-vragen.

Waar het op neerkomt:

De Philips Hue Iris heeft last van problemen die veel voorkomen bij Hue-lampen, waaronder beperkte Bluetooth-ondersteuning (hoewel het fijn is om de optie überhaupt te hebben) en een dikke muurwrat die nabijgelegen stopcontacten blokkeert. Anders heb ik moeite met het bedenken van klachten over de gebruiksvriendelijke, knap ogende Iris, die in vrijwel alle opzichten een verbetering is ten opzichte van de originele versie.

0 Shares:
You May Also Like