Deze kleine plug-in-luidspreker plaatst Alexa op plaatsen waar andere Echo-apparaten niet komen

echo flex main 3

Hoewel de compacte en goedkope Echo Dot een geweldige manier is om Alexa in je slaapkamer, studeerkamer of thuiskantoor te plaatsen, helpt het niet veel in een ruimte met minimale of niet-bestaande schapruimte, zoals een aanrecht, een gang of een gereedschapsschuur. Betreed de Echo Flex, een kleine, vierkante Echo-luidspreker met een geïntegreerde wisselstroomadapter, zodat je hem rechtstreeks op een stopcontact kunt aansluiten.

De dubieuze geluidskwaliteit van de Flex is niet geschikt voor muziek, maar het is prima om met Alexa te chatten, terwijl je op de geïntegreerde USB-poort optionele nachtlicht- en bewegingssensormodules kunt aansluiten. Het beste van alles is dat de prijs van $ 25 van de Flex (die we al met korting zien) hem aantrekkelijk betaalbaar maakt.

Ontwerp

Met een gewicht van 5,2 gram en ongeveer de grootte van een USB-muuradapter, is de boxy, 1,75 inch dikke Echo Flex (de twee achterste AC-tanden niet meegerekend), hoe dan ook vanuit een ontwerpaspect ver verwijderd van de met stof beklede Echo Punt. Terwijl de Dot er goed uitziet op een boekenplank naast familiefoto’s, ziet de utilitaire Flex eruit alsof hij in een gereedschapskist thuishoort; inderdaad, het is een perfect voorbeeld van een vormvergaderingsfunctie.

Aan de voorkant van de Flex bevinden zich de standaard Echo “Action” en mic-muting-knoppen, met een indicatielampje erboven dat oplicht wanneer Alexa luistert, samen met een paar flankerende microfoongaten. Onder de knoppen bevinden zich twee kleine luidsprekerpoorten, terwijl een 3,5 mm line-out-aansluiting aan de rechterkant van het apparaat zit.

Dat zijn in wezen dezelfde bedieningselementen die je op de Echo Dot vindt, met een opmerkelijke uitzondering: er zijn geen volumeregelaars, wat betekent dat je Alexa moet vragen of met de Alexa-app moet spelen om het volume van de Flex aan te passen. (Nogmaals, ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst de volumeknoppen op mijn Echo Dot heb aangeraakt.)

Kijk aan de onderkant van de Flex en je zult de USB Type-A-oplaadpoort vinden, die tot 7,5 watt laadvermogen kan leveren voor een smartphone of ander compatibel apparaat. De USB-poort fungeert ook als een socket voor snap-on modules van derden die functionaliteit toevoegen aan de Flex. Voorlopig zijn er twee beschikbaar: een bewegingssensor en een slim nachtlampje. Deze kosten $ 15 per stuk (je kunt ze ook gebundeld met de Flex kopen). Wanneer ze zijn aangesloten, voegen de modules ongeveer 2,5 cm toe aan de totale hoogte van de Flex. Ik heb de Flex getest met de bewegingssensor (die ik straks in meer detail zal bespreken), maar ik heb het nachtlampje niet geprobeerd.

echo flex hoofd

Een kenmerk dat ontbreekt in de Flex is een passthrough AC-stopcontact, wat betekent dat je in wezen een stopcontact verliest wanneer je de Flex op een stopcontact aansluit. Dat kan een probleem zijn in bijvoorbeeld een keuken, vooral als je de Flex hebt aangesloten op een stopcontact boven het aanrecht, waar je misschien ook van plan bent mixers, blenders of broodroosters aan te sluiten. De Flex neemt tenminste geen stopcontacten in beslag, zolang hij maar op de onderste is aangesloten. U kunt ook overwegen om hier een stekkerdoos of overspanningsbeveiliging in te zetten (klik op deze link om te lezen over onze topkeuzes op het gebied van overspanningsbeveiligingen).

Toch opent het feit dat de Flex in elk stopcontact kan worden gestoken zonder dat er een netsnoer of een plat oppervlak nodig is, allerlei interessante mogelijkheden. Afgezien van het feit dat het een stopcontact in beslag neemt dat je misschien voor een ander apparaat gebruikt, is het best netjes om Alexa op je wenken te hebben en boven het aanrecht, op een werkplaatsmuur of zelfs in een gang te bellen, allemaal plaatsen waar een grotere slimme luidspreker past niet.

Opstelling

De Flex in gebruik nemen is moeiteloos als je al Echo-luidsprekers in huis hebt. Als je de Flex koopt met het Amazon-account waarop je Alexa-apparaten voor thuis zijn geregistreerd, moet de Flex automatisch verbinding kunnen maken met je wifi-thuisnetwerk, waarbij je andere Echo-luidsprekers fungeren als “helper” -apparaten voor het verbindingsproces, geen wachtwoord nodig. Het installatieproces werkte perfect voor mij, waarbij de Flex binnen een minuut of zo verbinding maakte met het wifi-netwerk nadat ik hem had aangesloten. Zelfs als je geen andere Echo-luidsprekers thuis hebt, is het instellen van de Flex je eerste Echo-apparaat, kun je het instellen zoals elke andere Echo-luidspreker met behulp van de Alexa mobiele app.

echo flex-socket

Wat betreft de optionele modules van de Flex, je steekt ze gewoon in de USB-aansluiting van de Flex en ze werken, waarbij Alexa de modules automatisch ontdekt. Zodra je een module op de Flex hebt aangesloten, kun je de Alexa-app gebruiken om de module te hernoemen (bijvoorbeeld “Keukenbewegingssensor”) of toe te voegen aan routines, of je kunt Alexa gewoon vragen om hem te bedienen (“Alexa, zet het nachtlampje in de gang aan”).

Functies en functionaliteit

Als je het saaie ontwerp en de waardeloze geluidskwaliteit van de Echo Flex overwint (we zullen de audio van de Flex even in meer detail bespreken), zul je beginnen te beseffen dat de Flex vrijwel alles kan wat een Echo Dot kan.

Je kunt Alexa bijvoorbeeld vragen om het gebruikelijke takenpakket uit te voeren, van het controleren van het weer en het opzeggen van sportuitslagen tot het aandoen van je lichten en het inschakelen van de “Bewakings”-modus (waardoor Alexa een oor houdt voor verdachte geluiden zoals brekend glas en jammerende brandalarmen).

Net als bij een Echo Dot of elke andere Echo-luidspreker, kunt u de Flex koppelen met een externe Bluetooth-luidspreker, of u kunt een externe luidspreker aansluiten via de 3,5 mm audio-aansluiting aan de rechterkant van het apparaat. En als je een momentje privacy nodig hebt, kun je op de mute-knop van de microfoon drukken, terwijl je met de Action-knop alarmen kunt dempen of het apparaat kunt resetten.

De optionele modules van de Flex maken de kleine luidspreker nog nuttiger. De slimme nachtlichtmodule zou bijvoorbeeld een slimme keuze zijn als je de speaker op een stopcontact in de gang zou aansluiten. Voor de Flex die ik in mijn keuken heb geïnstalleerd, heb ik een Alexa-routine gemaakt voor de modulaire bewegingssensor om mijn keukenverlichting uit te schakelen na 15 minuten inactiviteit. (Ik had ook routines kunnen maken om bijvoorbeeld de keukenverlichting aan te doen wanneer iemand de kamer binnenkwam, met zowel daglicht- als nachtlichtmodi, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om het simpel te houden.)

echo flex modulair ontwerp

Prestatie

Zoals ik al heb vermeld, is de audiokwaliteit van de Flex niet geweldig wat muziek betreft, en Amazon (tot zijn eer) maakt er geen doekjes om en zegt duidelijk in de productbeschrijving dat de 0.6-inch luidspreker van de Flex “niet geoptimaliseerd voor het afspelen van muziek.” Inderdaad, de geluidskwaliteit van de “mini” -driver van de Flex is vergelijkbaar met die van een AM-radio of een walkietalkie, en het maakt de zo-zo 1,6-inch driver van de Echo Dot in vergelijking daarmee positief weelderig. Als je echt muziek wilt afspelen op de Flex, kun je hem beter koppelen met een Bluetooth-luidspreker of hem aansluiten op een bedrade luidspreker via de 3,5 mm audio-aansluiting. Je kunt hem ook vragen om muziek af te spelen op een ander Echo-apparaat of een luidsprekergroep.

Hoewel de nietige luidspreker van de Flex niets is om over naar huis te schrijven, is hij goed genoeg – en luid genoeg – om de stem van Alexa perfect hoorbaar te maken in bijvoorbeeld een drukke keuken, zelfs als je aan de andere kant van de kamer bent. Net zo belangrijk is dat de geïntegreerde microfoons van de Flex gevoelig genoeg zijn om u te horen terwijl de koelkast zoemt of de kraan loopt. Ik heb de Flex ook geprobeerd in een stopcontact in de gang dat slechts een voet of zo boven de vloer was, en nogmaals, Alexa had geen moeite om me te horen, zelfs als ik een paar meter verderop stond en met een rustige stem sprak.

Nu, als je een blender of een tafelzaag hebt die wegbrult, of een ander luid apparaat dat draait, zijn alle weddenschappen uitgeschakeld. Ik zette de Cuisinart-keukenmachine in onze keuken aan en probeerde Alexa wakker te maken, en ze kon het niet horen, zelfs niet toen ik praktisch voor de Flex stond te schreeuwen. Als je met Alexa in de schuur wilt chatten, moet je eerst de kolomboormachine uitzetten.

Afgezien van luidsprekers en microfoons, gedroeg de Alexa-aangedreven Flex zich precies zoals mijn andere Echo-luidsprekers, ijverig beantwoordend vragen, gehoorzamen aan commando’s, slimme apparaten bedienen en alarmen laten klinken, en de optionele modules – of in ieder geval de bewegingssensor die ik heb getest – werkten precies zoals beloofd.

Waar het op neerkomt:

Hoewel het zeker geen muziekluidspreker is (en ook niet de bedoeling was), zorgt de compacte, plug-in Echo Flex voor een geweldige manier om Alexa op plaatsen te plaatsen waar andere Echo-luidsprekers niet helemaal passen. We zijn ook dol op het modulaire ontwerp van de Flex, dat add-ons mogelijk maakt zoals de nachtlicht- en bewegingssensormodules, met (hopelijk) meer. De installatie is een fluitje van een cent en de dubbele microfoons van de Flex detecteren uw stem vanuit een andere kamer goed.

0 Shares:
You May Also Like