Deze in-ear hoofdtelefoon heeft een gespleten persoonlijkheid, maar geweldige telefoonvaardigheden

1more dd anc pro lifestyle4

Ik ben een grote fan van 1More in-ear hoofdtelefoons (IEH’s). De stijlvolle True Wireless van het bedrijf is mijn go-to IEH voor de sportschool en wandelingen in de buurt, en ik gaf de Triple Driver IEH een beoordeling van 5 – de enige dergelijke beoordeling die ik tot nu toe heb gegeven – in mijn recensie van drie bekabelde modellen vanaf 1Meer.

Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat ik enthousiast was om het nieuwste aanbod van 1More, de Dual Driver ANC Pro draadloze IEH, te beoordelen. De vormfactor is vergelijkbaar met die van verschillende modellen van het bedrijf, maar verschilt van de andere draadloze IEH’s die ik heb geprobeerd. Ik hou echt van de vormfactor, maar de geluidskwaliteit is het belangrijkst, en de Dual Driver ANC Pro is in dat opzicht iets van een gespleten persoonlijkheid.

Functies

De Dual Driver ANC Pro bestaat uit een flexibele, met siliconen bedekte nekband met dunne draden die aan beide uiteinden naar voren komen en aansluiten op de oorstukken. De achterkant van de oorstukjes is magnetisch, zodat ze samen een ketting vormen, zodat ze gemakkelijk en veilig kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt. Dit is veel beter dan kleine oordopjes in je zak te doen of te prutsen met een draagtas, vooral als je grote oordopjes gebruikt zoals ik.

1more dd anc pro opener

Ik hou erg van deze vormfactor. Hiermee kunnen de bedieningselementen op de nekband worden geplaatst, waar ze groter, meer gescheiden en intuïtiever kunnen zijn dan bedieningselementen op echte draadloze IEH’s. Ook heeft de Dual Driver ANC Pro een IPX5-classificatie voor waterbestendigheid, zodat je je echt in het zweet kunt werken zonder je zorgen te maken over eventuele schade.

Zoals de naam al aangeeft, gebruikt deze IEH twee drivers in elk oorstuk: een 13,6 mm dynamische driver met titanium-composiet diafragma voor de lage en middenfrequenties en een gebalanceerd armatuur voor de hoge tonen. De resulterende frequentierespons strekt zich uit van 20 Hz tot 40 kHz (geen tolerantie opgegeven), wat betekent dat het audio met hoge resolutie kan weergeven.

Ook in de naam zit de term ANC, wat staat voor actieve ruisonderdrukking. Deze IEH biedt wat 1More “hybride ruisonderdrukking” noemt met twee microfoons in elke oortelefoon. De ene wordt een feedforward-microfoon genoemd, die omgevingsgeluid oppikt, en de andere wordt een feedback-microfoon genoemd, die de ANC-aanpassingen van de feedforward-microfoon fijnafstemt en een verwerkingslus vormt. Bovendien kunt u kiezen tussen twee ANC-niveaus; Niveau 1 biedt tot 35 dB demping, terwijl niveau 2 20 tot 25 dB biedt. Je kunt ANC natuurlijk ook helemaal uitschakelen.

Een ander aspect van de ANC-functie is windruisonderdrukking, die u afzonderlijk kunt inschakelen wanneer ANC is ingeschakeld. Volgens de webpagina voor dit product, “onderdrukt het de microfonie veroorzaakt door wind wanneer ANC is ingeschakeld.”

1more dd anc pro explodeerde1

Een aparte microfoon in de nekband vangt je stem op tijdens telefoongesprekken. Het bedrijf noemt deze microfoon ENC (environmental noise cancelling), die in combinatie met een DNN-algoritme (deep neural network) omgevingsgeluid zou filteren voor heldere telefoongesprekken, zelfs in luide omgevingen.

De Dual Driver ANC Pro implementeert Bluetooth 5, dat zorgt voor snellere overdracht over langere afstanden in vergelijking met Bluetooth 4.2. Het ondersteunt Sony’s LDAC-codec voor Android en AAC (Advanced Audio Coding) voor Apple-producten. Beide zijn lossy maar van hogere kwaliteit dan de meeste Bluetooth-codecs; in het bijzonder heeft LDAC een gegevenssnelheid van 990 Kbps vergeleken met 328 Kbps voor SBC, die ook wordt ondersteund. Aan de andere kant ondersteunt deze IEH geen aptX.

Naast Bluetooth kunt u de Dual Driver ANC Pro ook aansluiten op een USB-bronapparaat, zoals een computer, met behulp van de USB-C-poort aan het uiteinde van de linkerkant van de nekband en naar lossless audio luisteren. Interessant is dat de productpagina dit voorbehoud bevat: “De hoofdtelefoon moet zijn opgeladen om via een bekabelde verbinding te kunnen worden beluisterd.” Oké, maar dezelfde USB-C-poort wordt gebruikt om de batterij op te laden, dus tenzij het USB-bronapparaat geen stroom levert, zal het maken van deze verbinding de batterij opladen, waarbij standaard aan die voorwaarde wordt voldaan.

Over de batterij gesproken, het is een lithium-ion-type van 160 mAh dat goed is voor maximaal 20 uur muziek (AAC-formaat, ANC uit, 50 procent volume) op een volledige lading, wat ongeveer een uur duurt om te voltooien vanuit een lege toestand. Nog beter, een snelle oplaadbeurt van 10 minuten biedt tot drie uur speeltijd. Interessant is dat bestanden in het LDAC-formaat veel sneller batterijvermogen opslokken, en dat ze slechts ongeveer acht uur meegaan op 50 procent volume met ANC uitgeschakeld. Als u ANC inschakelt, wordt de totale speeltijd met drie tot vier uur verkort, behalve voor LDAC, die slechts ongeveer een half uur verliest.

1more dd anc pro explodeerde2

Gebruikersomgeving

Zoals ik eerder al zei, bevinden de bedieningselementen zich op de nekband, met name aan de linkerkant. Aan de bovenkant bevinden zich drie knoppen: aan/uit, windruisonderdrukking aan/uit en ANC 1/2/uit.

Aan de binnenkant bevinden zich de knoppen voor volume omhoog en omlaag aan beide uiteinden van een tuimelschakelaar, evenals de afspeel-/pauzeknop, die ook naar het volgende of vorige nummer gaat door er respectievelijk twee of drie keer op te drukken. Met deze knop kun je ook een telefoongesprek beantwoorden, ophangen en weigeren, en je kunt de spraakbesturing van je apparaat (zoals Siri en Google Assistant) activeren door de knop ingedrukt te houden, maar alleen als er geen muziek wordt afgespeeld of een telefoongesprek wordt gevoerd. voortgang.

Het wijzigen van de instellingen voor vermogen, ANC en windruisonderdrukking geeft een hoorbaar signaal dat aangeeft wanneer ze in- of uitgeschakeld zijn en welke ANC-modus is geselecteerd. De signalen zijn korte, onderscheidende geluidseffecten, wat oké is, hoewel ik liever gesproken aanwijzingen zou geven met de huidige toestand en het batterijniveau, zoals sommige koptelefoons, waaronder veel 1More-modellen, bieden.

Het bedrijf biedt ook een gratis app aan met de naam 1More Music voor iOS- en Android-apparaten. De app is eenvoudig en duidelijk, zodat u ANC en windruisonderdrukking kunt in- of uitschakelen. Het biedt ook een korte handleiding voor het product en een indicator voor het batterijniveau.

1more dd anc pro-app

Een andere functie in de app heet Smart Burn-In, die in totaal 12 uur lang geluidssignalen afspeelt om de drivers in te breken. Ik hecht niet veel waarde aan het idee dat het inbreken van stuurprogramma’s een groot verschil maakt in de geluidskwaliteit, dus heb ik het in dit geval niet gedaan. Maar het is er als je je anders voelt.

Bovendien onthult de app de firmwareversie en kunt u deze indien nodig bijwerken. Mijn recensie-exemplaar had versie 1.01.05, terwijl de huidige versie 1.02.01 is, dus ik heb het bijgewerkt.

Prestatie

Voor de beste prestaties van elke IEH is het van cruciaal belang om de juiste oordopjes voor uw specifieke oren te selecteren. De oordopjes moeten uw gehoorgangen volledig afsluiten; als ze te klein zijn, komen omgevingsgeluiden door, de algehele geluidskwaliteit is dun en bruisend en de bas is bloedarm.

De Dual Driver ANC Pro wordt geleverd met vier paar siliconen oordopjes: 11 mm, 13 mm, 14,2 mm (vooraf geïnstalleerd) en 15,5 mm. Ze hebben allemaal een ovale dwarsdoorsnede, die bedoeld is om hen te helpen een goede afdichting te bereiken in de ovale opening naar de gehoorgang. De mondstukken waarop de oordopjes zijn geïnstalleerd, zijn ook ovaal, zodat de oordopjes in de juiste richting zitten. Het is een strakke pasvorm en een beetje lastig om de oordopjes te verwisselen. Ik gebruik normaal de ronde 14,5 mm siliconen oordopjes van 1More op alle IEH’s, maar ik heb de 14,2 mm-tips geprobeerd die bij de Dual Driver ANC Pro worden geleverd, en ze werkten prima voor mij.

1more dd anc pro-besturingselementen

Zoals gewoonlijk wendde ik me tot Tidal’s Master-bibliotheek van mijn iPhone XS als bron voor testtracks. Als eerste was er “Flame Twin” van het nieuwe album van Norah Jones. Met ANC uit was het geluid schoon en goed uitgebalanceerd met heldere en aanwezige zang. Door ANC aan te zetten – wat begint bij de sterkere instelling – nam het niveau aanzienlijk toe en het geluid werd veel rijker met verhoogde bas die een beetje overgebalanceerd was. De mildere ANC-instelling klonk ongeveer hetzelfde.

Ik had nog nooit de elektronica van Apparat gehoord, maar “Hosea” van is een prachtige caleidoscoop van klankkleuren die rond het stereogeluidsveld wervelen. Met ANC uit was het geluid schoon, maar een beetje dun en bloedarm. In dit geval gaf ik de voorkeur aan het rijkere, diepere geluid met ANC aan. Nogmaals, er was niet veel verschil tussen ANC-niveau 1 en 2.

Een andere nieuwe ontdekking – dit keer in de jazz – was bassist en componist Misha Mullov-Abbado. Ik luisterde naar “Seven Colours” van zijn album, dat piano, akoestische bas en drums bevat, samen met trompet, altsax en tenorsax die een aantal prachtige inventieve melodische en harmonische ideeën speelt. Met ANC uit was het geluid schoon, slank en strak; het aanzetten zorgde ervoor dat het geluid veel rijker en voller werd, en de bas was een beetje overgebalanceerd en onduidelijk.

1more dd anc pro oplaadpoort

Wat betreft het land, ik heb “Maggie” van het album van Sarah Jarosz uitgecheckt. Ze heeft een prachtige stem en de opnamekwaliteit is uitzonderlijk. Met ANC uit was het geluid schoon en goed uitgebalanceerd. Door ANC aan te zetten, werd het nummer luider en rijker met meer bas – misschien een beetje te veel.

Toen ik meer bekend terrein betrad, luisterde ik naar het eerste deel van Beethovens Pianosonate nr. 8, Op. 13 “Pathétique” zoals uitgevoerd door Wilhelm Backhaus op het toepasselijk genaamde album . Deze keer, met ANC uit, klonk de piano dun en zelfs een beetje schel. Toen ik ANC inschakelde, was de track luider en voller, wat ik sterk prefereerde.

Voor nog een paar instrumenten heb ik het eerste deel van Wind Quintet, Op. 79 van August Klughardt zoals uitgevoerd door Les Vents Français op hun album. Met ANC uit was het geluid schoon en een beetje dun, en elk instrument was duidelijk afgebakend. Toen ik ANC inschakelde, werd het nummer luider en rijker, en ik kon elk instrument nog steeds vrij gemakkelijk onderscheiden.

Voor een paar grote kanonnen luisterde ik naar het derde deel van John Adams’, zoals uitgevoerd door de Los Angeles Philharmonic onder leiding van Gustavo Dudamel, met Yuja Wang als pianopartij. Nogmaals, met ANC uit, was het geluid schoon en helder met een ietwat magere bas en uitstekende afbakening van individuele instrumenten en secties. Het nummer werd luider en voller met ANC aan, en de bas werd een beetje overgebalanceerd.

Om de prestaties van de hoofdtelefoon te testen, liet ik mijn vrouw me bellen. Het werkte in dit opzicht beter dan elke andere IEH die ik heb geprobeerd; haar stem klonk warm en zuiver, en ze vertelde dat mijn stem ook uitstekend klonk.

Ten slotte nam ik de Dual Driver ANC Pro mee naar de garage en liet ik de wasdroger draaien om de ruisonderdrukking te testen. De sterkere niveau 1-instelling verminderde zeker het laagfrequente gerommel, maar het was minder effectief dan andere ANC-hoofdtelefoons die ik heb geprobeerd. De mildere Level 2 instelling liet wat meer ruis door, maar het verschil was niet uitgesproken.

1more dd anc pro lifestyle3

Vergelijking met 1Meer stijlvol, Sony WH-1000XM3

De enige andere echte draadloze IEH die ik tijdens deze recensie bij de hand had, was de 1More Stylish, die ik hier heb besproken, dus ik luisterde naar elk nummer met hen en naar de Dual Driver ANC Pro. In elk geval klonk de Stylish net als de Dual Driver ANC Pro met zijn ANC uit: meestal schoon, helder en goed uitgebalanceerd. Over het algemeen had de Stylish iets minder diepte, hoewel in sommige gevallen, zoals “Seven Colours” en “Maggie”, de bas wat meer aanwezig was.

Mijn vrouw en ik vergeleken het geluid van de Stylish en Dual Driver ANC Pro tijdens een telefoongesprek en ontdekten dat de Stylish veel slechter klonk: dun en elektronisch aan beide kanten. Het nieuwe model klonk daarentegen helder en natuurlijk.

Tijdens mijn ruisonderdrukkingstest vergeleek ik de Dual Driver ANC Pro met de Sony WH-1000XM3, die hier wordt besproken, de beste ANC-koptelefoon die ik heb geprobeerd. De Sony zorgde voor veel meer ruisonderdrukking, wat te verwachten is bij een over-ear hoofdtelefoon. Zelfs met een goede afdichting in de gehoorgang is het voor een IEH buitengewoon moeilijk om zoveel geluid te blokkeren.

Waar het op neerkomt:

De 1More Dual Driver ANC Pro heeft een gespleten persoonlijkheid. Als ANC is uitgeschakeld, is het geluid schoon en mager – zelfs een beetje dun op sommige nummers – maar als je aan ANC draait, wordt het geluid rijk en weelderig met bas die soms overgebalanceerd is. Hoe dan ook, het geluid is op geen enkele manier slecht – geen vervorming, geen opstopping, geen sluier. Ik ga ervan uit dat de meeste mensen deze IEM willen gebruiken met ANC aan, dus als je een basshead bent, zul je het geweldig vinden in die modus.

Maar als je de voorkeur geeft aan een slankere, minder baszware balans, vind je het misschien een beetje veel. In dat geval kun je ANC uitschakelen, wat sowieso niet zo effectief is. Het vermindert het omgevingsgeluid enigszins, maar lang niet zo veel als sommige over-ear hoofdtelefoons die ik heb geprobeerd. Aan de positieve kant is het geluid als telefoonheadset uitstekend, en ik hou echt van de vormfactor van de nekband met zijn goed gespreide bedieningselementen en bevestigde oortjes die niet verloren kunnen gaan.

Is de 1More Dual Driver ANC Pro Wireless $ 150 waard? Als je niet om ANC geeft, is het antwoord ja – je kunt ANC uitzetten voor een slanker geluid of aanzetten voor een rijker, baszwaar geluid, al naar gelang je voorkeur. Aan de andere kant, als je ANC wilt met een schoon en slank geluid of geen ANC met veel bas, dan nee. Het is helemaal aan jou.

0 Shares:
You May Also Like