Deze hybride robotstofzuiger/dweil levert slimme navigatie voor een budgetprijs

yeedi k700 main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Meerdere reinigingsmodi met krachtige zuigkrachtVSLAM-enabled mappingBudgetprijs

nadelen

Geen virtueel grenssysteem inbegrepen Dweilsysteem is niet krachtig genoeg voor hardnekkige vlekken

Ons oordeel

De Yeedi K700 combineert vakkundig geavanceerde room-mapping-technologie met eenvoudige bediening en een budgetprijs.

Yeedi is misschien geen begrip, maar de robotstofzuigers van het merk verdienen je aandacht. De K600, die we eerder hebben getest, levert eersteklas reiniging zonder de complexiteit of prijs van meer budgetvriendelijke modellen. En zijn opvolger, hier besproken, behoudt die kwaliteiten en voegt uitstekende cameranavigatie toe voor een nog aantrekkelijker aanbod.

De K700 meet 12,8 x 12,8 x 3,19 inch en weegt 6,7 pond. Bovenop de krasvaste glazen kap zit een auto-mode knop en een VSLAM camera. Met deze laatste kan het vacuüm zijn omgeving in kaart brengen en een methodisch zigzagpad door de kamer uitzetten. Aan de onderkant bevinden zich twee aandrijfwielen en een omnidirectioneel wiel, een V-vormige borstelwals en tapeinden voor twee meegeleverde zijborstels.

Er past een vuilnisbak van 0,6 liter in de achterkant van de K700. Dit kan worden verwisseld voor een waterreservoir van 0,3 liter met microvezeldoek om harde vloeren te dweilen. De stofzuiger wordt geleverd met een oplaadstation, twee AAA-batterijen en een multifunctionele reinigingstool.

yeedi k700 afstandsbediening

Omdat er geen bijbehorende app is om mee te futz, is het instellen van de K700 vrij eenvoudig. De twee zijborstels moeten op hun palen aan de onderkant van de stofzuiger worden geklikt. Vervolgens sluit u gewoon het oplaadstation aan, zet u de aan / uit-schakelaar aan de zijkant van de stofzuiger op “aan” en plaatst u deze op de oplaadcontacten. Volledig opgeladen kun je met de K700 tot 110 minuten stofzuigen of 250 minuten dweilen. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert hij automatisch terug naar zijn dock om op te laden.

U kunt de reiniging starten door op de autoclean-knop op de stofzuiger of op de afstandsbediening te drukken. In deze modus stofzuigt de K700 in een op-en-neer patroon om het gebied volledig te bedekken. Twee andere modi kunnen alleen met de afstandsbediening worden geselecteerd: Edge-modus, die rond de omtrek van de kamer reinigt, met speciale aandacht voor het vuil langs muren en plinten, en spot-reinigingsmodus die over geconcentreerd vuil spiraalt voor een diepere reiniging.

Ik gebruikte de K700 in mijn benedenverdieping, zodat ik hem gemakkelijk op verschillende oppervlakken kon testen: vloerbedekking, hardhout en vinyltegels. Toen het vacuüm de hele benedenverdieping bij de eerste reiniging in kaart had gebracht, bewoog het doelbewust door elke kamer. Dat resultaat was een veel betere ruimtedekking dan ik ervoer met de niet-mapping K600-voorganger van de stofzuiger. Elk open gedeelte van de vloer kreeg evenveel aandacht en de schoonmaakklussen waren snel en grondig.

yeedi k700 brokjes

De stofzuiger vermeed behendig meubels en de meeste grotere obstakels, zoals de voer- en waterschalen van de hond. Kleine obstakels en stroomkabels moeten voor het stofzuigen nog worden opgeruimd, zodat ze niet verstrikt raken in de ronddraaiende borstels of vast komen te zitten in de rolborstel. Door de lage hoogte kon hij onder de bank in en uit glijden en in de teenruimtes onder de keukenkasten duiken.

De stofzuiger heeft een maximale zuigkracht van 2000 Pa, en dat was voldoende om de haren van huisdieren uit de vloerbedekking te krijgen en meer dan genoeg om lossere rommel, zoals stof en voedselkruimels, op te zuigen. Hij kan hoogteverschillen tot 1,6 cm overbruggen, dus hij had geen moeite om tussen verschillende vloertypes te wisselen of over de rand van een vloerkleed te komen.

Ik gebruikte het optionele dweilsysteem om mijn keukenvloeren te schrobben. Het is vergelijkbaar met veel andere hybride robotstofzuigers: je vult het reservoir met kraanwater via een kleine opening aan de onderkant en klitten vervolgens de reinigingsdoek aan de onderkant. Vervolgens verwijder je de vuilnisbak en vervang je deze door het reservoir. Zet hem tot slot op de vloer en activeer hem met de Auto-knop.

In tegenstelling tot sommige met een app bediende robots, heb je geen controle over de hoeveelheid water die wordt gebruikt om te dweilen; het wordt afgegeven in voorgeprogrammeerde hoeveelheden. Het systeem werkt goed, verwijdert alles behalve het meest hardnekkige vuil en laat de vloeren grotendeels droog achter als het klaar is. Als de vloer die je aan het dweilen bent grenst aan tapijt, zoals mijn keuken doet met mijn woonkamer, moet je toezicht houden op het dweilen om ervoor te zorgen dat de K700 niet gaat dwalen en je vloerkleed water geeft. Een magneetband of ander grensmarkeringssysteem zou hier nuttig zijn geweest.

Dat is een kleine kritiek op een verder goed ontworpen robotstofzuiger. De K700 leverde urenlang efficiënt schoon tijdens mijn tijd dat ik ermee bezig was, en ik ging erop vertrouwen voor het dagelijks stofzuigen van de meest drukbezochte ruimtes in mijn huis. Het komt vakkundig overeen met de eenvoudige bediening en prijs van een budgetstofzuiger met de cameranavigatie van meer geavanceerde aanbiedingen, en dat maakt het de moeite van het overwegen waard.

0 Shares:
You May Also Like