Deze fotolijst die alleen liggend is, koppelt automatisch portretfoto’s

aura carver photo frame

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Helder, levendig scherm met zeer goede weergave buiten de as Solide, stevig ontwerp Gratis en onbeperkte cloudopslag Koppelt op intelligente wijze portretfoto’s

nadelen

Geen door de gebruiker toegankelijke lokale opslagTouch strip-interface kan kieskeurig zijn Heeft een constante Wi-Fi-verbinding nodig Beperkte ondersteuning voor spraakassistenten

Ons oordeel

Mits je in orde bent met de wifi- en (gratis) cloudopslagvereisten, zorgt de stevige en aantrekkelijke Aura Carver voor een eenvoudige, elegante en betaalbare manier om je fotocollectie weer te geven.

Een slimme, elegante digitale fotolijst die je binnen enkele minuten kunt opzetten en waarvan je kunt genieten. De Aura Carver zorgt voor een gemakkelijke en knappe manier om te pronken met je snapshots, op voorwaarde dat je een stabiele wifi-verbinding hebt en je vertrouwd bent met cloudopslag .

Deze stevige fotolijst van $ 200 wordt geleverd met een helder, levendig scherm; een landschapsontwerp; en een AI-aangedreven foto-koppelingsfunctie voor het naast elkaar weergeven van portretfoto’s. Maar het gebrek aan voor de gebruiker toegankelijke lokale opslag betekent dat foto’s moeten worden opgeslagen op de cloudservers van Aura, een vereiste die privacyproblemen oproept (cloudopslag is op zijn minst gratis en onbeperkt), terwijl de ondersteuning van het frame voor stemassistenten op zijn best plichtmatig is.

Ontwerp

Net als de andere frames van Aura, de SawyerRemove-koppeling zonder product van $ 299 en de niet-productkoppeling van SmithRemove van $ 399, kan de Carver niet aan de muur worden gemonteerd; in plaats daarvan is het speciaal ontworpen om op een tafel, een plank of een ander plat oppervlak te zitten. Aura’s andere twee frames, de Carver, heeft alleen een landschapsoriëntatie, terwijl de Sawyer en Smith-frames een draaibare standaard hebben waarmee je kunt overschakelen van landschaps- naar portretmodi.

aura carver fotolijst achter

Met afmetingen van 10,63 x 2,6 x 7,45 inch en verkrijgbaar in de smaken houtskool en “wit krijt”, weegt de Aura Carver bijna twee pond, wat het frame een geruststellend stevig gewicht geeft. Het frame zelf heeft een minimalistische maar elegante uitstraling, terwijl de solide, wigvormige basis diep genoeg is om de unit rechtop en vrij van wiebelen te houden. De Carver wordt geleverd met een afneembaar gevlochten netsnoer, hoewel de vierkante muurwrat (ongeveer 1,6 x 1,6 inch) de onderste aansluiting van een stopcontact met twee stekkers blokkeert.

Weergave

Het 10,1-inch IPS-scherm van de Carver heeft een resolutie van 1920 x 1200, wat neerkomt op 224 pixels per inch. Als ik goed keek, kon ik geen pixelvorming of schermdeureffect detecteren. De kleuren zagen er levendig en toch natuurlijk uit en de kijkhoeken waren uitstekend (zoals het geval is bij de meeste IPS-panelen), waarbij het scherm nauwelijks dimde terwijl ik vanaf de zijkant of van bovenaf keek.

Een (nauwelijks zichtbare) sensor in de linkerbovenhoek van het frame meet het omgevingslicht en past de helderheid van het scherm dienovereenkomstig aan, of schakelt het scherm helemaal uit als de kamer donker wordt (wat de sensor tijdens mijn testen behoorlijk betrouwbaar deed). Je kunt het display ook op een dagschema zetten, hoewel je geen verschillende wek-/slaaptijden kunt instellen voor weekends of specifieke dagen van de week.

Opstelling

Om met de Carver aan de slag te gaan, moet u eerst de Aura-app voor iOS of Android installeren en moet u een account aanmaken (waaronder het aanmaken van een gebruikersnaam en een wachtwoord, wat betekent dat u niet zomaar inloggen via Google, Facebook of Apple).

Zodra dat is gebeurd, koppel je de app aan het frame door de viercijferige code in te tikken die op het display van het frame verschijnt, waarna de app het frame verbindt met je wifi-netwerk (het was niet nodig om mijn netwerkwachtwoord in te voeren, in ieder geval niet met de iOS-versie van de Aura-app). Hoewel de Carver alleen 2,4 GHz wifi-netwerken ondersteunt, had het frame geen problemen om verbinding te maken met mijn dual-band 2,4 GHz/5 GHz mesh-netwerk.

Nadat je de Carver een naam hebt gegeven en hebt besloten of je familieleden of vrienden wilt uitnodigen die afbeeldingen kunnen bekijken en toevoegen aan de lijst, is het tijd om foto’s toe te voegen. De gemakkelijkste manier is om fotoalbums op je telefoon te kiezen en te kiezen, maar je kunt de Carner ook synchroniseren met albums in je iCloud-fotobibliotheek of Google Foto’s-account (maar helaas niet Facebook), en afbeeldingen uploaden vanaf je Mac of pc met behulp van Aura’s Web Uploader-tool. Als u ervoor kiest iCloud- of Google-fotoalbums te uploaden, worden alle volgende foto’s die u aan die albums toevoegt, automatisch aan het frame toegevoegd.

Al je afbeeldingen worden opgeslagen op Aura’s cloudserver, die wordt aangedreven door Amazon Web Services en wordt beschermd door AES-256-codering. In zijn privacybeleid belooft Aura dat alleen jij en degenen met wie je ervoor kiest om het frame te delen toegang hebben tot je foto’s, hoewel Aura zegt dat het je snapshots zal analyseren om ze beter te kunnen groeperen (meer daarover in een moment) terwijl dubbele en vage afbeeldingen worden overgeslagen.

Helaas wordt de Carver niet geleverd met voor de gebruiker toegankelijke interne opslag of geheugenkaartsleuven (de lokale opslag van de Carver is alleen bedoeld voor het opslaan van afbeeldingen), wat betekent dat alle foto’s die u op het frame wilt weergeven eerst moeten worden geüpload en dat het sluit uit dat de Carver vooraf met foto’s wordt geladen en naar een vriend of familielid wordt gestuurd die geen wifi heeft of weigert (ik kijk naar jou, Bubbe). Het betekent ook dat degenen die preuts zijn over het uploaden van hun persoonlijke foto’s naar een cloudserver van derden (een volkomen redelijke houding), beter af zijn met het overwegen van een alternatieve digitale fotolijst met lokale opslagopties.

Aan de positieve kant kun je gratis een onbeperkt aantal foto’s uploaden naar de cloudserver van Aura. Dat is geen kleinigheid gezien de dure abonnementen waarmee andere digitale fotolijsten worden opgezadeld.

Bediening en functies

Zodra je je foto’s hebt gesynchroniseerd met de Carver (het proces kan lang duren, afhankelijk van het aantal afbeeldingen dat je uploadt – en mijn iPhone werd behoorlijk heet tijdens al dat uploaden), zullen je snapshots op het scherm verschijnen en je ‘ U zult snel een van de innovaties zien die met de Carver wordt geleverd: Aura’s nieuwe “Intelligent Pairing”-modus.

aura carver fotolijst ai pairing

Een tegengif voor het weergeven van enkele portretfoto’s met grote zwarte randen in een landschapsgericht kader, de AI-aangedreven Intelligent Pairing-modus gebruikt (volgens Aura) een “geavanceerd algoritme” om “gerelateerde” foto’s te koppelen en ze naast elkaar weer te geven . Het hele idee van “Intelligent Pairing” is niet nieuw wat betreft digitale fotolijsten – de Google Nest Hub Max, die ook dienst doet als fotolijst, doet ongeveer hetzelfde – maar het is nieuw voor de Aura-lijn, en voorlopig werkt het alleen op het Carver frame.

Ik ontdekte dat Intelligent Pairing (die je kunt uitschakelen, hoewel ik niet zeker weet waarom je dat zou willen) aardig goed werk heeft geleverd door foto’s te kiezen die elkaar aanvulden, hoewel het waarschijnlijk hielp dat ik alleen albums uploadde met familiefoto’s ( zoals ik vermoed dat de meeste andere gebruikers zullen doen), wat betekent dat vrijwel iedereen op elke foto op de een of andere manier verwant was. Ik was vooral blij om te zien dat portretfoto’s altijd naast elkaar werden weergegeven in plaats van alleen met afleidend lelijke zwarte randen.

U kunt het interval tussen foto’s tussen 15 seconden en vier uur instellen, of u kunt handmatig naar de volgende foto (of foto’s, in het geval van een paar portretfoto’s) overschakelen door een aanraakgevoelige strook langs de bovenkant van het frame.

aura carver fotolijst touch strip

U kunt ook één keer op de aanraakstrook tikken om meer informatie over de foto te zien, zoals waar en wanneer deze is gemaakt, en wie deze met het frame heeft gedeeld. Door de strip aan te raken en vast te houden, kun je een foto verwijderen, wat je pas kunt doen nadat je deze hebt bevestigd met een extra veegbeweging. Hoewel de aanraakstripbewegingen relatief intuïtief zijn, kan de strip zelf nogal kieskeurig zijn bij het registreren van aanrakingen en vegen, en ik merkte dat ik vaak gebaren meer dan eens moest herhalen.

Naast de touchstrip kun je de Aura Carver ook bedienen met spraakopdrachten via Alexa of Google Assistant, al is het proces te onhandig om van veel nut te zijn. Met zowel Alexa als Google Assistant moet je eerst de Aura Frames-vaardigheid (“Alexa, open Aura Frames”) openen voordat je commando’s geeft, en in beide gevallen de lijst met beschikbare commando’s (“laat me de volgende foto zien”, “waar was die genomen foto”) is vrij eenvoudig. In de meeste gevallen kun je beter gewoon de touchstrip gebruiken in plaats van Alexa of Google Assistant om hulp te vragen.

Waar het op neerkomt:

Op voorwaarde dat je in orde bent met de wifi- en (gratis) cloudopslagvereisten, zorgt de stevige en aantrekkelijke Aura Carver voor een eenvoudige, praktisch plug-and-play manier om je fotocollectie weer te geven, terwijl de AI-aangedreven foto-koppeling mogelijkheden betekent dat je nooit lelijke zwarte balken in je portretfoto’s zult zien. Dat gezegd hebbende, zouden we willen dat de aanraakstrip van de Carver wat meer vergevingsgezind was, en we hadden liever meer geavanceerde en gebruiksvriendelijkere stemassistent-ondersteuning gehad.

0 Shares:
You May Also Like