Deze dure oplossing voor snoersnijders is inclusief hardware

atttv4029 evergreen sports ui dp guide d4

De live tv-streamingservice AT&T TV voelt als een halve maatregel, zowel voor AT&T als voor toekomstige snoersnijders.

Net als andere bundels voor livestreaming, zoals YouTube TV en Hulu + Live TV, biedt AT&T TV tientallen live kabelkanalen via internet. Maar in tegenstelling tot die andere diensten, wordt AT&T TV geleverd met een eigen streamingbox die traditionele tv-concepten behoudt. Het start rechtstreeks op live-tv wanneer je het inschakelt, heeft speciale gids- en kanaalnummerknoppen op de afstandsbediening en wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke cloud-DVR. (De service staat volledig los van AT&T TV Now, dat geen eigen hardware gebruikt.)

Het idee is om mensen een afrit van de kabel te geven – of, in het geval van AT&T, een alternatief voor de snel afnemende DirecTV-satelliet- en U-Verse-tv-diensten – zonder ze in een volledig buitenaardse streamingervaring te gooien. Als je voorbij een paar kleine ergernissen kunt kijken, werkt de aanpak meestal.

Het grootste probleem zijn de kosten van de service, waarvoor een contract van twee jaar nodig is en na het eerste jaar zoveel duurder wordt dat er niet veel geld wordt bespaard via kabel. Op dat moment kunnen degenen die een teen hebben ondergedompeld in het snijden van snoeren zichzelf voor de kop slaan omdat ze er niet halsoverkop in duiken.

AT&T TV: wat het kost en wat je krijgt

Hier is het volledige prijsoverzicht voor elke AT&T TV-laag:

Entertainment: $ 50 per maand voor een jaar, daarna $ 93 per maand Keuze: $ 55 per maand voor een jaar, daarna $ 110 per maand Xtra: $ 65 per maand voor een jaar, daarna $ 124 per maand Ultiem: $ 70 per maand voor een jaar, daarna $ 135 per maand

Alle niveaus behalve Entertainment bevatten ook een regionale sporttoeslag van maximaal $ 8,50 per maand. En als u de service opzegt voordat het tweejarige contract afloopt, bent u $ 15 verschuldigd voor elke resterende maand. AT&T neemt wel $ 10 per maand af als je de draadloze AT&T-service bundelt, en $ 20 korting met U-Verse gigabit-thuisbreedband waar beschikbaar, maar dat zijn ook slechts promo’s voor een jaar.

Wat elk pakket betreft, heeft AT&T hier een volledige kanaalvergelijking, maar het “Entertainment” -pakket omvat lokale stations, grote nieuwszenders, nationale sportnetwerken en een breed scala aan entertainmentkanalen. Regionale sporten vereisen een van de hogere niveaus; je kunt hier de specifieke lokale zenderdekking bekijken.

AT&T berekent geen huurkosten voor apparatuur en bevat één settopbox zonder extra kosten. Extra dozen kosten $ 120, met de mogelijkheid om ze af te betalen in termijnen van $ 10 per maand. Als alternatief hebt u zonder extra kosten toegang tot de AT&T TV-app op Amazon Fire TV, Apple TV, Samsung Smart TV’s, Chromecast, iOS en Android.

atttv 0490

DVR-service kost ook niets extra en omvat 500 uur aan cloudgebaseerde opnames. In tegenstelling tot kabel, kunt u deze opnames niet offline bekijken, maar het voordeel is dat ze beschikbaar zijn vanaf elk apparaat dat u gebruikt om toegang te krijgen tot de AT&T TV-service.

Ik heb al uitgebreid geschreven over de problemen met de prijsstructuur van AT&T TV en zal hier niet verder op ingaan. Maar met de gemiddelde rekening voor betaaltelevisie die ongeveer $ 110 per maand kost, biedt AT&T TV niet veel kostenbesparingen na de promotieperiode van één jaar. Andere live tv-streamingdiensten zijn veel goedkoper, waaronder YouTube TV ($ 50 per maand), Hulu + Live TV ($ 55 per maand) en Fubo TV (ook $ 55 per maand). Zelfs AT&T TV Now heeft een lagere standaardprijs van $ 55 per maand, maar je kunt dat pakket niet krijgen met de AT&T TV-hardware.

Niet zomaar een kabeldoos

Als u niet wordt uitgeschakeld door de kosten, vindt u een op Android TV gebaseerd streamingapparaat dat zijn best doet om de kabelervaring na te bootsen, terwijl het ook toegang biedt tot externe streaming-apps.

De technische specificaties zijn niets bijzonders, met een quad-core Broadcom-processor, 2 GB RAM en 8 GB opslagruimte. Aan de achterkant bevinden zich poorten voor bekabeld ethernet, optische audio-uitgang en een USB-poort voor accessoires (zoals een gamecontroller). Hoewel het apparaat met HDR10 streamt in een resolutie tot 4K, ondersteunt het geen geavanceerde HDR-formaten zoals Dolby Vision of HDR10+. (AT&T zegt dat het werkt aan het ondersteunen van die formaten in de toekomst.)

atttv 0493

Het is zeker niet zo snel als, laten we zeggen, een Nvidia Shield-tv, en ik merkte af en toe wat lange vertragingen op bij het schakelen tussen apps of het oproepen van spraakbediening. Toch voelt de kern-tv-gids responsief aan en animeert hij soepel.

Ondertussen doet de afstandsbediening veel van het zware werk om kabel-tv na te bootsen. Naast het standaard richtingspad voor navigatie, heeft de AT&T TV-afstandsbediening speciale knoppen voor de tv-gids, het vorige kanaal, de opnamefunctie en de DVR-lijst, samen met een numeriek toetsenblok voor mensen die graag kanaalnummers onthouden. Het heeft ook een ingebouwde infraroodzender, zodat u de tv aan of uit kunt zetten, het volume kunt aanpassen of dempen en van tv-ingang kunt wisselen.

atttv 0495

AT&T TV integreert ook met Google Assistant, dus je kunt op de microfoonknop drukken voor spraakbesturing. Nogmaals, dit duurde af en toe een paar seconden om te reageren, maar direct in live kanalen springen of DVR-programma’s met spraak starten was behoorlijk bevredigend toen het werkte.

Het ontwerp van de afstandsbediening kan echter beter zijn. De langwerpige vorm ligt nooit helemaal comfortabel in de hand, en ik wou dat de richtingstoetsen hoger waren geplaatst of wat kuiltjes hadden om je duim naar de juiste plaats te leiden. De rockers voor volume- en kanaalbediening zijn echter een leuke touch.

atttv 20200409 130359

Solide software

Het idee van het behouden van de vertrouwdheid met de kabel strekt zich ook uit tot de software van AT&T TV. In tegenstelling tot Roku- of Fire TV-apparaten, zijn er geen extra menu’s tussen jou en live tv. Wanneer u het apparaat inschakelt, springt het gewoon naar het laatste livekanaal dat u aan het kijken was, en de tv blijft op de achtergrond spelen terwijl u door menu’s navigeert.

atttvhome

Door op de home-knop van de afstandsbediening te drukken, krijg je een handvol opties: Guide leidt naar een traditioneel raster van live-kanalen, Nu kijken biedt een blik op aanbevolen live en on-demand programmering, My Library brengt de DVR-lijst en alle on-demand laat je zien heb een bladwijzer gemaakt, en Discover biedt u tal van andere manieren om door de AT&T TV-catalogus te bladeren. U kunt ook zoeken naar specifieke films, shows, acteurs en regisseurs.

atttvguide2

De rastergids is hier echt de ster van de show. U kunt tot 14 dagen naar buiten scrollen, een lijst met favoriete zenders maken en filteren op films, shows, sport en kinderprogramma’s. Als u over een programma bladert, worden een miniatuurafbeelding en een beschrijving van de aflevering weergegeven, en als u op het programma klikt, krijgt u meer informatie en opname-opties. Als je live kijkt, zal AT&T TV het programma automatisch bufferen, zodat je kunt pauzeren of terugspoelen zonder het eerst op te nemen, maar je kunt ook op de DVR-knop drukken om het programma voor later op te slaan.

atttvontdekken

De DVR-ervaring is redelijk, met 500 uur opslag en geen beperkingen op het overslaan van advertenties, maar het zou baat hebben bij meer sorteer- en filteropties. Er is geen manier om automatisch oudere afleveringen van een specifiek programma te verwijderen (dit is vooral handig voor nieuws- en talkshows), en de hoofd-DVR-opnamelijst lijkt geen waarneembare volgorde te hebben. Het positieve is dat AT&T TV een voortgangsbalk weergeeft voor alle programma’s die je aan het kijken bent, zodat je gemakkelijk verder kunt gaan waar je was gebleven, en het biedt aan om opnames te verwijderen zodra je ze hebt bekeken.

atttvdvrlist

AT&T TV krijgt ook hoge cijfers voor video- en audiokwaliteit. Net als AT&T TV Now, behoudt het 60 frames per seconde weergave op elk toepasselijk kanaal en programma, en ondersteunt het zelfs 5.1 surround sound voor live kanalen. (De rivaliserende live tv-streamingdiensten van AT&T zitten nog steeds vast in stereo voor live tv.)

Als u externe streamingdiensten zoals Netflix wilt gebruiken, kunt u naar het tabblad Apps scrollen, waar u enkele vooraf geladen apps kunt starten en extra apps kunt downloaden van de Google Play Store. Dit werkt meestal zoals verwacht, maar het ontbreken van een diepere inhoudsintegratie met het eigen menusysteem van AT&T TV lijkt een gemiste kans. Als u bijvoorbeeld door Netflix bladert, moet u het AT&T TV-menusysteem volledig verlaten. Je hebt ook nog steeds een apart streamingapparaat nodig als je Amazon Prime Video of Hulu wilt bekijken, omdat ze helemaal niet beschikbaar zijn op de AT&T TV-hardware.

atttvapps

Er is ook een groot nadeel als je AT&T TV gebruikt op een apart streamingapparaat zoals Apple TV of Fire TV: de AT&T TV-app op deze apparaten ondersteunt geen visuele preview voor opnames, dus je weet niet of je ‘ Ik ben klaar met het doorspoelen door commercials.

Inherente nadelen

Over het algemeen heeft AT&T prima werk geleverd door de kabel-tv-ervaring over te zetten naar zijn eigen streaming-hardware. Maar daarbij moet het kampen met een aantal problemen die niet bestaan ​​​​in traditionele tv.

Streaming-tv is bijvoorbeeld inherent minder betrouwbaar dan kabel, en hoewel ik persoonlijk geen problemen had met het kijken naar AT&T-tv, heb ik ook een internetverbinding van 200 Mbps en een ultramoderne draadloze router. Veel mensen hebben dat soort investeringen niet gedaan of missen de technische expertise om problemen zoals buffering op te lossen. (Dit is anekdotisch, maar het meest voorkomende type e-mail dat ik krijg, is van mensen die problemen hebben met hun streamingconfiguratie en niet kunnen achterhalen waarom.) Ze kunnen ook te maken hebben met datalimieten die het aantal uren tv beperken dat ze kan elke maand streamen.

Met streaming krijg je ook een veel grotere latentie voor live-uitzendingen. In mijn tests bleven lokale kanalen in AT&T TV ongeveer 35 seconden achter op dezelfde kanalen van een antenne, wat vrij typisch is voor livestreamingservices. (Kabel heeft ook de neiging om achter te blijven bij draadloze signalen, maar lang niet zo veel.) Dit kan een dealbreaker zijn voor diegenen die graag sociale media bijhouden of met vrienden praten tijdens het kijken naar live-evenementen.

Voor veel snoersnijders zijn die nadelen de moeite waard om te tolereren voor de kostenbesparingen. Toch biedt AT&T TV helemaal niet veel besparingen, en de op contracten gebaseerde prijsstelling zal dezelfde soort rekeningschok veroorzaken die mensen al verachten over traditionele betaaltelevisiediensten. Totdat AT&T met een betere kostenstructuur komt – of zelfs alleen poorten over de goedkopere AT&T TV Now-pakketten die het al biedt – zal het nieuwe AT&T TV-aanbod voor iedereen moeilijk aan te bevelen zijn.

0 Shares:
You May Also Like