Deze compacte op het stopcontact gemonteerde gadget controleert alle vakjes

belkin surgeplus belkin pr

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Dicht opeengepakte stopcontacten Goed geplaatste USB-poorten Ideaal voor krappe locaties Aantrekkelijk ontwerp voor een mogelijk goed zichtbaar item Heldere status-LED’s zijn gemakkelijk te herkennen

nadelen

Stopcontacten zullen te dicht bij elkaar liggen voor sommige AC-adapters Type A USB-poorten (versus USB-C met Power Delivery) USB-poorten te weinig vermogen voor snel opladen

Ons oordeel

De Belkin SurgePlus combineert zes stopcontacten en twee USB-oplaadpoorten in een compact pakket met voldoende overspanningsbeveiliging voor bijna alle behoeften.

De SurgePlus USB-overspanningsbeveiliging voor wandmontage van Belkin biedt een dichte reeks van zes stopcontacten en twee USB-poorten die een standaard wandcontactdoos met twee stopcontacten volledig afdekken. Zoals alle overspanningsbeveiligingen, heeft deze driepolige geaarde stopcontacten nodig.

De SurgePlus wordt in de bovenste positie van een stopcontact gestoken zonder de afdekplaat van het stopcontact te verwijderen. Een plastic uitsteeksel van de bodem verankert zich in de aardingsstekker van de onderste uitlaat. De overspanningsbeveiliging wordt geleverd met een lange schroef die kan worden verwijderd of kan worden gebruikt om de centrale schroef van de afdekplaat te vervangen voor een meer permanente installatie en voor extra verankering en stabiliteit. (Houd er rekening mee dat u de schroef moet verwijderen als u het apparaat aansluit op een stopcontact in Decora-stijl, dat schroeven aan de boven- en onderkant van de muurplaat heeft, maar geen in het midden.)

De zes stopcontacten van het model bevinden zich dicht bij elkaar en het werkt alleen goed met standaard twee- en driepolige stekkers die typisch zijn voor computerapparatuur en langere snoeren op AC-adapters. (Dit zijn technisch gezien NEMA 5-15-P- en 1-15-P-stijlen.) Die plugtypes zijn meer typisch geworden in vergelijking met het muurwrat-ontwerp, wat niet ideaal is voor de SurgePlus. Dat komt door de beschikbare ruimte, de verticale oriëntatie en de rotatie van de stekker, 90 graden van een stopcontact af – de uitlaatbladen zijn evenwijdig aan de grond in plaats van loodrecht.

belkin surgeplus met stekkers

De SurgePlus heeft ook twee handig geplaatste Type A USB-oplaadpoorten, net ver genoeg uit elkaar aan de bovenkant om zelfs grotere dan gemiddelde USB-stekkers te kunnen plaatsen. De twee poorten kunnen tot 2,1 ampère (ongeveer 10 watt) tussen hen leveren, inclusief het toestaan ​​van een enkele poort om die hoeveelheid stroom op te nemen als de andere niet wordt gebruikt.

Belkin koos voor een gematigd niveau van klemspanning, het niveau waarop de overspanningsbeveiliging voorkomt dat er teveel stroom doorstroomt en mogelijk schade veroorzaakt. Overspanningsbeveiligers plaatsen een speciaal soort component, metaaloxidevaristors (MOV’s), over lijn/neutraal, lijn/aarde en neutraal/aardpoten van het elektrische circuit. Belkin koos ervoor om MOV’s te gebruiken die pieken boven 500 volt blokkeren. Met moderne elektronica is dat geen probleem, vooral niet voor snelle transiënte spanning, het soort piek dat in de meeste gevallen wordt ervaren.

Belkin koos er echter voor om dit apparaat in een pass-through te bouwen, waar de stroom blijft stromen, zelfs nadat de MOV’s op een bepaald been zijn doorgebrand. De enige indicatie dat bescherming niet langer beschikbaar is, is de groene Protected LED aan de bovenzijde.

Hier heeft de SurgePlus een voordeel ten opzichte van overspanningsbeveiligingen met een snoer: het is heel gemakkelijk om de felgroene LED te zien, hoewel je er nog steeds aan moet denken om de afwezigheid ervan op te merken om actie te ondernemen en het apparaat te vervangen. Als je je zorgen maakt over stroom die zonder bescherming stroomt en liever stopt wanneer er geen barrière is tegen overspanningen, moet je kiezen voor een andere overspanningsbeveiliging (zie onze kopersgids voor onze huidige aanbeveling).

belkin surgeplus in situ

De SurgePlus bevat ook een rode waarschuwingsled Niet geaard, die gaat branden als het stopcontact niet goed is geaard. Dit kan een elektrisch gevaar en brandgevaar opleveren als het stopcontact geen aardlekschakelaar (GFCI), een stroomonderbreker, gebruikt. Als het een normaal stopcontact is, drie pinnen heeft en de Belkin niet geaard oplicht, raad ik aan contact op te nemen met een elektricien. Belkin merkt in zijn garantie op dat als het lampje verschijnt en u kunt testen of het stopcontact correct is geaard, het een vervanging zal bieden.

In tegenstelling tot veel overspanningsbeveiligingen heeft dit model geen resetknop. Als het apparaat intern is geactiveerd, moet u contact opnemen met Belkin voor hulp, en het heeft een beperkte levenslange garantie tegen defecten en bepaalde soorten schade.

Voor zowel productgarantieservice als voor het claimen van schadevergoeding tegen de $ 25.000 aangesloten apparatuurgarantie die deel uitmaakt van de aankoopprijs, moet u binnen 15 dagen een claim indienen. Informatie is alleen beschikbaar in een bijna microscopisch gedrukte brochure die bij de SurgePlus wordt geleverd. De product- en apparatuurgarantie dekt alleen de oorspronkelijke koper.

het komt neer op

De Belkin SurgePlus is de perfecte aanvulling op elke krappe ruimte of stopcontact boven de vloer, zoals naast een aanrecht, waar het gemakkelijk toegankelijk en USB-opladen mogelijk maakt. (Als u in een keuken monteert, zorg er dan voor dat een dikke achterwand niet in de weg zit.)

0 Shares:
You May Also Like