Deze compacte, op gaming gerichte soundbar maakt indruk

panasonic soundslayer main

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke, relatief goedkope manier om pittige 3D-audio aan uw gaming-installatie toe te voegen, hoeft u niet verder te zoeken dan de Panasonic SoundSlayer. Uitgerust met een ingebouwde subwoofer en klein genoeg om voor uw pc-monitor te zitten, ondersteunt de 2.1-kanaals SoundSlayer Dolby Atmos-, DTS:X- en DTS Virtual:X-geluid, en het heeft een verrassend solide audiokwaliteit gezien zijn grootte .

Toegegeven, de 17-inch, $ 300 SoundSlayer kan niet het uitgebreide geluidsbeeld of precieze hoogte-aanwijzingen leveren van een full-size soundbar met opzwepende drivers, en de ingebouwde woofer zal de kamer ook niet schudden zoals een afzonderlijke subwoofer dat kan. De SoundSlayer heeft ook geen wifi, wat betekent dat er geen ondersteuning is voor AirPlay 2, Chromecast of stemassistent. Dat gezegd hebbende, de Pint-sized SoundSlayer sloeg consequent boven zijn gewicht in termen van audiokwaliteit, en omdat het zo draagbaar is, zou het zelfs dubbel werk kunnen doen in een (kleine) woonkamer.

Ontwerp en configuratie

Met afmetingen van slechts 17 x 2,06 x 5,25 inch is de Panasonic SoundSlayer een van de kleinste soundbars die we ooit hebben getest, hoewel hij met een gewicht van vier pond niet chintzy aanvoelt. Het is ook gemakkelijk in te zien waarom Panasonic zou kiezen voor zo’n kleine behuizing, aangezien de SoundSlayer bedoeld is om voor een pc-gamingmonitor te worden geplaatst. Als je klaar bent met gamen, verplaats je de SoundSlayer gemakkelijk naar de tv in je woonkamer.

Met slechts een haar van meer dan vijf centimeter hoog, past de SoundSlayer mooi voor mijn laaghangende, 55-inch LG C9 OLED zonder de onderkant van het scherm te blokkeren. In tegenstelling tot andere soundbars wordt de SoundSlayer echter niet geleverd met bevestigingsmateriaal of gaten, dus je kunt hem niet aan een muur bevestigen, tenzij je een doe-het-zelf-oplossing bedenkt.

De SoundSlayer is een 2.1-kanaals soundbar, met een 4 cm full-range conus en een 1,4 cm tweeter voor elk van de linker- en rechterkanalen. Voor laagfrequente effecten (de “.1” in de “2.1”-configuratie), heeft de soundbar een ingebouwde, naar beneden gerichte woofer van 8 cm samen met dubbele passieve radiatoren. Er is geen speciale centrale driver voor dialogen (wat verrassend zou zijn om te vinden in een soundbar die zo klein en in deze prijsklasse is), maar de SoundSlayer combineert audio van de linker- en rechterkanalen om een ​​”fantoom” middenkanaal te creëren. In tegenstelling tot sommige duurdere soundbars, kan de SoundSlayer niet worden geüpgraded met bedrade of draadloze surround-luidsprekers of een speciale subwoofer.

De SoundSlayer voegt zich bij een groeiende lijst van soundbars die virtualisatie gebruiken in plaats van upfiring-stuurprogramma’s (die het geluid van je plafond weerkaatsen) om 3D-audio-effecten te leveren, inclusief hoogte-aanwijzingen. Om te beginnen ondersteunt de SoundSlayer DTS Virtual:X, een populaire virtualisatietechnologie van DTS die verrassend realistische 3D-audio-effecten kan creëren met slechts twee drivers (de SoundSlayer heeft vier front-firing drivers, maar we hebben het nog steeds over twee kanalen hier). De soundbar ondersteunt ook native Dolby Atmos en DTS:X-audio, die (vergelijkbaar met de DTS Virtual:X-modus) hun surround- en hoogte-effecten leveren via virtualisatie.

Toegegeven, gevirtualiseerd 3D-geluid is niet zo nauwkeurig als 3D-audio van opzwepende stuurprogramma’s of – beter nog – plafondluidsprekers. Dat gezegd hebbende, niet iedereen heeft de tijd, de neiging of het geld om fysieke luidsprekers in hun plafonds te installeren. En als het gaat om opzwepende drivers die geluid van je plafond weerkaatsen, zal het effect sterk afnemen als je plafond te hoog, te kort of (het ergste van alles) gewelfd is, en geluidsabsorberende plafondtegels zijn ook no-nos . Met andere woorden, virtuele 3D-audio is misschien wel de beste keuze voor mensen met een krap budget, of als je plafonds hebt die niet zijn ontworpen met opzwepende luidsprekers in gedachten.

Ingangen en uitgangen

De Panasonic SoundSlayer heeft slechts een beperkt aantal poorten. Aan de HDMI-kant is er een enkele HDMI-ingang en een HDMI-uitgang die ook dienst doet als HDMI-ARC-poort (of “Audio Return Channel”). Je krijgt ook een optische (Toslink) ingang, plus een USB Type-A-poort die alleen voor firmware-updates is.

Panasonic Soundlayer-poorten

Nu zijn er een paar verschillende manieren om de SoundSlayer aan te sluiten op je gaming-installatie. Als je de SoundSlayer bijvoorbeeld wilt gebruiken met een gameconsole die op je tv is aangesloten, kun je de console en je andere videobronnen aansluiten op de HDMI-ingangen van je tv en vervolgens de HDMI-ARC-poort van de SoundSlayer aansluiten op de bijpassende HDMI van je tv. -ARC-poort. Hierdoor is het gemakkelijk om te schakelen tussen meerdere video-ingangen zonder kabels te hoeven verwisselen, aangezien de SoundSlayer maar één HDMI-ingang heeft.

Het nadeel van een dergelijke opstelling is dat de HDMI-ARC-poort van de SoundSlayer geen eARC ondersteunt, een “verbeterde” versie van ARC die verliesvrije audioformaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio aankan. Het gebrek aan eARC-ondersteuning is alleen van belang als je geeft om de verliesvrije audiotracks op Blu-ray-schijven, die je kunt spelen op huidige en volgende generatie PlayStation- en Xbox-consoles die zijn uitgerust met optische stations. Het is ook vermeldenswaard dat we nog nooit een soundbar in de prijsklasse van de SoundSlayer hebben gezien die eARC ondersteunt, of in ieder geval nog niet. (Je tv zou trouwens ook eARC moeten ondersteunen.)

Een andere instellingsoptie zou zijn om de enige HDMI-ingang van de SoundSlayer aan te sluiten op uw videobron (zoals de videokaart van uw pc) en vervolgens de HDMI-uitgang van de soundbar op uw tv of pc-monitor aan te sluiten. De SoundSlayer ondersteunt 4K/60Hz HDR-doorvoer (zij het alleen vanille HDR10, niet HDR10+ of Dolby Vision), en als je Blu-rays wilt afspelen op een videobron die is aangesloten op de HDMI-ingang van de SoundSlayer, zou lossless audio geen probleem zijn . Dat gezegd hebbende, als je van videobron wilt wisselen op de SoundSlayer terwijl je deze in de passthrough-modus gebruikt, zou je de kabels in de enkele HDMI-ingang van de soundbar moeten verwisselen of een HDMI-switcher van derden moeten gebruiken.

Knoppen, indicatielampjes en afstandsbediening

De SoundSlayer heeft slechts een paar knoppen op de schaal, waaronder aan / uit, volume omhoog / omlaag en invoerselectieknoppen. Alle vier die knoppen zitten aan de rechterkant van de soundbar.

De afstandsbediening van de SoundSlayer is een kleine, eenvoudige aangelegenheid, inclusief een grote volumeknop en prominente knoppen voor aan/uit, dempen, ingangsselectie, Bluetooth-koppeling en de verschillende audiomodi van de soundbar (die we even zullen bespreken). Er is ook een “3D Surround”-knop die DTS Virtual:X-verwerking voor niet-3D-audio-inhoud mogelijk maakt, evenals een “CLR Dialog”-knop die de dialoogverbeterende modus van de soundbar activeert. Het is niet verwonderlijk dat de afstandsbediening geen achtergrondverlichting heeft, maar door de logische indeling van de knoppen en het feit dat er maar een paar zijn, is de afstandsbediening gemakkelijk te gebruiken in het donker.

Panasonic Soundlayer-afstandsbediening

Net boven de met stof beklede voorkant van de SoundSlayer en onder de lip van de rechthoekige behuizing bevindt zich een reeks van vier veelkleurige LED’s die u de huidige status van de soundbar en het volumeniveau vertellen. De indicatoren “3D SRND” en “GN-Game/AV of-TV” lichten bijvoorbeeld op in verschillende combinaties van oranje of groen, afhankelijk van welke van de drie game-audiomodi (die we nogmaals zullen beschrijven) zijn beschikbaar.

Functies en audiomodi

De SoundSlayer is uitgerust met drie audiomodi die de meeste thuisbioscoopgebruikers bekend in de oren zullen klinken, waaronder Standard, Music en Cinema. Vrij standaard spul.

Het middelpunt van de SoundSlayer-audiomodi is de Game-modus, die eigenlijk in drie varianten verkrijgbaar is: een voor first-person shooters ontworpen om “nauwkeurige locatie-audio” te benadrukken om je te helpen voetstappen en andere “subtiele” geluiden te lokaliseren; een tweede modus voor “avontuurlijke” games die stemmen verbetert; en een derde modus voor role-playing games die (met hulp van Final Fantasy-ontwikkelaar Square Enix) speciaal is ontworpen voor . Hoe klinken die spelmodi? We zullen dat aanpakken in het gedeelte Prestaties, dus houd ons in de gaten.

De SoundSlayer ondersteunt geen Wi-Fi, wat betekent dat er geen AirPlay 2 of Chromecast-ondersteuning is, en ook geen Alexa-, Google Assistant- of Siri-spraakopdrachten. Dat gezegd hebbende, stream je via Bluetooth muziek naar de soundbar.

panasonic soundslayer kant

De SoundSlayer is ontworpen om automatisch over te schakelen naar de stand-bymodus als hij gedurende 20 minuten geen audiosignaal detecteert, een functie die ervoor kan zorgen dat uw pc-monitor even flikkert als u de soundbar in 4K passthrough-modus gebruikt en u dat niet hebt gedaan. speel al een tijdje games of muziek. Gelukkig kun je de automatische stand-byfunctie uitschakelen door de volume-omhoog- en subwoofer-volume-omlaag-knoppen op de afstandsbediening vier seconden ingedrukt te houden.

Prestatie

Omdat de compacte SoundSlayer is ontworpen om van de ene kamer naar de andere te worden verplaatst, heb ik hem in drie instellingen getest: op mijn kantoor, zittend voor een 4K-monitor en aangesloten op mijn op maat gemaakte pc; in mijn eetkamer, aangesloten op een Acer Nitro 5 gaming-laptop; en in mijn entertainmentkamer, verbonden met mijn 55-inch LG C9-tv via ARC. Voor games schakel ik tussen een paar van mijn favorieten, waaronder , , en . En aangezien de RPG-modus van SoundSlayer speciaal is ontworpen voor , heb ik me ook verdiept in die MMORPG (die ik al jaren niet meer heb gespeeld).

Nu ben ik gewend om pc-games te spelen met een paar actieve Mackie CR3-boekenplankluidsprekers of met de DTS:X Ultra-compatibele laptopluidsprekers van de Nitro 5. Onnodig te zeggen dat de SoundSlayer de kleine stuurprogramma’s van de Nitro wegblies, maar hij deed het ook goed in vergelijking met mijn Mackie-luidsprekers, met een rijk, gedetailleerd geluid en een indrukwekkend pittige basis voor een compacte, alles-in-één soundbar. Met DTS Virtual:X-geluid ingeschakeld, leverde de SoundSlayer een verrassend breed geluidsbeeld voor zo’n smalle soundbar, en hoewel de hoogte-aanwijzingen redelijk subtiel waren, hoorde ik niets van de hardheid die te vaak gepaard gaat met gevirtualiseerde 3D-audio.

Ik ontdekte dat de RPG-audiomodus van SoundSlayer de meest allesomvattende soundstage bood, en zoals beloofd klonken de glorieuze soundtrack en gelaagde akoestische effecten verrukkelijk. Met een fris karakter voor de reis naar de piratenhaven van Limsa Lominsa, kraakte het fregat realistisch om me heen (meer aan de zijkanten dan aan de achterkant, wat typisch is voor 2.1-kanaals soundbars met virtuele 3D-audio), net als de dreunende, crashende kanonskogels afgevuurd door plunderende piraten.

Voor de first-person shooter-modus van SoundSlayer heb ik me tot , een spel gewend waar ik meer uren in heb verzonken dan ik wil toegeven. Toen ik een reeks Vanguard-aanvallen op mijn Warlock uitvoerde, ontdekte ik dat de FPS-audiomodus van de soundbar een aanzienlijk strakker geluidsbeeld had, hoewel (en zoals geadverteerd) de plaatsing van het geluid nauwkeuriger aanvoelde – dus ja, dat is handig voor die momenten waarop een onopvallende Psion probeert om je te flankeren. Ik hield ook van de diepe, stevige knallen van exploderende fusiegranaten, de bevredigende scheuren van mijn Night Watch-verkennersgeweer en de sissende dreun van mijn geëlektrificeerde Trinity Ghoul-boog.

Om de dialooggerichte “avontuurlijke” geluidsmodus van SoundSlayer als proefrit te gebruiken, logde ik in op , een MMORPG die bekend staat om zijn volledig ingesproken interacties met NPC’s. De “Adventure”-modus heeft een soundstage die ergens tussen de RPG- en FPS-modi van SoundSlayer in zit, en de dialoog krijgt inderdaad een aanzienlijke boost, hoewel ik over het algemeen de voorkeur gaf aan de meer gebalanceerde en uitgebreide RPG-geluidsmodus terwijl ik speelde.

Natuurlijk is de SoundSlayer niet alleen voor gaming. Door hem aan te sluiten op mijn LG C9-tv en de UHD Blu-ray erin te gooien (ja, ik was in een soort bui), begon ik de achtervolgingsscène tussen de Millennium Falcon en een trio Imperial Star Destroyers. De soundtrack van Empire, geremasterd voor Dolby Atmos, bevat nu veel hoogte-aanwijzingen, en ik kon hints van hen horen toen de Star Destroyers tegen elkaar botsten en circuits sisten in de cockpit van de Falcon. De SoundSlayer sloeg ook boven zijn gewicht met zijn breder dan verwacht geluidsbeeld, en de ingebouwde subwoofer behandelde de diepe, brullende motoren van de Falcon met indrukwekkende finesse. Maar hoewel de SoundSlayer een grote stap voorwaarts was ten opzichte van de ingebouwde luidsprekers van mijn LG C9, kan hij (natuurlijk) niet concurreren met de 5.1.2-kanaals luidsprekeropstelling die ik normaal gesproken in mijn woonkamer gebruik.

Ten slotte heb ik wat Spotify-melodieën in de rij gezet (ik heb ze op de Nitro 5 gestreamd met de soundbar aangesloten via HDMI), en ik merkte dat ik enorm genoot van enkele Brahms-vioolsonates, iets waarvan ik me normaal niet zou voorstellen dat ik ernaar zou luisteren op een gaming-soundbar. Idem voor het titelnummer van Bruce Springsteen’s , met Bruce’s extra zang die verrassend schoon en levendig klonk, terwijl Ciara’s “Level Up” werd onderbroken door een strakke, heldere bas.

Waar het op neerkomt:

Nee, er is geen wifi-ondersteuning en je kunt deze alles-in-één soundbar ook niet upgraden met extra speakers. Dat gezegd hebbende, slaagt de op gaming gerichte Panasonic SoundSlayer erin om verrassend indrukwekkende audio uit zijn compacte behuizing te halen, waardoor het een gemakkelijke en betaalbare manier is om het geluid op je pc te upgraden, en het kan zelfs zijn mannetje staan ​​in een kleine woonkamer.

0 Shares:
You May Also Like