Deze budget-soundbar van 20 inch is de perfecte match voor een tweede tv

vizio sb2021n g6 main.jpeg

De kleine, voordelige SB2021n-G6-soundbar van Vizio is een kampioen als het gaat om het overtreffen van verwachtingen. Deze 20-inch soundbar van $ 130 (die je voor $ 98 kunt kopen bij Walmart.comRemove non-product link) ziet er niet veel uit, maar hij slaagt erin om indrukwekkend rijke, gedetailleerde audio te produceren voor zijn grootte, terwijl DTS Virtual:X verwerking helpt bij het leveren van 3D-effecten die geweldig klinken gezien de uitgepuurde specificaties van de SB2021n-G6.

Natuurlijk zijn er serieuze hoeken bezuinigd om het budgetprijskaartje van de SB2021n-G6 te bereiken, waarbij de soundbar basisfuncties mist als HDMI-ingangen (vergeet lossless of zelfs Dolby Digital Plus-audio) en Wi-Fi-connectiviteit (wat betekent dat je niet de soundbar met een app kunnen bedienen). Om die redenen zou ik de SB2021n-G6 niet aanraden voor een grote of zelfs middelgrote thuisbioscoopopstelling. Dat gezegd hebbende, de SB2021n-G6 zorgt voor een geweldige, goedkope manier om het geluid op een slaapkamer-tv of in een krappe slaapzaal te upgraden.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste soundbars, waar je recensies van concurrerende producten vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee je rekening moet houden bij het winkelen.

Configuratie

Omdat het de $ 130 2.1-kanaals soundbar is die het is, is de Vizio SB2021n-G6 uitgerust met slechts drie drivers: een paar 1,61 x 2,24-inch drivers in de hoofdeenheid voor de linker- en rechterkanalen, plus een naar beneden gerichte 5,25-inch inch driver voor de draadloze subwoofer. Spaar voor een kleine ventilatieopening aan de achterkant die helpt om de basrespons van de soundbar te vergroten, dat is alles wat je krijgt in termen van drivers en andere akoestische functies.

Met afmetingen van slechts 20 bij 2,19 bij 4,45 inch is de soundbar zelf verrassend compact en met slechts 3,69 pond is hij gemakkelijk mee te nemen. Je zou de SB2021n-G6 inderdaad gemakkelijk op een ondiep dressoir voor je slaapkamer-tv kunnen plaatsen. Dat gezegd hebbende, de soundbar wordt niet geleverd met montagebeugels of gaten, dus tenzij je met je eigen oplossing voor wandmontage komt, moet je de soundbar op een vlakke ondergrond voor je tv plaatsen.

vizio sb2021n g6 radiator

De 7,68 x 7,68 x 8,46-inch draadloze subwoofer is ook vrij klein wat betreft soundbar-subwoofers, hoewel hij er nog steeds in slaagt om een ​​vuist te maken. De kleine sub zorgt voor een gemakkelijke plaatsing in een krappe kamer, hoewel u rekening moet houden met de zichtbare naar beneden gerichte driver aan de onderkant van de behuizing.

Ingangen en uitgangen

Zoals veel van zijn huidige soundbars op instapniveau, wordt de SB2021n-G6 van Vizio niet geleverd met HDMI-poorten. (Vanaf 2020 zullen alle Vizio-soundbars, inclusief de budgetmodellen, HDMI-ingangen hebben.) In plaats daarvan krijg je een optische (Toslink) ingang, een digitale coaxiale ingang, een 3,5 mm audio-aansluiting (die wordt geleverd met een 3,5 mm-naar -stereo RCA-kabel), en een USB-poort voor USB-sticks. Het goede nieuws is dat Vizio alle kabels levert die je nodig hebt in de doos.

Hoewel zowel de optische als de coaxiale digitale audio-ingangen gecomprimeerde Dolby Digital- en DTS-audio kunnen ondersteunen, missen ze de bandbreedte voor Dolby Digital Plus of verliesvrije Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. En het is onnodig om te zeggen (maar we zeggen het toch), er is geen 4K-doorvoer of enige vorm van video-doorvoer op de SB2021n-G6; in plaats daarvan stuur je gewoon audio naar de soundbar van je tv’s Toslink, digitale coaxiale of analoge RCA-connectoren.

vizio sb2021n g6-ingangen

Opstelling

Door zijn beperkte verzameling ingangen is het instellen van de SB2021n-G6 een fluitje van een cent. Je plaatst de soundbar eenvoudig voor je tv, sluit hem aan op je tv met een van de meegeleverde audiokabels en sluit vervolgens het netsnoer van de soundbar aan.

De draadloze subwoofer (die niet volledig draadloos is omdat er een netsnoer voor nodig is) die bij de SB2021n-G6 wordt geleverd, wordt vooraf gekoppeld aan de soundbar geleverd. In mijn geval was de subwoofer naadloos verbonden met de soundbar, maar als je problemen ondervindt met de draadloze verbinding, kun je de subwoofer handmatig koppelen door een knop op de achterkant van het apparaat ingedrukt te houden en vervolgens de aan / uit-knop van de soundbar ingedrukt te houden.

Omdat het geen Wi-Fi-connectiviteit heeft, kun je geen app (zoals de SmartCast-app van Vizio) gebruiken om de functies of instellingen van de SB2021n-G6 te bedienen, en ondersteuning voor Alexa en Google Assistant is (natuurlijk) uitgesloten. Als je het echter van de positieve kant bekijkt, betekent het gebrek aan app-ondersteuning dat je niet hoeft te worstelen met het verbinden van de soundbar met je wifi-netwerk, een vaak vervelend en frustrerend proces.

Bediening, afstandsbediening, indicatoren en Bluetooth

Bovenop de met stof beklede behuizing van de SB2021n-G6 zitten knoppen voor aan/uit, ingangsselectie, Bluetooth en volume omhoog/omlaag. De voorkant van de soundbar is voorzien van een enkele LED-indicator die niet meer is dan een stip, die verschillende kleuren oplicht, afhankelijk van welke audio-ingang actief is. Helaas betekent dit dat er geen visuele indicator is voor het volumeniveau, dus je zou voor een luide verrassing kunnen staan ​​als je eerder het geluid harder had laten staan.

De niet-verlichte, ietwat chintzy afstandsbediening van de SB2021n-G6 heeft slechts een paar knoppen, maar is ook relatief eenvoudig te gebruiken. De invoerknop aan de bovenkant wordt geflankeerd door de aan / uit- en Bluetooth-knoppen, terwijl je met een vijfvoudig bedieningspaneel net eronder je het volume kunt aanpassen, nummers kunt overslaan en je muziek kunt afspelen of pauzeren. Onder het vijfwegpad zit een mute-knop, met de volume-nivellerende TruVolume-knop en DTS Virtual:X-knop aan de linkerkant, terwijl de film- en muziekmodusknoppen zich aan de rechterkant bevinden. Met een laatste rij van drie knoppen kun je de subwoofer-, bas- en treble-instellingen aanpassen. Ontbrekend in actie zijn de nachtmodus en instellingen voor dialoogverbeteraar.

vizio sb2021n g6 afstandsbediening

Hoewel noch de afstandsbediening, noch de soundbar zelf echte displays hebben, geeft de SB2021n-G6 wel geluidssignalen af ​​die u vertellen of u een bepaalde instelling in- of uitschakelt. Als u bijvoorbeeld op de DTS Virtual:X-knop drukt, betekent een stijgend patroon van pieptonen dat u de instelling inschakelt, terwijl een reeks lagere pieptonen betekent dat u deze uitschakelt.

Het koppelen van de soundbar met mijn iPhone XS was een fluitje van een cent; Ik heb zojuist op de Bluetooth-knop gedrukt om de soundbar in de koppelingsmodus te zetten en heb mijn iPhone verbonden via het Bluetooth-instellingenscherm.

De performance over het geheel

Laten we nu een paar punten volkomen duidelijk zijn: een soundbar en subwoofercombo van $ 130 met slechts drie drivers kan niet concurreren met een soundbar van meer dan $ 1.000 met meerdere voorwaartse, opwaartse en zijwaarts gerichte drivers. Evenzo kan DTS Virtual:X niet de precieze sonics van fysieke surround- en hoogteluidsprekers nabootsen. Als je levendige, discrete geluidseffecten van achter of van boven wilt horen, of als je wilt genieten van de fijnere details van een muzieknummer met hoge resolutie, moet je een veel duurder soundbar-pakket kopen.

Dat gezegd hebbende, was ik enorm onder de indruk van de audio die deze relatief nietige soundbar kon uitbrengen, compleet met een breed geluidsbeeld dat de smalle 20-inch behuizing van de SB2021n-G6 verloochende, om nog maar te zwijgen van een voelbare surround-aanwezigheid, merkbare hoogte-signalen, agressieve (maar niet te opdringerige) bas, en een behoorlijke dosis high-end detail.

Natuurlijk doet DTS Virtual:X het zware werk wat betreft de surroundprestaties van de SB2021n-G6, en ik was vooral blij dat Vizio’s implementatie van de virtuele 3D-technologie niet zo hard klonk als ik heb gehoord op concurrerende soundbars. Inderdaad, ik hield DTS Virtual:X ingeschakeld tijdens de meeste van mijn tests en schakelde het alleen uit voor muziek.

Films en tv-optredens

Ik begon mijn testen met de spannende openingstitelreeks uit 1978, die is geremasterd in 4K en Dolby Atmos. Natuurlijk, voor de doeleinden van de 2.1-kanaals SB2021n-G6, wordt de Dolby Atmos-soundtrack eerst gedownmixt naar stereo voordat hij de DTS Virtual:X-behandeling krijgt.

Gezien het feit dat de resultaten echter indrukwekkend zijn voor een slechts 20-inch soundbar. John Williams’ Oscar-genomineerde score klonk helder en pittig (zij het met een vleugje hardheid van de kopersectie), en ik kon hoogte-signalen detecteren toen Marlon Brando’s krediet over het scherm steeg, terwijl Richard Donner’s “geregisseerd door” krediet werd afgedekt door een indrukwekkende dreun uit de compacte subwoofer. Ik vond het zelfs leuk hoe de SB2021n-G6 omging met de lastige surround-effecten wanneer de Phantom Zone General Zod en zijn handlangers oppakte, met het geluid van de interstellaire gevangenis die overtuigend over mijn rechterschouder zwaaide terwijl deze uit het frame wervelde. (Voor alle duidelijkheid, toen ik terugschakelde naar mijn gebruikelijke 5.1-kanaalssysteem met Dolby Atmos-hoogtevirtualisatie, waren de Phantom Zone-surroundeffecten veel meer uitgesproken en gedetailleerd, vooral vanaf de achterkant.)

Vervolgens probeerde ik een scène uit die we vaak gebruiken als een handige Dolby Atmos-demo: specifiek de scène waarin een middelbare schoolgaande Scott Summers een badkamerhokje vernietigt met zijn ontluikende energiestralen. Net als bij de soundtrack voor Superman, wordt de Atmos-soundtrack gedownmixt naar 2.0 Dolby Digital door de SB2021n-G6 voordat het wordt geüpmixt door DTS Virtual:X-verwerking. Zelfs met die kanttekeningen klonk het tafereel behoorlijk verdomd goed, met de gipsdeeltjes van het verwoeste badkamerplafond die effectief vanaf de zijkanten en zelfs een beetje van bovenaf kletterden. Voor $ 98 (als je koopt bij Walmart.comVerwijder niet-productlink), dat is helemaal niet slecht.

Ik heb mijn filmscènes afgemaakt met de startvolgorde van , met een objectgebaseerde DTS:X-soundtrack op de 4K Blu-ray-versie. Nogmaals, de SB2021n-G6 geeft ons alleen zijn DTS Virtual:X-interpretatie van de DTS:X-audio van de schijf, maar ik was nog steeds behoorlijk onder de indruk van hoe deze smalle soundbar van $ 130 erin slaagde mijn woonkamer te schudden terwijl de Saturn V-raket brulde naar leven, waarbij het geluidsbeeld indrukwekkend groter werd terwijl de brandstofpompen gorgelden en het ruimtevaartuig langzaam opsteeg van het lanceerplatform.

Om een ​​idee te krijgen van hoe de SB2021n-G6 omgaat met gesproken dialogen, heb ik me verdiept in een aflevering van . Hoewel ik nooit problemen had met het horen van de grappen en filmcitaten van de spraakzame, keurige advocaten, klonk de dialoog een beetje hard en echo-y, wat vrij typisch is als het gaat om 2.0-kanaals soundbars die geen speciale middenkanalen hebben.

Muziek optreden

Toen ik overschakelde naar muziek (en voor deze tests zette ik DTS Virtual:X uit en schakelde ik de Music EQ-geluidsmodus in), ik zette het titelnummer op van Bruce Springsteen’s , en opnieuw sloeg de kleine SB2021n-G6 ver boven zijn gewicht. Gestreamd via Bluetooth via mijn iPhone, klonken de rauwe, losse zang van The Boss indrukwekkend helder en helder, met een mooie stijgende warmte als de synthesizers in werking treden. De duurdere soundbars die ik heb getest, hebben het natuurlijk beter gedaan om de hoge- einddetails van het akoestische gitaarwerk van Springsteen, en natuurlijk is de smalle (met DTS Virtual:X uitgeschakeld) soundstage van de SB2021n-G6 behoorlijk krap in vergelijking met soundbars in het 30- en 40-inch bereik. Dat gezegd hebbende, slaagde deze 20-inch soundbar er nog steeds in om een ​​verrassend pittige, dynamische prestatie neer te zetten.

Vervolgens zette ik Vlado Perlemuters vertolking van Ravels solo pianowerken op het Nimbus Records label, en ik kreeg dezelfde algemene indrukken als ik deed van mooie warmte en sfeer met een behoorlijke hoeveelheid detail, zij het met iets dat ontbrak op de hoge tonen. einde. Ik merkte ook een vleugje vervorming op bij hogere volumeniveaus, wat niet zo verwonderlijk is gezien hoe zwaar pianostukken op luidsprekers kunnen zijn. (Overigens heb ik geen vervormingsproblemen ontdekt tijdens het testen van films, zelfs niet toen ik het volume aanzette.)

Eindelijk was het tijd voor Ciara’s “Level Up”, en nogmaals, hetzelfde algemene verhaal: aangenaam warm, helder en dreunend geluid, hoewel een beetje gebrek aan high-end detail.

Waar het op neerkomt:

Je kunt niet veel verwachten van een goedkope 20-inch soundbar, maar de 2.1-kanaals Vizio SB2021n-G6 en de ingebouwde DTS Virtual:X-audioverwerking overtroffen consequent mijn verwachtingen. Hoewel het geen HDMI-poorten en Wi-Fi-connectiviteit heeft, is de relatief rijke, gedetailleerde en uitgebreide audio van de SB2021n-G6 perfect geschikt om het geluid van een tweede tv te versterken of voor budgetgerichte kijkers in krappe woonruimtes.

0 Shares:
You May Also Like