Deze beveiligingscamera voor buiten belooft een batterijlevensduur van een jaar

eufycam 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eufy zegt dat de batterijen van de camera tot een jaar meegaan op een lading Slimme bewegingsdetectie, inclusief menselijke detectie Compatibel met HomeKit

nadelen

Geen audiodetectie Duur in vergelijking met sommige concurrenten

Ons oordeel

De EufyCam 2 is een uitstekende starterskit voor buitencamera’s voor iedereen, maar gebruikers die prioriteit geven aan de levensduur van de batterij of Homekit-compatibiliteit, krijgen het meeste waar voor hun geld.

Als u niet over de luxe van stopcontacten buitenshuis beschikt, kan een camera op batterijen een noodzaak zijn om de omgeving van uw huis te bewaken. Ze elimineren de logistieke nachtmerrie van het aansluiten van een netsnoer op een wisselstroombron, maar ze hebben ook een nadeel: je moet de camera elke 2-3 maanden naar beneden trekken om de batterij op te laden, of de kosten van een compatibele zonnelader toevoegen, als er een beschikbaar is, om het op peil te houden.

De EufyCam 2 heeft dergelijke vereisten niet. Eufy zegt dat zijn camera’s tot een jaar op één lading kunnen werken. Dat felbegeerde vermogen, samen met een aantal geavanceerde AI-beveiligingsfuncties, maakt het een aantrekkelijke aankoop voor doe-het-zelvers op het gebied van thuisbeveiliging.

Ontwerp

De EufyCam 2 wordt geleverd als een startersbundel voor twee camera’s met een basisstation en camerabevestigingen. Terwijl de EufyCam EI die onlangs is beoordeeld, zijn uiterlijk bijna in het algemeen van de Arlo Pro 2 nam, heeft de vlaggenschipcamera van Eufy altijd een uniek tweekleurig rechthoekig ontwerp gehad.

Dat is bij de EufyCam 2 ongewijzigd, maar het basisstation is opnieuw ontworpen om meer op de camera te lijken. Het slankere, strakkere ontwerp geeft het systeem een ​​samenhangende esthetiek en maakt het ook gemakkelijker om er ruimte voor te vinden naast uw andere netwerkhardware.

eufycam 2 buitenshuis

De camera’s hebben een gezichtsveld van 140 graden en ze leggen video vast in een resolutie van 1080p. Ze beschikken ook over nachtzicht, tweerichtingsgesprekken en slimme bewegingsdetectie. Elke camera heeft een IP67-classificatie, wat betekent dat hij is beschermd tegen het binnendringen van stof en onderdompeling in maximaal 1 meter water gedurende een bepaalde tijd en druk.

Het systeem werkt met zowel Alexa als Google Assistant, maar integreert ook met Apple’s HomeKit (net als de Arlo Pro 2). Dat betekent dat video van zijn camera’s kan worden bekeken op je iPad of AppleTV en kan worden opgeslagen op Apple’s iCloud.

Net als bij de andere beveiligingscamera’s van Eufy, biedt de EufyCam 2 lokale en cloudopslagopties. De camera wordt geleverd met een ingebouwd geheugen van 16 GB (EMMC). U kunt extra opslagruimte in de cloud krijgen via een paar abonnementsopties. Een basisabonnement geeft je 30 dagen opslagruimte voor één camera voor $ 3 per maand of $ 30 per jaar. Het Premier-abonnement biedt dezelfde videogeschiedenis voor maximaal 10 camera’s voor $ 10 per maand of $ 100 per jaar.

Installatie en installatie

eufycam 2 live

Het installeren van de camera is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd. Je moet het basisstation en elke camera om de beurt verbinden met behulp van de Eufy Security-app. Het basisstation moet worden aangesloten op een stopcontact en via een ethernetkabel op uw router worden aangesloten.

U scant een QR-code aan de onderkant van het basisstation om deze online te krijgen en synchroniseert vervolgens elke camera met het basisstation door op een knop op de achterkant van de camera te drukken en te wachten op bevestiging van de app.

Wanneer je klaar bent om de camera te monteren, kun je de app gebruiken om te bepalen of het signaal de gewenste locatie bereikt. Je weet dat je een goede plek hebt gevonden wanneer de signaalsterkte “Geweldig” aangeeft.

Eufy raadt u ook aan de camera 7 tot 3 meter hoog te monteren, uit direct zonlicht en uit de buurt van reflecterende oppervlakken voor optimale prestaties.

De kit wordt geleverd met verschillende bevestigingen om de camera buiten of binnen te installeren. Voor de buitenmontage moet u een paar gaten in een buitenmuur boren en vervolgens de meegeleverde ankers en schroeven in de montagebeugel steken. Vervolgens schroef je de beugel in de beugel en de camera op de beugel. Binnenshuis kunt u de camera magnetisch op elk ijzeren oppervlak plakken of op elke muur installeren, inclusief gipsplaten, met behulp van de binnenmontage. Hier moet je een beugel aan de muur bevestigen met een enkele schroef, vervolgens een magnetische kogelbevestiging aan de beugel bevestigen en de camera op de balbevestiging plakken.

Prestatie

Ik heb de ene camera boven mijn voordeur gemonteerd en de andere op een zijmuur tegenover de ingang van mijn oprit. Op elke locatie gaf de groothoekweergave van de camera me voldoende dekking van de omgeving. Live en vastgelegde video waren scherp met nauwkeurige kleuren in de dagmodus en sterk contrast wanneer nachtzicht actief was. In beide modi kunt u inzoomen op de live video door het beeld te knijpen met weinig verlies van beeldkwaliteit.

Bewegingsdetectie werkte betrouwbaar in mijn tests en waarschuwingen kwamen snel binnen. Er zijn verschillende manieren om de relevantie van bewegingsmeldingen te verfijnen. De eerste is de werkmodus van de camera. De app biedt vier opties om uit te kiezen tijdens het installatieproces: de optimale batterijduur beperkt de lengte van de videoclip tot 20 seconden en past automatisch de detectieperiode aan om de kans te verkleinen dat de camera dezelfde gebeurtenis meerdere keren detecteert; optimale bewakingsmodus verlengt de lengte van de videoclip tot 60 seconden en legt elke gebeurtenis zoveel mogelijk vast; en met de aangepaste opnamemodus kunt u alle parameters instellen. U kunt de werkmodi op elk moment wijzigen in de app-instellingen.

U kunt bewegingsdetectie verder aanpassen door de gevoeligheid op een schuifregelaar te verhogen of te verlagen en activiteitszones te creëren. In het laatste geval zal de camera u alleen een waarschuwing sturen en video opnemen wanneer er beweging wordt gedetecteerd in een van deze zones (de camera neemt nog steeds activiteit buiten deze zones op zonder u te waarschuwen). Een optie voor menselijke detectie zorgt ervoor dat de camera probeert – meestal met succes – om menselijke vormen te herkennen en auto’s, dieren en andere bewegende objecten eruit te filteren. Het zal ook proberen om gezichten in het videobeeld te detecteren en te identificeren, hoewel ik ontdekte dat de persoon recht in de lens moest kijken om dit te laten werken.

eufycam 2 evenementen

De app

De Eufy Security-app heeft een eenvoudige interface die het gemakkelijk maakt om camerabedieningen te intuïtief. Het opent naar het startscherm met alle aangesloten camera’s, elk met de laatst vastgelegde afbeelding. Als je op één tikt, wordt de live-feed geopend, met een werkbalk aan de onderkant met knoppen voor het handmatig opnemen van video, het maken van een screenshot van de feed, het activeren van tweerichtingsgesprekken en het dempen/dempen van de luidspreker van de camera.

Een pictogram met drie regels opent een andere reeks knoppen. Deze openen op hun beurt een bibliotheek met opgeslagen videoclips, schakelen nachtzicht in en uit, activeren de ingebouwde sirene van het systeem en openen de camera-instellingen.

Op het tabblad Gebeurtenissen op het startscherm kun je kiezen uit een kwartet vooraf geconfigureerde beveiligingsmodi. In de standaard Home-modus detecteert de camera beweging, neemt video op en stuurt waarschuwingen naar uw telefoon. In de Afwezig-modus zal de camera hetzelfde alarm laten klinken om indringers af te schrikken.

Met de planningsmodus kunt u automatisch de Afwezig-modus activeren tijdens vooraf ingestelde tijden, zodat u er niet aan hoeft te denken deze elke keer in te schakelen wanneer u naar uw werk vertrekt, terwijl de uitgeschakelde modus bewegingsdetectie volledig uitschakelt. In de Geofencing-modus gebruikt het systeem de GPS van uw telefoon om deze te signaleren om de modus van uw keuze te activeren wanneer u niet thuis bent.

Vonnis

De EufyCam 2 is een aantrekkelijke startersoptie als u op zoek bent naar een beveiligingscamera voor buiten. Maar dat geldt ook voor de Arlo Pro 2. Hoewel de Arlo Pro 2 niet langer de beveiligingscamera van Arlo is (dat zou de dure Arlo Ultra zijn), is hij compatibel met HomeKit en kost hij ongeveer $ 50 minder dan de EufyCam 2. Dat gezegd hebbende, de EufyCam De batterijlevensduur van een jaar zal voor velen het hogere prijskaartje rechtvaardigen.

0 Shares:
You May Also Like