Denon AH-C830NCW review: een betaalbare AirPods Pro-concurrent

Denon AH-C830NCW earbuds

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Sterke audioprestaties voor de prijsEffectieve actieve ruisonderdrukkingLange batterijduur

nadelen

Licht gebrek aan duidelijkheid in de hogere midden tot hoge frequenties Geen EQ-functie

Ons oordeel

Het industriële ontwerp van Denon is niet zo gepolijst als dat van Apple, maar deze ANC-knoppen leveren aanzienlijk meer waar voor je geld dan Apple’s AirPods Pro.

Prijs bij beoordeling

$ 159

Beste prijzen vandaag

Ik zie minstens een dozijn voetgangers per dag over straat lopen met witte oordopjes die zich comfortabel in hun gehoorgangen nestelen. Gezien het feit dat ik in een recentelijk geschoolde buurt woon, neem ik aan dat de overgrote meerderheid van hen Apple AirPods Pro is. Nu ik de Denon AH-C830NCW van $ 159 heb gehoord, denk ik dat de meeste van die luisteraars $ 90 hadden kunnen besparen.

Ontwerp en specificaties

Ik zou moeten uitweiden door te zeggen: bespaar $ 90, terwijl je nog steeds de niet-te-veel-indruk geeft dat je te veel hebt betaald voor het product van Apple. De AH-C830NCW is verkrijgbaar in het zwart of je kunt ze in het wit krijgen, zoals de AirPods Pro. In het wit kunnen ze, van een afstand bekeken, doorgaan voor Apple’s toppen. De verschillen zijn van dichtbij beter zichtbaar, dus schrik er gewoon voor terug. Ik maak een grapje. Lang voorbij het punt van peer-invloed, zou ik waarschijnlijk voor de zwarte versie gaan.

In beide kleuren weegt de AH-C830NCW ongeveer 5,3 gram (ongeveer 1,87 ounce) elk en wordt geleverd in een oplaadcassette in bijpassende kleur. De oordopjes zelf hebben een looptijd van 6 uur en de behuizing voor 24 uur (of vier oplaadcycli). Dat zakt naar 4,8 uur en 19 uur bij gebruik van actieve ruisonderdrukking (ANC).

Voor het geval je het nog niet wist, ANC vangt het omgevingsgeluid op via microfoons, creëert en voegt een fase-tegengesteld signaal toe aan de signaalstroom om het op te heffen. Dit vereist natuurlijk meer vermogen. De AH-C830NCW kan ook omgevingsgeluid doorlaten als je iemand wilt horen praten, of je zet de microfoons helemaal uit, zodat de oordopjes als geluiddempende oordopjes werken. Deze microfoons worden ook gebruikt om het geluid tijdens telefoongesprekken te vergemakkelijken.

De oplaad-/draagtas heeft een USB-C-poort voor opladen en een knop voor Bluetooth-koppeling, reset en batterijniveau op de achterkant. Het indicatielampje voor die functies zit aan de voorkant. Met het deksel gesloten, worden de oordopjes opgeladen en wanneer je de case opent, gaan ze automatisch in de koppelingsmodus.

De bovenste delen van de knoppen zijn aanraakgevoelig en worden gebruikt om ANC-modi (aan/uit/ambient pass-through) te schakelen, telefoongesprekken te regelen, tussen tracks te schakelen, enzovoort. Er was geen volume omhoog/omlaag-functie die ik kon vinden, dus daarvoor moet je op je afspeelapparaat vertrouwen.

Er zijn drie maten pads (S, M, L). De middelgrote pads werden op de oordopjes geïnstalleerd, maar ik schakelde over naar de kleine versies, die naar mijn idee gemakkelijker in mijn oren bleven zitten. Er is ook een zeer korte (8,5-inch) USB-A naar USB-C USB-kabel als snelstartgids in de doos. Deze handleiding bevat een scancode die u naar de meer gedetailleerde gebruikershandleiding op de website van Denon brengt.

Geluid, comfort en batterijduur

Ik moet toegeven dat ik, na bijna mijn hele leven Denon als een premium merk te hebben ervaren, dacht dat de AH-C830NCW-oordopjes me zouden wegblazen. In plaats daarvan troffen ze me als midden van de top, zoals de AirPods Pro. Gezien het verschil van $ 90, echter … Een deel van dat oordeel komt voort uit de laatste oordopjes die ik heb getest, de uitzonderlijke Marshall Motif ANC.

Mijn enige klacht, als je het zo mag noemen, is een licht gebrek aan sprankeling; dat wil zeggen, een altijd zo klein gebrek aan helderheid in de hogere midden tot hoge frequenties. Dit is iets dat over het algemeen naar smaak kan worden EQ’d, maar zoals gezegd, er is hier geen EQ-functie. Jongere oren zullen het waarschijnlijk oneens zijn met de hoge frequenties, maar ik blijf bij het voorbehoud over de middentonen.

Het punt is, ik ben er vrij zeker van dat deze knappe oordopjes de Marshall Motif ANC’s qua geluid zouden evenaren – als ze een EQ-functie hadden. Het ontbreken van app en EQ betekent dat wat je hoort is wat je krijgt. Het is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom de AH-C380NWC’s $ 40 minder zijn dan het Marshall-product.

Wat betreft comfort zijn de AH-C380NWC’s gemiddeld voor in-ears. Ik vind het type vermoeiend en vervelend, maar laat dat je niet afschrikken. De looptijden en oplaadcapaciteit lagen dicht bij de claims, en ik liep eigenlijk een beetje over met ANC ingeschakeld, waardoor ik 5 uur op een zeer laag volume uitknijp.

Geweldige waar voor je geld

Waar het op neerkomt, is dat de algehele look en feel van Denons hoofdtelefoon niet helemaal kan tippen aan de AirPods Pro, maar het geluid doet dat wel, en ik zou niet aarzelen om de AH-C830NCW’s aan te bevelen aan iedereen die meer van de muziek dan van stijl houdt.

Jon is een muzikant, voormalig x86/6800-programmeur en een lange tijd (eind jaren 70) computerliefhebber die in de baai van San Francisco woont.

0 Shares:
You May Also Like