Definitive Technology onthult zijn eerste soundbar met Dolby Atmos- en DTS:X-ondersteuning

definitive technology studio 3d mini

Het legendarische home-audiomerk Definitive Technology heeft al een aantal goed aangeschreven soundbars in zijn assortiment, waaronder de 5.1-kanaals Studio Advance en de 3.1-kanaals Studio Slim. Nu onthult de fabrikant een derde soundbar, dit keer met een compact design en 3D-audio-ondersteuning.

De 4.1-kanaals Studio 3D Mini wordt volgende maand verzonden en is de eerste Definitive Technology-soundbar die Dolby Atmos en DTS:X ondersteunt.

Met een breedte van slechts 26 inch en een hoogte van 2 inch zal de Studio 3D Mini ook de kleinste soundbar van het bedrijf zijn, met de Studio Advance en Slim elk twee keer zo breed. Naast de belangrijkste soundbar-eenheid, wordt de nieuwe soundbar ook geleverd met een compacte 8-inch draadloze subwoofer.

Hoewel de Studio 3D Mini misschien klein is, is het prijskaartje van $ 899 allesbehalve. Dat gezegd hebbende, is de premium prijs van de soundbar in lijn met de $ 1.500 Studio AdvanceRemove niet-productlink van Definitive Technology en $ 1.000 Studio Slim-soundbars van Definitive Technology (hoewel beide sterk worden afgeprijsd voor de feestdagen).

We hebben de Studio 3D Mini nog niet kunnen testen (we zullen een volledige recensie plaatsen zodra we dat hebben gedaan). We hebben echter de Studio Slim getest, een soundbar die we een “winnaar” noemden dankzij het “strakke industriële ontwerp” en “compromisloze audioprestaties”.

Uitgerust met een reeks van zes aluminium drivers, levert de Studio 3D Mini zowel Dolby Atmos- als DTS:X-geluid via virtualisatie, aangezien de soundbar geen opzwepende drivers heeft die het geluid van je plafond weerkaatsen voor hoogte-signalen. We hebben steeds meer soundbars gezien en gehoord die 3D-audio leveren via virtualisatie, en hoewel het niet zo nauwkeurig is als wat je hoort van opzwepende hoogtedrivers of (zelfs betere) plafondluidsprekers, kan virtuele 3D-audio nog steeds behoorlijk effectief, en niet te vergeten handig.

definitieve technologie studio 3d mini lifestyle

De Definitive Technology Studio 3D Mini wordt ook geleverd met twee HDMI-poorten, waaronder een die eARC ondersteunt, een “verbeterde” versie van ARC (Audio Return Channel) die verliesvrij geluid kan leveren van videobronnen (voornamelijk Blu-ray-spelers) die zijn aangesloten op een eARC -ingeschakelde tv. De Studio 3D Mini ondersteunt ook 4K HDR video passthrough (inclusief Dolby Vision) voor wie liever een videobron rechtstreeks op de soundbar aansluit.

Naast de HDMI-poorten heeft de Studio 3D Mini een optische (Toslink) ingang, een 3,5 mm audio-aansluiting, een ethernet-poort en een USB-poort waarmee audiobestanden met hoge resolutie kunnen worden afgespeeld.

Wat audiostreaming betreft, ondersteunt de Studio 3D Mini Apple’s AirPlay 2-technologie, waarmee audio van ondersteunde iPhones, iPads en Macs kan worden gecast. Je kunt de soundbar ook groeperen met andere AirPlay 2-compatibele speakers.

Definitive Technology is een divisie van Sound United, een conglomeraat dat ook eigenaar is van de merken Denon, Marantz en Boston Acoustics. De Studio 3D Mini wordt de eerste luidspreker van Definitive die HEOS ondersteunt, een draadloos multiroom-audioplatform met hoge resolutie dat oorspronkelijk door Denon is ontwikkeld.

Hoewel de Studio 3D Mini geen slimme luidspreker is, ondersteunt hij wel Alexa-, Google Assistant- en Siri-spraakopdrachten, wat betekent dat je (bijvoorbeeld) Alexa kunt vragen het volume aan te passen, nummers over te slaan of je telefoon te pauzeren. melodieën.

0 Shares:
You May Also Like