Definitieve gids: video in e-mailmarketing

Definitive-Guide-Video-in-Email-Marketing

Sommige dingen zijn gewoon gemaakt om samen te gaan – pindakaas en jam, actiefilms en popcorn, video- en e-mailmarketing … nou ja, misschien niet!

Op het eerste gezicht zouden video en e-mail goed moeten samenwerken, maar er zijn veel technische uitdagingen die in de weg staan.

In deze definitieve gids gaan we die uitdagingen overwinnen terwijl we kijken naar alles wat u moet weten over video in e-mailmarketing.

We gaan de redenen bespreken waarom u video en e-mail samen zou moeten gebruiken, enkele uitstekende gebruiksscenario’s, de voordelen en, misschien wel het belangrijkste, precies HOE u uw inspanningen op het gebied van video- en e-mailmarketing met succes kunt samenvoegen.

Waarom video gebruiken in je e-mailmarketing?

E-mailmarketing bestaat al meer dan 40 jaar – en is in die tijd gebeurd in de digitale marketingwereld. Maar e-mail blijft sterk. Volgens Statista, het huidige aantal e-mailgebruikers wereldwijd staat op een gestage 4 miljarden dat zal naar verwachting toenemen tot ongeveer 4,5 miljard in 2024.

Video is ook een krachtig marketinginstrument omdat het . Volgens een recent onderzoek van Wyzowl, 86% van de mensen zou graag meer video’s van merken zien in 2020.

Nu inboxen steeds voller worden en mensen meer video van merken zien, kan het koppelen van video aan uw e-mailmarketing u helpen om u te onderscheiden van de massa en uw open- en klikfrequenties te verhogen.

5 use cases van video in e-mail

We weten dus dat video en e-mail een match made in heaven moeten zijn. Maar wat voor soort video’s werken goed in e-mail?

Hier zijn enkele voorbeelden…

1. Teasers

Een van de beste manieren om uw klikfrequentie (CTR) te verhogen, is door uw ontvangers enthousiast te maken met een geweldige video, waardoor ze meer willen weten over wat u ook promoot.

Kijk eens naar dit voorbeeld:

Deze e-mail van Ubisoft maakt fans enthousiast voor de aanstaande release van Ghost Recon Breakpoint door een live action teaser-trailer voor de game op te nemen.

2. Aankondigingen

Als je een belangrijke aankondiging moet doen, kan het sturen van een aankondigingsvideo naar je e-maillijst een geweldige manier zijn om meer grip te krijgen.

Hier is een voorbeeld van Earth Day Network:

De inleidende tekst samen met een krachtige thumbnail waarop een klein meisje met opgeheven vuist te zien is, verleidt mensen echt om meer te weten te komen.

Tot op heden heeft de video ongeveer 4.000 views op YouTube.

3. Leerseries

Het opnemen van een video in uw e-mail hoeft niet eenmalig te zijn. Als u uw klanten veel te vertellen heeft, waarom maakt u dan geen reeks video’s om uw boodschap in pittige, boeiende happen over te brengen?

Platforma 2 heeft precies dat gedaan:

Afhankelijk van uw vaardigheidsniveau kunnen wireframes voor websites moeilijk te begrijpen zijn. Maar deze leerreeks helpt klanten op een geweldige manier stap voor stap door alles wat ze moeten weten.

4. Productdemo’s

E-mail is een geweldige manier om nieuwe producten bekend te maken, maar tekst is niet de beste manier om klanten de voordelen van deze nieuwe producten te laten zien.

Een video, zoals deze van Project.co, zal de boodschap een stuk sneller en gemakkelijker overbrengen:

Volgens een van onze recente onderzoeken, toen hem werd gevraagd hoe ze het liefst meer zouden willen weten over een product of dienst, tweederde van de mensen zei liever een korte video te bekijken.

5. Onboarding

Wanneer u een nieuwe klant krijgt, wat doet u na het verzenden van uw ‘Welkom’-e-mail nog meer om mensen aan te moedigen uw product of dienst te gebruiken?

Een introductievideo kan een geweldige manier zijn om een ​​warm welkom te heten en nieuwe klanten alle tools te geven die ze nodig hebben om het meeste te halen uit wat uw bedrijf te bieden heeft.

Deze onboarding-tutorial van Shopify is een goed voorbeeld. Het vertelt gebruikers hoe lang de video is en ook wat ze leren door te kijken.

5 voordelen van het gebruik van video in e-mailmarketing

Afgezien van de vele use-cases van video in e-mail, zijn er ook enkele grote voordelen te behalen. Laten we eens kijken naar enkele…

1. Video’s zijn opvallender en gedenkwaardiger

Het is veilig om te zeggen dat de meeste e-mails er hetzelfde uitzien. Het formaat is meestal: een header-afbeelding, een body-copy, misschien een afbeelding of twee om de tekst op te splitsen en een call-to-action.

Door die mal te doorbreken en een video in uw e-mails op te nemen, kunt u opvallen bij uw klanten.

Video’s zijn boeiend, opvallend en gedenkwaardig! Volgens onze Power of Visual Communication-infographic onthouden mensen slechts 20% van wat ze lezen, maar 80% van wat ze zien en doen!

2. Video’s stimuleren SEO

Volgens SEMrush zijn twee van de belangrijkste rankingfactoren als het gaat om zoekmachineoptimalisatie: tijd op pagina en bouncepercentage.

En video kan beide factoren verbeteren! Volgens Insivia besteden mensen 2,6x langer op pagina’s met video erop – wat de tijd op de pagina direct verbetert en de bouncepercentages verlaagt.

Welnu, e-mails zijn een geweldige manier om mensen naar uw site te brengen en uw video’s te bekijken. Uit een Hubspot-onderzoek bleek dat: door video’s aan uw e-mails toe te voegen, kunt u de klikfrequentie met wel 300% verhogen!

3 mensen video’s kijken

Geef de mensen wat ze willen! Mensen kijken elke week gemiddeld 16 uur aan online video-inhoud, en dat zijn ze ook om video-inhoud met vrienden te delen dan enig ander type inhoud.

Deze voordelen zijn: en kan een grote impact hebben op de kracht van uw e-mailmarketingcampagnes!

4. U kunt uw boodschap (sneller en gemakkelijker) overbrengen

Mensen kijken niet alleen graag naar video’s, ze werken er ook aan om berichten sneller en gemakkelijker over te brengen.

Denk er over na: duurt het langer om een ​​e-mail van 150 woorden te lezen of een video van 60 seconden te bekijken?

Er zit ook wat wetenschap achter. Beelden worden door de hersenen maar liefst 60.000x sneller verwerkt dan tekst.

5. Verhoog de open tarieven

Wist je dat gewoon met behulp van het woord ‘video’ in de onderwerpregel van uw e-mails kan de open tarieven verhogen?

Het is waar! Zoals hierboven vermeld, vinden mensen het leuk om video’s te bekijken en ze dagelijks op te zoeken. Dus als u het woord ‘video’ in uw onderwerpregel kunt opnemen, heeft u een grotere kans om de interesse van uw klanten te wekken en ze aan te moedigen om te klikken.

Hoe video te gebruiken in e-mailmarketing

Nu we de verschillende gebruiksscenario’s en voordelen kennen van het gebruik van video in uw e-mailmarketing, gaan we eens kijken HOE u dat precies kunt doen…

1. Statisch beeld met afspeelknop

Dit is misschien wel de gemakkelijkste en meest gebruikelijke methode. Iedereen is redelijk bekend met miniatuurafbeeldingen met afspeelknoppen als overlay. Het is het universele symbool voor: Dit is een filmpje!

Er is geen magische manier om dit te doen. Je voegt gewoon de thumbnail toe zoals elke afbeelding in je e-mail – en linkt naar je video-bestemmingspagina.

Gebruikers die uw e-mail openen en op de miniatuur klikken, worden naar een site van derden geleid om de inhoud te bekijken. Minimale poespas – maximale impact!

2. Geanimeerde GIF

Het opnemen van een geanimeerde GIF die uw video vertegenwoordigt, is een geweldige ‘middenweg’ tussen een miniatuurafbeelding en het hele varken en het insluiten van uw video in uw e-mail.

Geanimeerde GIF’s, zoals deze, zijn een geweldige manier om de aandacht van uw ontvangers te trekken met een beetje beweging. En GIF’s worden breed ondersteund door de meeste e-mailclients ()

Om een ​​GIF te maken, hoef je alleen maar naar Giphy’s GIF-maker te gaan en je video te uploaden. Je kunt het dan inkorten tot een GIF en eventuele bijschriften of stickers toevoegen die je maar wilt.

Nadat je dit hebt gedaan, kun je je GIF aan je e-mail toevoegen op dezelfde manier als elke andere afbeelding – eenvoudig!

3. Insluiten

Je zou denken dat het simpelweg insluiten van je video’s in je e-mails de meest effectieve manier zou zijn om de twee marketingstrategieën te combineren. En in zekere zin zou je gelijk hebben.

Het rechtstreeks insluiten van video’s in e-mails brengt echter uitdagingen met zich mee. Om te beginnen zullen niet alle e-mailclients afspelen ondersteunen. Vanaf 2019 was de videocompatibiliteit binnen e-mailplatforms als volgt:

Apple Mail: Speelt video af binnen e-mailOutlook voor Mac: Speelt video af binnen e-mailSamsung Galaxy (mail-app): Speelt video af binnen e-mailiOS 10+ (mail-app): Speelt video af binnen e-mailGmail op desktop-, Android- en iOS-apparaten: Toont een terugvalafbeeldingOutlook 2016 en eerder: Toont een terugvalafbeeldingAlle Android-apparaten behalve de Samsung Galaxy: Toont een terugvalafbeelding

Met grote namen – zoals Gmail en Outlook – die alleen fallback-afbeeldingen bieden, is het logisch om gewoon een klikbare miniatuur in uw e-mails op te nemen.

Als je echt vastbesloten bent om video’s in je e-mails in te sluiten, bekijk dan dit artikel dat twee methoden bevat (en enkele bonustips!).

7 toptips

Hier zijn enkele toptips die u kunt gebruiken om uw spel!

1. Gebruik ‘video’ in je onderwerpregel

Laat mensen weten dat ze je e-mails openen dat je een video hebt om ze te laten zien. Zoals hierboven vermeld, kan het gebruik van het woord video in uw onderwerpregels mensen echt enthousiast maken en uw open tarieven verhogen.

2. Kies een geweldige thumbnail

Het is niet genoeg om video’s in je e-mails op te nemen, je hebt mensen nodig om ze te bekijken. En de enige manier waarop ze dat gaan doen, is als je een geweldige thumbnail kiest die hun interesse wekt.

Kies niet zomaar een willekeurig still uit je video. Selecteer een afbeelding die kijkers zal aanspreken. U kunt zelfs tekst toevoegen, zoals de afbeelding hierboven.

3. Gebruik personalisatie

Gepersonaliseerde video’s tillen je e-mailmarketing naar een hoger niveau. Volgens Econsultancy is 74% van de marketeers het ermee eens dat gerichte personalisatie de klantbetrokkenheid vergroot.

Er zijn verschillende gebruiksscenario’s voor gepersonaliseerde video’s in e-mails, zoals een offerte voor een autoverzekering, verjaardagsaanbiedingen of aanbiedingen voor het aanvullen van artikelen.

4. Voeg altijd een CTA toe

Dit geldt voor alle marketing – zowel video-e-mail, afzonderlijk van elkaar. Een call-to-action vertelt uw potentiële klanten wat u wilt dat ze vervolgens gaan doen, waardoor uw marketinginspanningen een duidelijk doel krijgen.

5. Zeg nee tegen automatisch afspelen

Je weet waarschijnlijk uit persoonlijke ervaring dat autoplay frustrerend is. Laat uw e-mailontvangers uw video in hun eigen tijd bekijken – zeg nee tegen automatisch afspelen!

6. Verminder het aantal ‘tikken om te spelen’

Hoewel het belangrijk is om nee te zeggen tegen automatisch afspelen, wil je er ook voor zorgen dat je het kijkers niet moeilijk maakt om je video’s te bekijken.

Als u bijvoorbeeld een miniatuur in uw e-mail opneemt met een afspeelknop-overlay, zullen gebruikers hierop klikken om de video af te spelen. Maar als deze klik het afspelen van de video niet daadwerkelijk activeert en gebruikers op afspelen moeten klikken wanneer het videotabblad is geopend, kan dit tot frustratie leiden. Probeer te streven naar een enkele tik in plaats van een dubbele tik.

7. Test en verbeter

Ondanks alle tips en trucs die we je in dit artikel hebben gegeven, werken verschillende technieken beter voor verschillende doelgroepen.

Zorg ervoor dat u uw marketinginspanningen voortdurend test en verbetert om ervoor te zorgen dat u altijd de best mogelijke resultaten behaalt.

Laatste gedachten

Video en e-mail hebben zeker het potentieel om samen te gaan, zoals pindakaas en jam of actiefilms en popcorn. Sterker nog, ze hebben het potentieel om nog beter samen te gaan dan die dingen! Het kost maar een beetje moeite, een beetje knowhow en veel doorzettingsvermogen.
Bezoek onze blog voor meer videomarketingtips.

0 Shares:
You May Also Like