Deezer review: een enorme muziekbibliotheek compenseert enkele flagrante gebreken niet

Deezer logo

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Enorme muziekbibliotheek Goed ontworpen gebruikersinterface Nieuwe functie voor het vertalen van songteksten is aantrekkelijk, zij het beperkt Van een onafhankelijk bedrijf gericht op muziek

nadelen

Streamingkwaliteit is op dit moment gewoon niet concurrerend Je kunt geen favoriete radiostations kiezen, waardoor een van Deezers beste functies wordt verminderd Aanbevelingen en afspeellijsten zijn niet zo goed als het aanbod van de concurrentie

Prijs bij beoordeling

Deezer Premium: $ 9,99/maand of $ 99,90/jaar; Deezer HiFi: $ 14,99 / mnd; Deezer-student: $ 4,99 / maand; Deezer-familie: $ 14,99 / maand

Beste prijzen vandaag

Deezer begon zijn leven in 2007 als een free muziekstreamingplatform gemaakt door een Franse muziekblog. De copyrightpolitie sloot ze snel af en de eigenaren begonnen opnieuw, onderhandelden over een aantal licenties met de grote platenmaatschappijen en herlanceerden als een legitieme streamingdienst.

In 2009 had het een on-demand-laag gelanceerd, die de weg vrijmaakte voor het muziekecosysteem waar we vandaag allemaal van genieten. We zijn Deezer allemaal iets schuldig voor het uitstippelen van een spoor dat Spotify snel volgde.

Deezer heeft een veel grotere basis in Europa dan hier in de Verenigde Staten. Als je roots in de EU liggen, vind je de lokale afspeellijsten van Deezer misschien een goede manier om de smaak van het oude land bij te houden. Anders is het moeilijk om hier in de VS voor Deezer te pleiten.

Deezer-startpagina

James Barber/Gieterij

Hoeveel kost Deezer?

Het standaard Deezer Premium-abonnement, dat 320 Kbps audio biedt, kost $ 9,99/maand of $ 99,90/jaar. Het Deezer HiFi-abonnement, dat 16-bit/44,1 kHz FLAC-bestanden en Sony 360 Reality Audio streamt, kost $ 14,99 per maand.

Er is een Deezer Student-abonnement dat overeenkomt met de Premium-accountfuncties en $ 4,99 per maand kost.

Het Deezer Family-abonnement heeft dezelfde streamingkwaliteit als Premium en biedt tot zes accounts in hetzelfde huishouden voor $ 14,99/maand (u kunt ook een Deezer Family HiFi-abonnement krijgen, maar vanaf de datum van deze beoordeling moet u contact opnemen met Deezer Ondersteuning om er zelfs achter te komen hoeveel het plan kost). Er is ook een Deezer Free versie die door advertenties wordt ondersteund en alleen shuffle-play biedt met 128 Kbps.

Deezer-radio

James Barber/Gieterij

Wat is de kwaliteit van Deezer-muziekstreams?

Deezer heeft de concurrentie niet bijgehouden met zijn streaming-bitsnelheden. Het premium-abonnement is beperkt tot zeer goede MP3-kwaliteit, maar Tidal biedt streaming van cd-kwaliteit voor dezelfde prijs en Apple Music en Amazon Music Unlimited bieden cd-kwaliteit plus Hi-Res voor $ 10 per maand. Als je een Prime-klant bent, kost Amazon Music Unlimited nog minder.

Je moet het abonnement van $ 14,99 per maand halen om muziek van cd-kwaliteit te streamen, wat een paar dollar meer is dan de Hi-Res-streaming die wordt aangeboden door de Franse concurrent van Deezer, Qobuz.

Streaming van cd-kwaliteit wordt snel de minimumstandaard en Deezer is gewoon niet concurrerend voor deze prijs.

MP3-muziek uploaden naar Deezer

Als je muziek in je persoonlijke collectie hebt die niet beschikbaar is op Deezer, kun je MP3-bestanden uploaden via de desktop-app of een webbrowser. De service behandelt ze net als alle nummers die beschikbaar zijn in de catalogus. Je kunt deze nummers favoriet maken en ze gebruiken in afspeellijsten met abonnementstitels.

Er is een limiet van 2000 nummers en deze persoonlijke mp3’s zijn niet beschikbaar als je Deezer gebruikt met een smartphone-app, gameconsole of een ingebouwde tv-app.

Deezer favorietenpagina

James Barber/Gieterij

Deezer wil zijn luisteraars waarde bieden door hen naast het on-demand streamingproduct ook podcasts en een breed scala aan radiostations aan te bieden.

Je kunt universiteits-, openbare en commerciële radiostations streamen vanuit de app, maar je kunt ze niet favoriet maken voor gemakkelijke toegang later, dus Deezer is niet echt een vervanging voor de free of betaalde versies van een app zoals TuneIn Radio. Stations die u onlangs hebt afgespeeld, worden wel weergegeven in de sectie Recent afgespeeld op de startpagina, maar ze zullen snel verdwijnen als u veel muziek afspeelt. Het is een geweldig idee met een niet zo geweldige uitvoering.

Deezer heeft een veel kleiner gebruikersbestand in de VS, iets dat wordt blootgelegd in de afspeellijst met Top 100-nummers van services. Hoewel het dezelfde huidige hits bevat als op andere streamingsites, ga je verder naar beneden en vind je catalogusnummers van bands als Eagles, Nirvana, Ed Sheeran, Rag’n’Bone Man, John Legend, Eminem, REM, en The Chainsmokers. Als je op zoek bent naar je medegebruikers om je naar nieuwe nummers te brengen, is Deezer misschien niet de beste keuze voor jou.

Deezer top wereldwijde playlist

James Barber/Gieterij

Podcast-luisteraars zullen het beter doen, omdat je je podcasts als favoriet kunt beschouwen, en de app bevat afspeellijsten voor welke afleveringen aan de gang zijn en welke nieuwe releases zijn binnengekomen.

Muziekdiensten worden aangestuurd door algoritmen. Je hoopt dat er ergens onderweg een menselijk tintje is, maar de ruggengraat van elke streamingdienst – van Spotify tot Netflix – zijn de gegevens die worden gegenereerd door wat de gebruikers ervoor kiezen om naar te luisteren en te zien.

Een afspeellijst gebaseerd op het feit dat ik naar The Future Sound of London heb geluisterd, bevatte veel van de juiste artiesten (The Orb, Aphex Twin, William Orbit, Goldie, Autechre), maar de keuze van de nummers leek ongelooflijk willekeurig en zelfs inbegrepen twee versies van hetzelfde Orb-nummer met slechts één nummer ertussen. Waarom het obscure nummers van Squeeze en Blur bevatte, is een compleet mysterie.

Deezer soortgelijke artiest aanbeveling

James Barber/Gieterij

Desktop- en browserstreaming met Deezer

De Deezer desktop-app biedt de keuze tussen een schone, lichte modus die veel lijkt op de Qobuz-app en een donkere modus die lijkt op Tidal. Het is fijn om een ​​keuze te hebben. De Deezer-app werkt goed op een Mac, hoewel deze niet is bijgewerkt om de nieuwste Apple Silicon-modellen te ondersteunen en door de Rosetta 2-vertaler loopt.

De browserversie lijkt identiek aan de app en werkt goed. Deezer heeft onlangs een nieuwe functie geïntroduceerd die songteksten vertaalt, maar het vertaalt alleen Engelse teksten naar het Frans, Portugees, Duits of Spaans, en de functie is ingeschakeld voor slechts 10.000 nummers.

Ons resultaat op Deezer

Deezer deelt een enorme bibliotheek met zijn concurrenten en biedt, als je je niet al te veel zorgen maakt over de audiokwaliteit, MP3-streaming van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. De service werkt goed als podcast-streamer en je hebt toegang tot radiostations over de hele wereld zonder de app te verlaten. Toch hebben zijn concurrenten meer luisteraars en dus meer data, en ze lijken constant beter te presteren in het aanbevelen van muziek. Deezer zou niet je eerste keuze moeten zijn.

0 Shares:
You May Also Like