Deebot Ozmo N8+ review: een middengeprijsde zelfledigende robotstofzuiger

deebot n8 copy

Met zelfledigende robotstofzuigers kunt u uw vloerreiniging bijna volledig automatiseren. Maar tot voor kort waren ze alleen een optie voor mensen met zeer royale budgetten voor apparaten. De iRobot Roomba i7+ kost je bijvoorbeeld bijna $ 800, en de Roomba S9+ maar liefst $ 1.099. Meer recentelijk probeerden Proscenic’s M7 Pro en iRobot’s eigen Roomba i3+ het zelfledigende vacuüm naar meer mensen te brengen met minder enge prijskaartjes, maar elk offerde wat functionaliteit op om het te doen. De Deebot Ozmo N8+ van Ecovac onderscheidt zich door de meeste geavanceerde functies te leveren en de kosten laag te houden.

Het prijskaartje van $ 600 van de Deebot Ozmo N8+ is inclusief de robotstofzuiger en het “auto-empty station”. Het vacuüm lijkt op andere Deebot-modellen: er is een laserkoepel bovenop, een knop voor automatisch reinigen en een deksel dat de vuilnisbak verbergt. Daaronder bevinden zich de hoofdborstel, een paar zijborstels, de aandrijfwielen en verschillende sensoren.

Het automatisch geleegde station ziet er precies zo uit als het is: een combinatie van een oplaadstation en een vuilopvangbak. Zoals de meeste van deze zelfledigende apparaten, suggereert het ontwerp dat het is geïnspireerd op het idee om een ​​conventioneel oplaadstation op een kleine prullenbak te enten.

deebot n8 2 kopie

De Ozmo N8+ heeft als doel een volledig autonome schoonmaakervaring te bieden. Net als bij vergelijkbare LiDAR-aangedreven stofzuigers, maakt het de eerste keer dat het schoonmaakt een kaart van uw ruimte om het meest efficiënte pad erdoor te bepalen. U kunt deze opgeslagen kaart gebruiken om virtuele grenzen te creëren, kamers te labelen, gebieden te verdelen en samen te voegen en reinigingssequenties te maken die de stofzuiger vertellen welke kamers moeten worden schoongemaakt en in welke volgorde.

Zodra de Ozmo N8+ klaar is met stofzuigen – of als de vuilnisbak vol is – keert hij terug naar het automatisch geleegde station, dat al het opgevangen vuil en puin in een hypoallergene wegwerpstofzak zuigt. Elke zak kan maximaal een maand aan afval bevatten, hoewel Ecovacs niet zegt op welke schoonmaakfrequentie die schatting is gebaseerd. Maar als je bedenkt dat je zonder het automatisch legen-station de vuilnisbak een of twee keer per reinigingstaak handmatig zou legen, kun je gerust stellen dat de N8+ aanzienlijk zal verminderen hoe vaak je de vastgelegde inhoud moet hanteren, en dat is goed nieuws voor iedereen met allergieën of stofgevoeligheid.

De Ozmo N8+ kan ook uw vloeren dweilen. Aan de achterkant zit een klein waterreservoir waar je normaal gesproken de vuilnisbak vindt. Deze verwijder je en vul je met kraanwater, waarna je er via een speciaal plaatje een bevochtigde dweilpad op bevestigt. De Ozmo N8+ kan dweilen terwijl hij stofzuigt en heeft een automatische tapijtdetectiefunctie om te voorkomen dat uw tapijten in een moerassige puinhoop veranderen.

376d6936 cb5e 4fba 9a7e 46542b3f7ef1

Hoewel u schoonmaaktaken zonder kunt uitvoeren, geeft de Ecovacs Home-app u maximale controle over de Ozmo N8+ en kunt u profiteren van de kaartfuncties, taken plannen en schoonmaakbeurten aanpassen. De N8+ integreert ook met Amazon Alexa en Google Assistant om spraakbesturing mogelijk te maken.

Installatie en prestaties

Om de N8+ met je wifi-netwerk te verbinden, moet je de stofzuiger aanzetten (de aan/uit-schakelaar zit onder het deksel, zoals ik na lang zoeken heb gevonden) en op de resetknop drukken totdat een gesproken melding je vertelt dat hij klaar is om verbinding te maken . Van daaruit leidt de app u door het proces van inloggen op uw netwerk en het voltooien van de installatie.

Ik liet de stofzuiger eerst een schoonmaak- en kaartopdracht uitvoeren op mijn benedenverdieping. Tijdens deze eerste reis waren zijn bewegingen aarzelend terwijl het de ruimte verkende op zoek naar duidelijke paden. Na ongeveer een half uur was de klus geklaard en keerde hij terug naar het station voor automatisch legen, dat zoemend tot leven kwam en de inhoud uit de vuilnisbak zoog.

Toen het klaar was, kreeg ik een kaart te zien die was verdeeld in vier gebieden met het label ‘A’, ‘B’, C en ‘D’, die ongeveer overeenkwamen met de woonkamer, keuken, hal en badkamer. Ik kon ze nauwkeuriger maken met behulp van de kaartbewerkingstools voor samenvoegen en verdelen. Ik heb ze vervolgens om de beurt een naam gegeven door op het gebied te tikken en een keuze te maken uit een lijst met labels, zoals ‘keuken’, ‘badkamer’, ‘gang’, enzovoort. Wanneer je een kamer hernoemt, wordt deze gemarkeerd met een bijbehorend pictogram, bijvoorbeeld een bank voor de woonkamer en een dampende pot voor de keuken. Ik heb ook virtuele grenzen gesteld rond de voerbakken van onze hond en zijn bed, om te voorkomen dat het vacuüm deze verstoort.

Zodra een kaart naar uw wens is aangepast, kunt u het gebied opschonen door een kamer op de kaart te selecteren, of in volgorde opschonen door meerdere kamers in een bepaalde volgorde te selecteren. In beide gevallen stelt u vervolgens uw reinigingsvoorkeuren in door te kiezen hoe vaak u wilt dat de Ozmo N8+ door de kamer gaat (een of twee keer), de zuigkracht (stil, standaard, max of max+) en het waterstroomniveau (laag, gemiddeld, hoog en ultrahoog). Als u liever niet elke keer dat u een schoonmaaktaak start, reinigingsvoorkeuren instelt, kunt u ze één keer instellen en vervolgens de schakelaar voor reinigingsvoorkeuren inschakelen, waardoor de Ozmo N8+ volgens die voorkeuren schoonmaakt wanneer hij een automatische of gebiedsreiniging uitvoert.

Ik heb de Ozmo N8+ op zowel tapijt als vinyl plankenvloeren gebruikt en het heeft uitstekend werk geleverd door stof, vuil en dierenharen van beide te verwijderen. Het ging soepel over van het ene vloertype naar het andere en vermeed obstakels goed. Ik was aangenaam verrast om te zien dat het onder – en nog belangrijker, terug van onder – mijn bank kon komen, ondanks zijn torentje. Meestal moet ik bij het testen van een robotstofzuiger er een of twee keer naar kijken omdat hij vast komt te zitten onder een meubel of gewoon halverwege het werk stopt zonder duidelijke reden. Ik heb nog nooit zo’n probleem gehad met de Ozmo N8+ en had er alle vertrouwen in om hem onbeheerd schoon te maken.

1033ebf1 38f8 409c b249 9da9e17e3109

Het dweilen van de Ozmo N8+ was vergelijkbaar met vergelijkbare vacuüm/mop-hybriden. Ik heb zowel de meegeleverde herbruikbare microvezeldoek als een paar wegwerpdoekjes gebruikt en vond weinig verschil in de resultaten. De Ozmo N8+ doet goed werk bij het verwijderen van oppervlakte en vuil, maar biedt niet de agitatie om dieper vuil op te heffen. Dat maakt het ideaal voor het dagelijks dweilen van onderhoud, en dat is hoe ik het gebruikte. Wees gewoon voorbereid om uw dweil en een goede vloerreiniger semi-regelmatig uit te breken om u harde vloeren een diepere reiniging te geven.

De Ecovacs Home-app is gebruiksvriendelijk, waarbij de huidige kaart altijd op het startscherm wordt weergegeven, samen met snelle toegang tot aanpasbare schoonmaakfuncties. U kunt automatische, oppervlakte- of aangepaste reinigingstaken starten met een druk op een knop onderaan het hoofdscherm, en de huidige reinigingsdetails worden bovenaan weergegeven. In de instellingen kunt u verschillende functies in- en uitschakelen, schoonmaaktaken plannen, het gebruik van de penselen en filter volgen, en meer.

Vonnis

De Deebot Ozmo N8+ is veruit de beste redelijk geprijsde zelfledigende robot die ik tot nu toe heb gebruikt. Met $ 600 is het een duidelijke concurrent van iRobot’s Roomba i3+. Niet alleen steekt de N8+ gunstig af bij de i3+ in termen van stofzuigprestaties, maar hij overtreft hem met zijn dweilcapaciteit en zijn aanpasbare kaarten – twee functies die de i3+ niet heeft. De Proscenic M7 Pro van $ 399 bevat die twee functies, maar de automatische stofafscheider is alleen verkrijgbaar als afzonderlijke aankoop ($ 110 bij Amazon op het moment van schrijven). Van de drie is de Ozmo N8+ de enige die direct uit de doos een complete, autonome vloerreiniging biedt. Dat maakt het de beste optie van degenen die we hebben getest voor mensen met een bescheiden budget.

0 Shares:
You May Also Like