De Weather Channel TV-app heeft iets wat CNN+ niet had: een live feed

The Weather Channel TV app

Je zou denken dat CNN+ niet zou komen met een livestream van CNN het kabelkanaal, toch? Nou, dat deed het niet, en dat was waarschijnlijk een factor in de verrassend snelle ondergang van CNN+ vorige maand. De nieuwe direct-to-consumer-app van The Weather Channel herhaalt de fout van CNN+ echter niet.

De Weather Channel TV-app is een paar weken geleden zonder fanfare gelanceerd (zoals voor het eerst gemeld door The Streamable) en biedt een live feed van de Weather Channel op basiskabel. Het beste van alles is dat iedereen zich kan aanmelden voor de app, geen kabelabonnement nodig.

Hoewel u zich niet hoeft te authenticeren met een betaal-tv om de Weather Channel TV-app te gebruiken, moet u wat geld overmaken. De service kost $ 2,99 per maand of $ 29,99 per jaar, na een zevendaagse free proces.

De Weather Channel-app is ook alleen beschikbaar op vijf aangesloten tv-platforms: Roku, Amazon Fire TV, Android TV, Samsung Smart TV’s en Xfinity Flex, waardoor Apple TV-gebruikers high en droog blijven. De app is ook niet beschikbaar op desktop-pc’s of smartphones.

De Weather Channel TV-app biedt veel van de functies die u van een weer-app mag verwachten, waaronder waarschuwingen voor zwaar weer, huidige omstandigheden en lokale voorspellingen, weer- en radarkaarten op volledig scherm, en on-demand nieuwsvideo’s en originele shows.

Maar de beste eigenschap van de app is zowel duidelijk als eenvoudig: een livestream van The Weather Channel, dezelfde die wordt uitgezonden op de standaardkabel, behalve dat je geen kabelabonnement meer nodig hebt om ernaar te kijken.

CNN+ arriveerde in maart op het toneel met een behoorlijke hoeveelheid live nieuwsverslaggeving en een reeks originele programmering. Cruciaal – en verwarrend – was echter dat de streamingdienst geen simultane uitzending van het vlaggenschip CNN-kabelkanaal aanbood.

CNN-managers (velen van hen zijn nu verdwenen in de nasleep van de fusie met WarnerMedia-Discovery) voerden aan dat CNN+ bedoeld was voor CNN “superfans”, maar slechts een handvol nieuwsfanaten kwamen opdagen, en CNN+ ging minder dan een maand na zijn debuut.

Er is nog een “plus”-service met een probleem van het type CNN+: ESPN+, dat een groot deel van de live sport (inclusief Monday Night Football) en on-demand-shows levert, maar geen livestream van ESPN, ESPN2 of de andere kabelkanalen van ESPN ( hoewel er tekenen zijn dat er binnenkort een volledig streaming EPSN-service komt).

Maar hoewel The Weather Channel TV-app geen “plus” is zoals CNN+ of ESPN+, hoeft het dat ook niet te zijn: het is gewoon The Weather Channel, in al zijn winderige glorie. Over een streamingdienst gesproken die zichzelf verkoopt.

0 Shares:
You May Also Like